Beskrivelse
Detaljer
Roxy kommer med en ny Cruiser bordsamling. Designet af piger til piger.
Roxy er kendt for kvalitet i hvert produkt, de laver. Alt fra Surfboards, Sups, taske og tøj, alle er blevet omhyggeligt designet og udformet til at være af bedste kvalitet
Denne nye serie af cruiser boards er ingen undtagelse, de ser ikke kun godt ud, når du kører ned ad molen, de føler også godt at skate på.


 
Bedømmelser
Størrelsesguide

Størrelsesguide til longboarding

Et valg af longboard kan sagtens se svært ud, og være en jungle at finde rundt i. Vi har samlet de vigtigste punkter du skal være opmærksom på, når du er på udkig efter et longboard. Der findes mange forskellige størrelser, shapes, forskellige typer hjul osv.

Inden du køber et longboard, skal du beslutte dig for hvad du gerne vil bruge det til. Der findes longboards perfekte til transport, og longboards designet specielt til at køre med høj fart ned ad stejle stigninger, og longboards som er formet efter et surfboard, så du opnår en fed surf-feeling.

Du er selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os, hvis du er i tvivl om hvilket longboard du skal vælge.

Longboard design

different shapes of longboards

Det rigtige longboard design vil gøre dine longboard oplevelser meget bedre. Det er vigtigt, at du vælger den rigtige longboard shape, som vil passe til din stil. Et Cruiser longboard er typisk formet ligesom et surfboard, og fungerer også på samme måde. Med dette slags longboard kan du få en fed surf-feeling. Der findes også et cruiser longboard i et lille format, som man kalder for Mini Cruiser. Dette board er et lille sjovt og praktisk longboard, som du nemt kan have under armen, når du f.eks. tager med toget eller bussen. Et longboard som er lavet til Downhill er noget stivere end de andre former, da det er lavet til at du kommer med høj fart ned ad stejle stigninger. Et downhill longboard er også perfekt til at lave slides pga. de stive materialer og shapen på decket. Et Freeride board er en god blanding af det hele, og er et ideelt board til begynderen. Disse typer longboards er som regel nemmere at lære at stå på end andre. Vi anbefaler, at du starter med et freeride longboard, så du får en forståelse af sporten. Derefter kan du begynde at specialisere dig i én type indenfor longboarding. Der findes også en helt speciel type longboard, nemlig et Surfskate. Dette longboard er monteret med nogle specielle trucks, som drejer helt vildt hurtigt og giver dig mulighed for at accelerere uden at røre asfalten med fødderne.

Trucks montering

trucks mounting of longboards

Der findes to standardtyper af trucks monteringer indenfor longboarding. Der er topmounted og drop through. 

På et topmounted longboard bliver longboardet hævet fra asfalten, og det er derfor mere livligt. Dette er fedt til dem, som vil have et surf-agtigt longboard, så de kan ride byens bølger igennem gaderne. Disse topmounted longboards er mere livlige at stå på, og er derfor ikke ideelt til begynderen som bare skal have noget nemt. Et topmounted longboard bruges til både lav fart med surf-feeling og downhill riding, og selv de bedste vælger også at bruge topmountede longboards. 

Et drop through longboard er meget mere alsidigt, og nemt at komme i gang med. Er du typen, der vil lege med dit longboard en gang i mellem, eller bruge det som transport, så er et longboard med drop through montering et godt valg for dig. De fleste folk som kører på longboards, vil ligeledes bedst være stillet med drop through longboard. Grunden til dette er den bedre og overordnede stabilitet man vil opleve ved longboardet. Trucks monteret på drop through måden har et lavere tyngdepunkt og longboardet bliver derved lettere at holde balancen på.

Når du kører på longboard er det vigtigt, at du har sikkerheden i top. Derfor råder vi dig til, at både køre med hjelm, knæ-, albue- og håndledsbeskyttere. Du kan se vores store udvalg af beskyttelsesudstyr til longboarding her.

all longboards

Længde:

Længden af pennyboardets deck er med til at bestemme kørselsegenskaberne, samt stabiliteten af det. Derudover på et længere pennyboard vil større afstand mellem fødderne give øget balance, og omvendt. Generelt kan man gå ud fra følgende retningslinjer:
  • 55,9 cm (22") Standard størrelse (børn under 10 år, NB. kun vejledende)
  • 68,6 cm (27") Voksne og store børn

Bredde:

Den største bredde på decket har betydning for føddernes placering. Bredde boards er oftest velegnet til manøvre, hvor føddernes greb på overfladen er i fokus. Sliding, Freestyle, carving. Smalle pennyboards henvender sig mere til cruising og transport. En anden ting der gælder er at det kan være svært at holde balancen når der accelerers med den anden fod, hvis der ikke er plads nok på pennyboardet til ens fod/fødder.
  • 15,2 cm (6") Standard størrelse (børn under 10 år, NB. kun vejledende)
  • 19,1 cm (7.5") Voksne og store børn

Deck materiale:

Materialet af decket på pennyboards er det der bestemmer hvor høj og god fleksibiliteten, holdbarheden og kvaliteten er. De fleste pennyboards er lavet i materialet Nylon. Der er dog variende kvaliteter af Nylon, hvor nogle er bedre end andre til det ene og de andre er bedre for noget andet. Nogle pennyboards laves også i træ.

Vægt:

Penny skateboardets totale vægt når det er samlet. Et tungt deck har typisk en længere holdbarhed end de lettere decks, da de har flere lag. Dog har et let deck typisk mere flex, som gør boardet mere livligt og sjovt at køre på.

Hjul:

Hjulets kant har stor betydning for dets egenskaber. Et hjul med runde kanter slipper underlaget lettere end et hjul med skarpere kanter. Størrelsen på hjulene bør afhænge af din riding style. Hjul med en stor diameter er velegnet til komfort, hastighed og greb, hvorimod hjul med en lille diameter er bedre til manøvre og tricks. Bredden på hjulet bestemmer hvor meget kontakt du har med underlaget. Mere kontakt med underlaget (bredde hjul) giver komfort, stabilitet og greb, mindre kontakt med underlaget (smalle hjul) giver hastighed, manøvredygtighed og lettere slip til slides. Der findes også forskellige kvaliteter af gummi. Det bedste gummi som anvendes hedder PU, og er blødere og lækre. Et billigere alternativ er PVC, som er hårdere og mere plastik lignende. Generelt gælder det således at hvis man vi køre freestyle skal man have hårde og små hjul med runde kanter. Hvis man derimod vil køre freeride eller cruise skal man gå efter bløde og store hjul der er kantede.

Hjulhårdhed:

Hjulenes hårdhed bestemmer hvor hurtigt og komfortabelt pennyboardet ruller. For at bedømme hjulhården anvender man mål som er målt på durometeren. Målene går fra 0 - 100A. Nul er det blødeste og hundrede er det hårdeste der fås af hjul. For de bløde hjul gælder det at de håndtere manøvre og reaktion bedre. For de hårdere gælder det at farten og stabiliteten forøges.

Kuglelejer:

Kuglelejer bliver inddelt i ABEC. Høje ABEC værdier betyder at kuglelejet er lavet med mere præcision og dermed bedre kvalitet. Det anbefales at ABEC-værdien er højere til høje hastigheder og lavere til hjul der får mange slag. Til et pennyboard bruger man ofte ABEC-7, -9 eller -11, hvor ABEC-11 er det bedste. Ligeledes er de bushings der anvendes til pennyboards i forskellige kvaliteter og egner sig bedre til hver sin kørestil, samt dine behov.

Griptape:

Nogle pennyboards har et griptape siddende på toppen af decket, men langt de fleste penny skateboards er uden griptape. Griptapen er det sandpapir som gør, at dine fødderne står bedre fast på decket. En pennyboard kan sagtens bruges uden griptape. Er der ikke medfølgende griptape til dit pennyboard, så kan du altid tilkøbe det, blot husk at bestil i den rigtige størrelse. Der findes flere typer grip tape. En af dem kaldes for clear sand "grip tape" og en anden er det nævnte almene sand papir lignende tape. Som nævnt er det ikke nødvendigt med grip tape for at stå på pennyboard.
Specifikationer
Længde 72,07 cm (28.375")
Bredde 20,16 cm (7.9375")
Deck materiale Maple
Vægt 2450 gram
Hjuldiameter 65 mm
Hjul hårdhed 83a
Kuglelejer ABEC-7
Truck Størrelse Nej
Griptape Ikke inkluderet