Dele

1 til 24 af 389

pr. side
Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

1 til 24 af 389

pr. side
Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Her finder du alle de dele du skal bruge for at bygge et løbehjul, populært sagt finder du dele til at lave dit helt eget "custom" løbehjul. Det er de samme dele du også bruger til at opgradere og vedligeholde dit løbehjul. Der findes dele fra forskellige mærker (brands) som nogle gange ikke kan overlappes. Vi forsøger i denne løbehjulsguide at hjælpe dig med at finde hvilke dele der passer til dit løbehjul.

For at samle et komplet løbehjul skal du have nedenstående dele:
 • Håndtag til løbehjul findes i forskellige bredder, farver og hårdheder. Yderligere kan håndtagene være designet med forskellige mønstre der har betydning for grebet. Du kan læse mere om løbehjulshåndtag i denne guide til løbehjulshåndtag.
 • Hjul til løbehjul adskiller sig generelt ved kernemateriale, kerne design og forskellige størrelser og hårdheder. Du kan lære mere betydningen af hjulet i denne guide til løbehjuls hjul.
 • Griptape til løbehjul er meget essentielt, fordi det giver dig greb med fødderne. Der kan være forskellige grovheder og designs, og hver løbehjulsrytter har som regel sine præferencer.
 • Kuglelejer sidder i hjulet. De kan være lidt svære at skifte på løbehjuls hjul med metalkerne. De indeles i præcision og kategoriseres ved ABEC. Du kan læse mere om ABEC-ratingen i denne guide til kuglelejer.
 • Bars til løbehjul vil i folkemunde omtales "styret". På løbehjul kaldes det baren, og sammenkobles til forgaflen. Størrelsen og bredden på baren afhænger af din højde og en hvis grad af personlige præferancer. Du kan lære mere om barer i denne guide.
 • Bremsen på løbehjulet kan være konstrueret på to måder: flex fender og almindelig fjeder.
 • Clamps til løbehjul er den del der holder baren, forgaflen og decket sammen. Clamps til løbehjul findes i forskellige størrelser (normal og oversized) og passer til forskellige kompressionssystemer (SCS, IHC, HIC osv.). Læs denne guide til løbejhuls clamps for at lære mere hvilken clamp der passer på dit løbehjul.
 • Decket på et løbehjul er den platform du står på. Den kan være udformet på forskellige måder, der har betydning for holdbarheden. Det er altid vigtigt at vælge et løbehjuls deck der passer dig ift. forventning af holdbarhed kontra vægt. læs mere i denne guide til løbehjuls decks.
 • Forgaffelen på et løbehjul kan være konstrueret på forskellige måder: Støbt eller udskåret af et stykke metal. En forgaffel der er udskåret af et stykke metal har færre svage punkter. Samtidig findes forgafler i forskellige størrelser. Du kan læse mere om hvilken størrelse der passer til dit løbehjul i denne guide til forgafler.
 • Headsettet på et løbehjul er det kuglejesæt der får forgaflen til at dreje frit i decket headtube. Headsettet kan være integreret og dermed bestykket i decket. Du kan læse mere i dybden om headsets til løbehjul i denne guide.