Filtrering

Kitesurfing

1 til 24 af 235

pr. side
Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

1 til 24 af 235

pr. side
Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Alle kan lære at kitesurfe. Fordi trækket fra kiten holdes at trapetzen på din hofter, kræver det ikke stærke arme eller en vild overkrop. Det kan være lidt svært at finde rundt i alt udstyret til kitesurfing, så herunder vil vi forsøge at give et indblik i kitesurfing verden og det udstyr der bliver brugt.

En kite er en stor drage der skaber kræft nok til at du kan surfe efter den. Den er oftest 5-17 kvadratmeter, men benævnes bare 5-17m. Der findes hurtigt styrende C-kites med mindre depower, samt bow-kites og Delta-kites som er nemmere at styre og har god depower. Hvis du vil sejle bølger skal du kigge efter små kites som kan styres hurtig og er stabile, så du ikke risikerer at kiten 'staller' når du rider bølgen. Til freeride bør du også kigge efter en stabil kite men gerne med et godt træk så du kan slappe lidt af. Hvis du er typen der mere er til freestyle, vil du gerne have større og langsommere kites med god hangtime (oldschool) eller slack på linerne (mere newschool - når du laver unhoocked tricks).

Kiteboards findes som twintips eller waveboards. Store og bredde kiteboards er gode i let vind, men mere klodset og dårligere i chop. Små boards kan bruges af mindre surfere samt til brug i meget vind. Dit hverdagsboard bør ligge herimellem eller i det mindste passe til de forhold du oftest møder på dit lokale spot.

Barer til kitesurfing findes i forskellige bredder og med forskellige længder af liner. En smal kitebar styrer kiten langsommere end en bred; derfor bruges smalle kitebarer oftest til mindre kites. Lange liner giver dig et større vindue hvor kiten kan bevæge sig i, og er fordelagtigt hvis du ønsker at kiten skal trække i længere tid når du fører den gennem vindvinduet (fx til høje hop).

Trapetzen til kitesurfing er vigtig. Fordi trækket kommer herigennem skal den passer dig godt, for du ikke bliver øm eller får ondt.

Hvis du vil vide mere om udstyr til kitesurfing, kan du læse videre i vores kitesurfing guide her.