SUP Paddles

1 til 24 af 25

pr. side
Side:
  1. 1
  2. 2

1 til 24 af 25

pr. side
Side:
  1. 1
  2. 2
Du kan ikke bruge dit SUP board til ret meget uden et paddel. I principet kan du padle dig frem med en bambusstik. At finde den rigtige paddel kan være svært, men det er faktisk meget vigtig at vælge rigtigt, hvis du vil have mest ud af dit udstyr. Herunder vil vi give dig et indblik i verdenen af padler til SUPs.
En SUP paddel består af 3 dele - håndtaget, skaftet og selve bladet. Håndtaget kan være udformet på lidt forskellige måder, men er meget individuelle.

Skaftet er stangen mellem håndtaget og bladet. Skaftet kan være lavet af aluminium eller carbon/glasfiber. Aluminium er meget stift og holdbart, men tungere end carbon. Carbon og glasfiber er mere fleksibelt, og kan designes med forskellige stivheder. At et carbon-skaft er fleksibelt giver dine tag et elastisk potentiale der er økonomisk for dit energiforbrug.
Skaftet kan være one-piece eller 2-3 delt. Dette har betydning for hvor let den er at transportere. De 2-3 delte SUP padler kan også indstilles i højden, så derfor passer flere. Dog bliver den mere skrøbelig og fleksibel på ufordelagtige punkter. Du kan lære mere om højden på din paddel på det enkelte produkt.

Bladet er den 'plade' der rører vandet skubber dig fremad. Her har formen af bladet betydning for hvordan vandet bliver skubbet væk. Hvis fladen der skubber vandet er designet til at være en lille smule spids, skærer baldet hurtigere gennem vandet, og du kan have flere tag (bedre acceleration). Bredden af bladet har også betydning, da det bestemmer hvor meget vand du skal fortrænge, for at komme fremad. Et smalt blad har bedre acceleration og du kan tage flere tag med høj kraft. Et bredt blad er godt når du skal holde en høj hastighed.
Du skal vælge bredden af bladet ud fra din vægt og styrke. Vejer du lidt og har mindre styrke, bør du vælge en smal, mens en tungere og stærkere person kan klare et bredt blad.

Vil du vide mere om padler til SUPs skal du læse vores SUP guide.