Kites

1 til 24 af 34

pr. side
Side:
  1. 1
  2. 2

1 til 24 af 34

pr. side
Side:
  1. 1
  2. 2

Kites

Når vi indenfor kitesurfing taler om Kites, menes store drager, der har kraft nok til at trække en person afsted hen over vandet. Kites holdes i luften på samme måde som en flyvinge, hvor luften langsommere passerer bunden af vingen og dermed skaber opdrift. Formen på kites skaber derfor forskellige egenskaber. Kiten styres ved hjælp af liner, der er bundet til leading edge og baren. Vi vil her forsøge at give dig et indblik i, hvilke egenskaber den enkelte kite har, og dermed håber vi, at du vælger den, der passer dine behov bedst.

C-kites er nok den mest kendte form for freestyle kites. Du genkender C-shapen ved kitens kantede/kvadratiske ender. Ser du C-kiten ovenfra, når den ikke er pumpet op, ligner den et rektangel. Linerne er bundet til enderne, og fordi formen tillader kraft og opdrift helt ned til spidserne/enderne, hvor dragen bliver styret, er kontrollen MEGET direkte. Kiten er ikke velegnet til begynderen.
Bow kite er formen på en kite, der er mere flad i profilen. Ovenfra, når dragen ikke er oppustet, ligner kiten mere et 'D'. Kitens ender er spidse og dragen styres med liner (og en masse intermediær-liner) fra leading edge. Pga. formen, som ligner en flyvinge mere, er kraften meget større ift. en C-kite. Når du slipper baren, mister du kraften, og dermed depowres kiten. Bow-kites anses derfor for at være mere sikre.
Delta kite er en specialisering af bow-kiten. Denne type kite har en speciel vinkel mod spidsen, der minder om et F-16 fly. Dragen har en let forsinket styrring, der giver mere kontrol. Dette er en kæmpe fordel for begyndere og øvede. Denne type kite har yderligere den nemmeste vandstart. Slutteligt vil jeg nævne, at dette ikke nødvendigvis er en begynderdrage, da den giver en meget pålidelig styring som freestyle, waveriders og freeriders alle kan drage fordel af!

Størrelsen på din kite afhænger af din vægt. Du kan lære mere om, hvilken kitestørrelse, der passer dig, i vores kitesurfing guide.
Foil kites kendetegnes ved at de ikke er oppustelige og er større end tube kites. De bruges ofte, når du vil surfe i let vind.