Filtrering

Longboard

1 til 24 af 378

pr. side
Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

1 til 24 af 378

pr. side
Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Longboard

Et longboard er groft sagt et forvokset skateboard, hvor begge trucks sidder omvendt og hjulene er større og blødere. Det gør longboardet til et meget komfortabelt board, som kan klare alle typer af asfalt. 

Sporten longboarding er blevet stor i Europa. Men her i Norden har vi også opdaget det sjove i at suse med adrenalin og høj hastighed gennem byen. Det kan være på vej til skole, eller ned af den stejleste bakke. Det er ikke nødvendigt at have skateboarderfaring for at lære at stå på longboard. Det er nemlig et langt og bredt board, som i modsætning til andre boards giver meget stabilitet. Som nybegynder kan du bare vælge et af de større boards, som giver ekstra meget stabilitet. Så længe du vælger et kvalitetsboard, står alle døre åbne i forhold til cruising, downhill og freeride.
 

Egenskaber for longboards

Et longboard til cruising har ofte samme form som et surfboard. Det har medium flex, som gør det komfortabelt at køre på, kombineret med bløde trucks, der gør det nemmere at komme rundt i svinget. Cruiser-longboardet har som regel et meget iøjnefaldende design, som henvender sig til skateren, der cruiser med stil og bare vil have det sjovt.

Et longboard til freeride er symmetrisk (twintip) og kan både køre den ene og den anden vej. Ved freeride handler det om at udføre en serie af spins og tricks, mens man slider, hvilket gør det en del mere avanceret end cruising. Decket er ofte uden flex og hjulene små og hårde, hvilket gør det muligt at køre hurtigt og giver stabilitet, når man slider. Freerideboardet er for dem, som søger efter deres næste board og vil lære at slide - Eller for nybegyndere, der gerne vil have et board, som de kan udvikle sig med.

Et longboard til downhill er asymmetrisk og utroligt stabilt. Downhill er en disciplin, hvor det handler om at køre ned ad bakken så hurtigt som muligt. Derved opnås hastigheder på helt op til 100 km/t! Derfor skal boardet være utroligt stabilt, uden flex, med store bløde hjul og hårde trucks. Downhillboards er til dig, der elsker høj hastighed og bare vil give den gas.

Et longboard til freestyle har kickstails, så man kan poppe boardet op fra jorden og lave forskellige tricks. Decket kan både være flexy og fast. Hjulene er ofte mindre og mellemhårde, hvilket giver boardet hastighed og gør det nemt at manøvrere. Freestyle-longboardet henvender sig til dig, som står mellem valget af skateboard og longboard. Med freestyleboardet får du det bedste fra begge verdener.