Hard SUP

1 til 24 af 37

pr. side
Side:
  1. 1
  2. 2

1 til 24 af 37

pr. side
Side:
  1. 1
  2. 2

Hard SUP

Hard SUP er betegnelsen for et solidt Stand Up Paddle board. Disse boards er lavet af et skum- og epoxymateriale, ligesom surfboards er. En hard SUP er forstærket med glasfiber eller carbon, således at det er modstandsdygtigt mod sin egen vægt og mindre slag. En hard SUP er mere stabil end den oppustelige SUP. For at få mest ud af dit stand up paddle board, skal du have for øje, hvad boardet skal bruges til. Forskellige SUP-boards performer godt i forskellige forhold.

Helt generelt findes hard SUPs i to typer, baseret på deres bundform og dermed deres evne til at skære gennem vandet. Den ene type har let rocker ud mod spidsen, således at boardet kan plane. Den anden type er mere spids, og skærer gennem vandet ligesom en kano. Dette er en af fordelene ved at købe en hard SUP frem for en oppustelig SUP, hvor det er svært og nærmest umuligt at præcisere en bundform - derfor er oppustelig SUPs (næsten) altid af typen, der planer.

Det solide RACE SUP board bliver brugt af elite- og professionelle sportsudøvere. Disse boards er coated med et materiale, der sænker modstanden i vandet. Disse SUPs er lange og smalle, så de hurtigt kan skære gennem vandet. Deres bundform er spids og af typen, der skærer gennem vandet. Dette board er meget retningsstabilt og har kun 1 stor finne.

De solide SURF/WAVE hard SUP boards er forvoksede surfboards, der bruges til at surfe bølger på. De er lidt mere modstandsdygtige mod bumps og dims. Et surf SUP board er kort og bredt, så det er let at manøvere, dreje og holde balancen på. Disse boards kan være designet til 3 eller 4 finner.

De solide Allround SUP boards er mellemlange og bredde. De er meget stabile og lette for alle at stå på. Alle kan lære at stå på SUP board!

Finnerne på hard SUPs er ofte lavet af glasfiber og sørger for at boardet er så retningsstabilt og kontrollabelt som muligt. Læs mere om SUPs i vores store SUP-guide.