Cookie- og privatdatapolitik

Når du besøger kitedanmark.dk indsamler vi information om alle besøg på hjemmesiden. Disse informationer bruger vi til at forbedre din brugeroplevelse, vurdere brugen af de enkelte elementer på kitedanmark.dk og til at understøtte vores markedsføring.

Herunder kan du læse om de informationer vi indsamler, hvordan vi behandler oplysningerne, hvad vi bruger dem til, hvem der har adgang til oplysningerne og hvordan du kontakter os vedr. cookies og privatlivspolitik.

Indsamlingen af personlige kundeinformationer på kitedanmark.dk sker inden for rammerne af eksisterende lovgivning og EUs generelle forordning om databeskyttelse (GDPR) som senest er opdateret 25. maj 2018.

kitedanmark.dk registrerer automatisk IP-adresse samt data vedrørende dine bevægelser mellem forskellige sider og tjenester på websiden. Hvis du logger ind eller tilmelder dig vores nyhedsbrev registrerer vi også dette, så vi kan gøre det nemmere for dig næste gang.

Vi bruger forskellige analyseværktøjer, såsom Google Analytics, der bistår os med at indsamle statistiske oplysninger om brugen af kitedanmark.dk og gøre det til en bedre oplevelse for dig.

kitedanmark.dk indsamler informationer fra dig fra fire kilder:

  • Fra cookies når du besøger vores website, f.eks. IP-adresse, land, viste sider, viste kategorier, viste mærker, din interaktion/klik og søgninger.
  • Fra dit køb, f.eks. demografiske data, e-mailadresse, betalingsinformationer, elementer, ordrebeløb, rabatniveau, mærker og hyppighed. Inkluderet er afsendelse af transaktions-e-mails, f.eks. ordrebekræftelse, forsendelsesbekræftelse og refusionsbekræftelse.
  • Fra brugere der udleverer oplysninger om sig selv (f.eks. ved tilføjelse af et favoritmærke eller informationer til kundeprofilen)
  • Fra kreditvurdering fra tredjepartsvurderingsvirksomhed, f.eks. hvis du vælger at betale med Klarna Invoice hvor du skal godkendes som kunde til forsinket betaling/afbetaling.
  • Formålet med indsamlingen af informationerne bruges på forskellige områder:

  • Forpligtelser: For at opfylde vores forpligtelse til dig som en kunde – som f.eks. køb, fakturering og kundeservice.
  • Kundeservice: For at kunne udføre kundeservice via din kunde-konto, e-mail, chat eller telefon. Besvare spørgsmål i forhold til din ordre eller tidligere ordrer, rette fejl og vejlede dig som kunde.
  • Markedsføring: At vise inspiration til dig, produkttilbud/services og personlige anbefalinger via website, e-mail, SMS, direct mail, telefon og via tredjepartsmarkedsføring.
  • Kundeoplevelse: For at forbedre kundeoplevelsen ved interaktion med KiteDanmark, som f.eks. udvikling af nye funktioner eller services og produkter. Dette omfatter også at administrere, beskytte, drive og vedligeholde vores websites, systemadministration og sikkerhed og give samtykke til aggregerede statistikker om brug af sitet, køb og til at forbedre forståelsen af vores kundes præferencer for varer.
  • Bedrageri og risiko: For at forhindre bedrageri og udføre risikovurdering herfor.
  • Lovgivning: For at overholde gældende lovgivning om persondata.
  • Profilering
    KiteDanmark danner unikke kundeprofiler baseret på den indsamlede data om dig på tværs af alle datakilder, f.eks. browsingadfærd sammen med dine køb og informationer du har udleveret. Vi kombinerer og analyserer disse data med det formål at forbedre din oplevelse på kitedanmark.dk og til at skræddersy personlige tilbud og services, samt til at definere kommunikationshyppigheden.

    Tidsrum for dataopbevaring
    Vi opbevarer dine personlige oplysninger i den periode, som er nødvendig til opfyldelse af de formål, der er skitseret i disse Salgs- og leveringsbetingelser, medmindre en længere opbevaringsperiode er påkrævet eller tilladt iht. lovgivningen af juridiske, skattemæssige eller regulatoriske årsager eller andre lovlige virksomhedsformål.

     

    Formål

    Tidsrum

    Markedsføringsformål

    3 år efter din seneste aktivitet, f.eks. køb, kommunikationsaktivitet eller besøg på vores websites.

    Hvis du har givet din tilladelse til markedsføring (e-mail, SMS, telefon mv.), og så længe vi har din tilladelse.

    Ordrehistorik samt forpligtelser til opfyldelse af ordrer på kitedanmark.dk

    5 år eller så længe vi er forpligtet til for at overholde de fornødne juridiske krav.

    Kundeservice for kitedanmark.dk

    3 år eller så længe vi er forpligtet til for at overholde de fornødne juridiske krav.

    Kundeoplevelse hos kitedanmark.dk

    3 år efter din seneste aktivitet, f.eks. køb, kommunikationsaktivitet eller besøg på vores websites.

    Hvis du har givet din tilladelse til markedsføring (e-mail, SMS, telefon mv.), og så længe vi har din tilladelse.

    Bedrageri og risikovurdering for kitedanmark.dk

    3 år eller så længe vi er forpligtet til for at overholde de fornødne juridiske krav.

    Overholde lovgivning for kitedanmark.dk

    Så længe vi er forpligtet til for at overholde de fornødne juridiske krav.

     

    Hvad er cookies?
    Når du besøger Kitedanmark.dk, lagres der cookies på din computer. En cookie er en lille tekstfil, der lagres i din browser for at kunne genkende din computer ved tilbagevendende besøg. Personfølsomme oplysninger gemmes ikke i vores cookies.

    Stort set alle websites anvender cookies og de ligger på din egen computer som en hjælp til dig selv, for at brugeroplevelsen kan blive forbedret. I nogle tilfælde kan cookies være nødvendigt for at kunne levere en bestemt service på hjemmesiden.

    Informationerne i dine cookies sendes mellem din browser og vores webserver og indeholder bl.a. information om brugerindstillinger, login og hvordan du benytter hjemmesiden.

    Hvad bruges cookies til på KiteDanmark.dk?

    Browsing
    Når du besøger Kitedanmark.dk, indsamler vi informationer om alle besøg på vores website. Vi anvender disse informationer til at forbedre din brugeroplevelse og til at understøtte vores markedsføring.

    Browsing kan udløse en service-e-mail
    Kitedanmark.dk indsamler din browsingadfærd (f.eks. viste kategorier, mærker, produkter o. lign.) til at forbedre kommunikationen af relevante produkter og tilbud som har netop din interesse.

    Automatisk login
    Baseret på forskellige parametre, som f.eks. IP-adressen, enheden og cookies, registrerer Kitedanmark.dk automatisk, hvem du er, når du flytter mellem forskellige sider og services på websitet. Dette betyder, at hvis du er logget ind på vores website, så bliver du automatisk logget ind, næste gang du besøger KiteDanmark fra den samme enhed. Det samme automatiske login forekommer, hvis du klikker i en e-mail fra KiteDanmark.

    Analytisk værktøj
    Vi anvender forskellige analytiske værktøjer, som f.eks. Google Analytics, der hjælper os med at indsamle statistikker om brugen af Kitedanmark.dk til at give dig en bedre oplevelse.

    For at fastlægge, hvem der besøger vores websites, bruger vi cookies til at føre demografiske og brugerrelaterede statistikker. På den måde får vi mulighed for at tilpasse og oprette indhold og tjenester, der stemmer overens med dine og øvrige brugeres interesser og ønsker. Nedenfor kan du se de formål, som cookies anvendes til på Kitedanmark.dk

    Tredjeparts cookies
    Kitedanmark.dk bruger en række tredjeparts services på vores sider. Disse services bruger til tider også cookies. Du kan vælge at afvise tredjeparts cookies i din browser ved at følge dette link:  https://www.youronlinechoices.com/den/dine-valg.

    Blandt andet bruges tredjeparts cookies til at lave statistik på dine besøg på Kitedanmark.dk, her bruger vi cookies til f.eks. at vide, hvilke sider du besøger og hvor lang tid du er på dem. Her bruger vi systemet Google Analytics der er leveret af Google.

    Du kan fravælge Google Analytics her: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

    Markedsføring/re-targeting
    Kitedanmark.dk arbejder også sammen med en række virksomheder for at forbedre vores onlineannoncering som skal sikre at du kun får vist relevante annoncer. I den forbindelse anvender vi følgende leverandører: Facebook, Instagram, Google Adwords/Google Analytics, Clerk, Trustpilot og MailChimp til nyhedsbreve.

    Kitedanmark.dk indeholder tredjeparts komponenter som f.eks. "Facebook Anbefal", "Facebook synes godt om" eller "Google". Det er tredjeparts komponenter som bevirker at indehaveren af tredjeparts komponenten, som f.eks. Facebook eller Google, modtager teknisk data om din browser, IP-adresse, og hvilke sider du besøger på kitedanmark.dk. Hvad indehaveren af tredjeparts komponenten foretager, ligger uden for vores kontrol og er udelukkende et forhold mellem dig og indehaveren af tredjeparts komponenten.

    kitedanmark.dk benytter dette til at linke direkte til vores sociale medier og derved sikre en nem navigation for dig som kunde.

    Funktionalitet af sitet
    På kitedanmark.dk kommer en række tekniske cookies, der er nødvendige for at håndtere funktionaliteten på sitet. Det drejer sig om cookies, der lagres når du logger ind på kitedanmark.dk. Herudover lagres der cookies, for at holde styr på indholdet af din indkøbskurv, dine favoritter m.v.

    Kan jeg undgå cookies?
    Hvis du ikke ønsker at modtage cookies, kan du enten blokere for alle cookies, slette eksisterende cookies fra din computer eller modtage en advarsel, før der gemmes cookies.

    Vi anbefaler, at du læser hele vores cookiepolitik grundigt før du overvejer at foretage ændringer i dine indstillinger for cookies på computeren, samt læser om cookies på andre websites.

    En ændring af dine cookie-indstillinger kan medføre en forringet brugeroplevelse når du besøger vores og andre websider, da din computer ikke kan huske dine klik på sitet.

    Vi skal gøre dig opmærksom på, at hvis du ikke accepterer cookies, kan der være funktioner på kitedanmark.dk som ikke virker hos dig.

    Sådan håndtere du cookies:

    Firefox
    Vil du slette cookies, skal du gøre følgende: Gå til Funktioner -> Indstillinger -> Privatliv -> fjerne individuelle cookies eller rydde din historik.

    For at blokere cookies skal du gå ind i Funktioner -> Indstillinger -> Privatliv -> i din historik vælge “bruge tilpassede indstillinger for historik” -> sætte flueben i “Brug altid privat Browsing-tilstand” og fjern fluebenet i “Accepter cookies fra sider”.

    Internet Explorer
    For at slette cookies skal du gå ind i Funktioner -> Internetindstillinger -> Fanen Generelt -> Tryk på knappen Slet -> Cookies-> Slet.

    Vil du blokere cookies skal du gå ind i Funktioner -> Internetindstillinger -> Beskyttelse af personlige oplysninger -> Tag slideren og ryk den i top. Så blokerer du for alle cookies. -> Klik OK.

    Google Chrome
    For at slette cookies i Google Chrome, skal du i trykke på værktøjsknappen -> Værktøjer -> Slet browsingdata -> Slet cookies og andre webstedsdata -> Ryd browsingdata.

    Vil du blokere cookies skal du trykke på værktøjsknappen -> Indstillinger -> Vis avancerede indstillinger -> Indstillinger for indhold -> Klik på “Bloker altid websites for at lagre data” og sæt flueben i “Bloker tredjepartscookies og websitedata” -> OK.

    Safari
    For at slette cookies i Safari, skal du i trykke på værktøjsknappen -> Indstillinger -> Sikkerhed -> Tryk på knappen “Vis cookies”. Her kan du enten slette cookies fra et enkelt domæne eller fjerne alle cookies.

    Vil du blokere cookies skal du trykke på værktøjsknappen -> Indstillinger -> Sikkerhed -> Under “Accepter cookies” skal du vælge “aldrig”.

    Kontakt os vedr. personoplysninger
    Hvis du ønsker adgang til de oplysninger, som er registreret om dig hos os, skal du rette henvendelse på: kundeservice@kitedanmark.dk. Hvis der er registreret forkerte data, eller har du andre indsigelser, kan du rette henvendelse samme sted. Du har mulighed for at få indsigt i, hvilke informationer der er registreret om dig, og du kan gøre indsigelse mod en registrering i henhold til Persondataloven.

    Som kunde har du ret til adgang til dine indsamlede datakategorier og du kan gøre indsigelse mod registreringen i henhold til de relevante regler i EU’s generelle krav om databeskyttelse (GDPR). Ved relevant henvendelse vil vi opdatere, ændre eller fjerne personlige informationer, som vi kontrollerer, med forbehold mod overtrædelse af nogen lovgivning.

    Vi kan afslå en anmodning, der kræver uforholdsmæssig stor teknisk indgriben (f.eks. udvikling af nyt system eller i væsentlig grad kræver ændringer af vores eksisterende processer), påvirker andre enkeltpersoners personlige data, eller anmodninger der er ekstremt upraktiske (f.eks. informationer fra backupsystemer). Alle forespørgsler vedr. dette skal rettes direkte til kundeservice via e-mail kundeservice@kitedanmark.dk.

    Beskyttelse af personoplysninger
    Ifølge lovgivningen skal dine personlige oplysninger opbevares sikkert og fortroligt – og det gør vi også! Vi gemmer dine personlige oplysninger på servere med høj sikkerhed, som er placeret i kontrollerede faciliteter, og vores sikkerhedsforanstaltninger kontrolleres løbende for at afgøre, om vores brugeroplysninger håndteres forsvarligt, og under stadig hensyntagen til dine rettigheder som bruger. Vi kan dog ikke garantere 100 procent sikkerhed ved dataoverførsler via internettet. Det betyder, at der kan være en risiko for, at andre uberettiget tiltvinger sig adgang til oplysninger, når data sendes og opbevares elektronisk. Du afgiver således dine personlige oplysninger på eget ansvar.

    Personoplysninger slettes eller anonymiseres løbende efterhånden som det formål, de blev indsamlet til, afsluttes. Læs om vores formål med dine oplysninger, længere oppe i denne tekst.

    Den hurtige udvikling af internettet betyder, at ændringer i behandlingen af dine personoplysninger kan blive nødvendige. Vi forbeholder os derfor ret til at opdatere og ændre nuværende retningslinjer for behandling af personoplysninger. Hvis vi gør vi dette, retter vi selvfølgeligt datoen for "sidst opdateret" nederst på siden. I tilfælde af væsentlige ændringer giver vi dig besked i form af en synlig meddelelse på vores website.

    Du har altid mulighed for at klage over behandlingen af oplysninger og data vedrørende dig. Klagen indgives til Datatilsynet. Kontakt kitedanmark.dk hvis du har spørgsmål til opbevaringen af dine data.

    Du kan kontakte kitedanmark.dk via:
    E-mail: kundeservice@kitedanmark.dk
    Pr. telefon: 27 62 22 22

    Eller pr. brev til:
    KiteDanmark ApS
    Att: Kundeservice
    Tjærebyvej 30
    4000 Roskilde
    Danmark


    Senest opdateret: Maj 2018