SUP Paddles

1 til 24 af 43

pr. side
Side:
  1. 1
  2. 2

1 til 24 af 43

pr. side
Side:
  1. 1
  2. 2

SUP Paddles

Du kan ikke bruge dit SUP-board til ret meget uden en paddel. At finde den rigtige paddel kan være svært, men det er faktisk meget vigtig at vælge rigtigt, hvis du vil have mest muligt ud af dit udstyr. I det følgende vil vi give dig et indblik i verdenen af padler til SUPs.

En SUP-paddel består af 3 dele - håndtaget, skaftet og selve bladet. Håndtagene kan være udformet på lidt forskellige måder, men er meget individuelle.

Skaftet er stangen mellem håndtaget og bladet. Skaftet kan være lavet af aluminium eller carbon/glasfiber. Aluminium er meget stift og holdbart, men tungere end carbon. Carbon og glasfiber er mere fleksibelt, og kan designes med forskellige stivheder. At et carbon-skaft er fleksibelt giver dine tag et elastisk potentiale, der er økonomisk for dit energiforbrug. Skaftet kan være one-piece eller 2-3 delt. Dette har betydning for, hvor let den er at transportere. De 2-3 delte SUP-padler kan også indstilles i højden, så de passer til flere. Dog bliver den mere skrøbelig og fleksibel på ufordelagtige punkter. Du kan lære mere om højden på din paddel på det enkelte produkt.

Bladet er den 'plade', der rører vandet og skubber dig fremad. Her har formen af bladet betydning for, hvordan vandet bliver skubbet væk. Hvis fladen, der skubber vandet, er designet til at være en lille smule spids, skærer bladet hurtigere gennem vandet, og du kan have flere tag (bedre acceleration). Bredden af bladet har også betydning, da det bestemmer hvor meget vand, du skal fortrænge, for at komme fremad. Et smalt blad har bedre acceleration og du kan tage flere tag med høj kraft. Et bredt blad er godt, når du skal holde en høj hastighed.
Du skal vælge bredden af bladet ud fra din vægt og styrke. Vejer du ikke så meget og har mindre styrke, bør du vælge et smalt blad, mens en tungere og stærkere person kan klare et bredt blad.

Vil du vide mere om padler til SUPs, kan du læse vores SUP-guide.