SUP

1 til 24 af 259

pr. side
Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

1 til 24 af 259

pr. side
Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
SUP står for Stand Up Paddle, og er kort sagt et stort surfboard med høj volumen. Modsat et normalt surfboard, står du op på et SUP board og bruger en paddel til at padle dig fremad. Der findes flere forskellige stilarter såsom, race, motion/fitness og decideret surf SUPs.
Det kan være lidt af en jungle for nye at finde rundt i SUP-udstyr. Herunder har vi lavet en lille oversigt over hvad du kan kigge efter, for at komme hjem med det SUP udstyr, der vil give dig flest fortryllende timer på vandet!

SUP Boards findes i to typer - Oppustelige SUPs og klassisk hårde SUPs ("Hard SUP"). Den oppustelige sup er let at transportere rundt, men er lidt mindre stabil. Den klassiske hårde SUP er lavet af et epoxy- og skummateriale ligesom surfboards, der gør dem stive og dermed stabile. Dog er de svære at transportere rundt og kan få buler og bumps.
Der findes forskellige stilarter, og det er derfor vigtigt at bestemme for sig selv hvad man vil bruge sit SUP board til. Der er bl.a. Race SUPs som er velegnet til mere fladt vand og højre hastigheder; touring SUPs som er gode længere ture i forskelligt vand; Wave/Surf SUPs som er beregnet til at surfe på bølger; Allround SUPs som er lidt en blanding af ovenstående - ofte bredde og stabile. På det enkelte produkt kan du finde en guide til valg af størrelse på SUP-boardet, udfra din højde og vægt.

SUP Paddler består af skaftet og selve bladet. SUP paddle skaftet er lavet af enten alumminium, carbon eller en blanding. Aluminiums SUP paddlen er meget stiv og holdbar, men er tungere. Carbon paddlen findes i forskellige stivheder, men er generelt fleksible og lette. Fordi carbon skaftet er fleksibelt, udnytter du det elastiske potentiale til et mere økonomisk energiforbrug når du padler. Bredden af selve bladet har også betydning for hvordan du kommer fremad. Du kan læse mere i vores SUP guide.

Når du står på SUP er det godt at have styr på sikkerheden. Det er vigtigt at du har den rette beklædning og kan komme i kontakt med andre. SUPs bliver også slidt, og her finder du dele til opgradring eller reperation af dit SUP board.