Oppustelig SUP

1 til 24 af 88

pr. side
Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

1 til 24 af 88

pr. side
Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Oppustelig SUP

Et oppusteligt SUP-board er let at transportere rundt. Fordi et stand-up-paddle board er så stort, er en klassisk hard SUP ikke velegnet til folk, der bor lidt længere fra vandet. En oppustelig SUP kan du nemt tage på ryggen og løbe ned på stranden med, smide i bagagerummet eller vandre længere ture med, for at finde det perfekte vandløb til en mere eventyrlig SUP-tur. Mulighederne bliver pludseligt mange, og du kan udforske meget mere på dit oppustelige stand up paddle board.

Du skal bestemme dig for, hvad du skal bruge din oppustelige SUP til. Der findes SUPs i forskellige størrelser, former og kvalitet. Hver af disse specifikationer har betydning for SUP'ens funktionsdygtighed. Herunder vil vi hjælpe dig med at forstå forskelle og fordele ved de forskellige oppustelige SUP-typer.

Du kan adskille SUP-typerne udfra deres form. Hver type er lavet til at performe i bestemte forhold. HUSK, at der findes mange boards, som er en blanding af nedenstående, og derfor kan flere ting på én gang.

RACE SUP boards er lange og smalle. De er smalle for at have mindre modstand i vandet, så de sejler hurtigt. De er lange for at være retningsstabile, men bliver til gengæld sværere at dreje eller vende på. Fordi de er smalle, er de også mere ustabile fra side til side. Race SUPs er perfekte til mere stille vand, men kan sagtens sejles i mere ustadigt vejr. Selvom det hedder en race SUP, henvender den sig ikke kun til fartglade personer. Man lærer hurtigt at stå på den, og den er sjovere end andre SUPs, fordi du kommer hurtigt fremad.

SURF/WAVE SUP-boards minder mere om almindelige wave surfboards, og er også beregnede til bølgesurf. Disse boards er betydeligt kortere og bredere. De er brede for at give stabilitet, og korte så de let kan dreje. Ofte har de en lav volumen og derfor en lav bæreevne - dermed er disse boards ikke anvendelige til at sejle ture på.

TOURING SUP boards er mellemlange og spidse for at skære gennem vandet. De er beregnede til at sejle længere ture på. Bredden gør, at de er lidt mere stabile end race SUPs, så du kan klare forskellige typer af vand.

ALLROUND SUPs er, som navnet antyder, en oppustelig SUP, som kan lidt af hvert. Det er en relativt bred og mellemlang SUP, som giver god stabilitet og er let at sejle i alle slags forhold. Den kan sejles på længere ture og alt efter dit niveau, kan du også sejle bølger. Dette board er godt til dig, der vil kunne det hele, og meget lettere for en begynder at lære sporten på.

Materiale og konstruktion: Oppustelige SUPs er idag meget stive, og når du puster dem op til deres rette lufttryk, er de næsten lige så stabile som hard SUPs. Stivheden afhænger af, hvor mange lag SUP'en er lavet af. Jo flere lag (f.eks. Double layer), desto stivere og tungere er SUP'en. Dette giver den egenskaber, som er nærmere Hard SUP'en

Vil du vide mere om SUP, kan du læse vores store SUP-guide.

Under det enkelte SUP-board finder du specifikationer for det enkelte produkt, så du vælger den rigtige størrelse board udfra din højde og vægt.