Våddragt

1 til 24 af 182

pr. side
Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

1 til 24 af 182

pr. side
Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Neopren Våddragter

Våddragter er lavet af neopren. De fleste surfvåddragter er idag lavet af fleksibelt neopren, som giver sig efter dine bevægelser. Det, der adskiller våddragter er bla. deres tykkelse og dermed, hvornår på året de vil holde dig varm. En ofte overset feature, der har stor betydning for våddragtens kvalitet er, hvordan de forskellige stykker neopren er sat sammen. Som minimum er alle dragter syet sammen; man kan så snakke om, hvad der er gjort med syningerne (seams) for at forstærke dem og dermed holde vand ude. Herunder vil vi forsøge at give dig et indblik i, hvad der adskiller forskellige våddragter, og give dig en fornemmelse af hvilken type våddragt, der passer dig.

Tykkelsen på den neopren, som våddragten er lavet af, har selfølgelig betydning for hvor varm og fleksibel den er. Du vil gerne have en fleksibel dragt, men du skal også kunne holde varmen. Man snakker generelt om sommerdragter, helårsdragter og vinterdragter. Våddragtens tykkelse varierer oftest på thorax (overkroppen) og på benene/armene. Overgangen herimellem har ofte også sin egen tykkelse. Derfor vil en sommerdragt have tykkelsen 3/2mm eller 4/3mm, mens en helårsdragt har tykkelsen 5/3mm eller 5/4/3mm. En vinterdragt har oftest tykkelsen 6/5/4mm.

Syninger (Seams) på våddragten kan ikke holde vand ude, medmindre de er forseglede - dette kalder vi for at våddragten er limet i syningerne. Limningen kan både være indvendig og/eller udvendig. Yderligere kan syningerne være sikret med et tyndt stykke neopren - dette kalder vi isoleringstape. Man ser ofte, at prisen varierer meget på baggrund af typen af syningerne og mindre på neoprenens tykkelse.

Det er lettere at holde varmen, når den sidder tæt, og der ikke kommer vand ind nogen steder. Derfor anbefaler vi, at du vælger den lille størrelse, hvis du er i tvivl om to størrelser. Når dragten kommer i vand og bliver brugt nogle gange, tilpasser neoprenen sig din kropsbygning og vil sidde bedre - lidt ligesom en sko, der skal gås til. Våddragter til damer er designet til at passe de kvindelige former. En herrevåddragt er designet til at passe herrekroppen. Du kan læse mere om våddragter i vores neopren guide.