Oppustelig SUP

1 til 24 af 54

pr. side
Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

1 til 24 af 54

pr. side
Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Et oppusteligt SUP-board er let at transportere rundt. Fordi et stand up paddle board er så stort, er en klassisk hard SUP ikke velegnet til folk der bor lidt længere fra vandet. En oppustelig SUP kan du nemt tage på ryggen og løbe ned på stranden, smide i bagagerummet eller vandre længere ture med, for at finde det perfekte vandløb til en mere eventyrlig SUP tur. Mulighederne bliver pludselig enormt store, og du kan udforske meget mere på dit oppustelige stand up paddle board.
Du skal bestemme dig for, hvad du skal bruge din oppustelige SUP til. Der findes SUPs i forskellige størrelser, former og kvalitet. Hver af disse specifikationer har betydning for SUPens funktionsdygtighed. Herunder vil vi hjælpe dig med at forstå forskelle og fordele ved de forskellige oppustelige SUP-typer.

Du kan adskille SUP-typerne udfra deres formen. Hver type er lavet til at performe i bestemte forhold. HUSK at der findes mange boards som er en blanding af nedenstående, og derfor kan flere ting på en gang.

RACE SUP boards er lange og smalle. De er smalle for at have mindre modstand i vandet, så de sejler hurtigt. De er lange for at være retningsstabile, men bliver til gengæld sværere at dreje eller vende på. Fordi de er smalle, er de også mere ustabile fra side til side. Race SUPs er perfekte til mere stille vand, men kan sagtens sejles i mere ustadigt vejr. Selvom det hedder en race SUP, henvender den sig ikke kun til fartglade personer. Man lærer hurtigt at stå på den, og den er sjovere end andre SUPs fordi du kommer hurtigt fremad.

SURF/WAVE SUP boards minder mere om almindelige wave surfboards, og er også beregnet til bølgesurf. Disse boards er betydeligt kortere og bredere. De er bredde for at give stabilitet, og korte så de let kan dreje. Ofte har de en lav volumen og derfor en lav bæreevne - dermed er disse boards ikke anvendelige til at sejle ture på.

TOURING SUP boards er mellemlange og spidse for at skære gennem vandet. De er beregnet til at sejle længere ture på. Bredden gør at de er lidt mere stabile end race SUPs, så du kan klare forskellige typer af vand.

ALLROUND SUPs er som navnet hentyder en oppustelig SUP som kan lidt af hvert. Det er en relativt bred og mellemlang SUP, som giver god stabilitet og er let at sejle i alle forhold. Den kan sejles på længere ture og alt efter dit niveau kan du også sejle bølger. Dette board er godt til dig der vil kunne det hele, og meget lettere for en begynder at lære SUP på.

Materiale og konstruktion: Oppustelige SUPs er idag meget stive, og når du puster dem op til deres rette lufttryk, er de næsten lige så stabile som hard SUPs. Stivheden afhænger essentielt af hvor mange lag SUPen er lavet af. Desto flere lag (f.eks. Double layer) desto stivere og tungere er SUPen. Dette giver den egenskaber som er nærmere Hard SUPen
Vil du vide mere om SUP, kan du læse vores store SUP guide.

Du finder en guide på det enkelte produkt, så du vælger den rigtige størrelse board udfra din højde og vægt.