Story Vespo Løbecykel


Pris: 999,00 kr

Special Price 646,84 kr RED WEEK

Pris: 999,00 kr

Special Price 357,62 kr RED WEEK

Beskrivelse
Detaljer
Story Vespo er en CE-godkendt løbecykel til børn i alderen fra 1-4 år med en maks. vægt på 30 kg. Løbecyklen er perfekt til brug som balancelegetøj og hjælper dit barn med at udvikle deres motorik og balanceevner.

Der er anvendt et stift og let træmateriale til konstruktionen af denne løbecykel. Dette giver styrke til forskellig leg og sjov, og holder den letvægtig, så løbecyklen ikke bliver for tung til brug af yngre børn.
Hjulene har ABEC-9 kuglelejer og er lavet gummi med et kernemateriale af stål, der giver styrke, komfort og et godt rul på alle dit barns mange ture.

Den perfekte løbecykel til de helt små børn, som skal ud og suge viden til sig i form af sjov leg og motoriske udfordringer.
Bedømmelser
Størrelsesguide

Barnets skridtlængde afgør størrelsen på løbecyklen

Du finder den rigtige størrelse løbecykel ved, at måle barnets skridtlængde og minus med 2 cm. Dit barn skal stå stille når du måler skridtlængden, og der måles fra barnets skridt (indersiden af deres ben) og ned til gulvet. Så hvis barnet måler 30 cm fra skridtet og ned til jorden, så skal løbecyklen være 28 cm høj.
Nogle løbecykler fås med justerbar sæde, så barnet vil kunne bruge løbecyklen i længere tid. Dette er smart, da det er utrolig vigtigt at dit barn kan have letbøjede knæ, mens de sidder i løbecyklens sæde. Dette gør nemlig at balancen for dit barn lettere kan holdes og selve styringen også bliver nemmere.
Med tiden som dit barn får bedre kontrol og en højere balanceevne, kan der justeres for sædet på løbecyklen.
Skridtlængde: Løbecykel højde:
37 cm 35 cm
42 cm 40 cm

Højde og alder for dit barn

I starten spiller dit barns højde og alder også en rolle i forhold til valg af løbecykel. For 1-2 årige kan det nemlig være bedst at vælge en løbecykel med 3-4 hjul. Dette skyldes at deres balanceevner og generelle motorik stadig kan have behov for træning i forhold til brug af løbecykler.
Som dit barn bliver ældre og vokser i højde, vil barnet kunne få bedre nytte og mere sjov ud af en 2-hjulet løbecykel. Deres motorik og balance er også en grad bedre end da de var helt små, og derfor vil dit barn også sandsynligvis synes om at få mere fart på og køre legende rundt på bedre kørende løbecykel. Højder og i sær skridlængder for børn er dog meget forskelligt fra barn til barn, så det kan altid betale sig at vælge en justerbar løbecykel for dit barn. Så kan de ligeledes også vokse med den og have deres løbecykel i længere tid.
Barnets højde (cm) Alder Anbefalede hjulstørrelse (cm) Anbefalede sædehøjde (cm)
Lavere end 85 cm Under 2 år Kun for småbørn / Tre-hjulede Kun for småbørn / Tre-hjulede
85 - 105 cm Omkring 2-4 år 30,48 cm 31-39 cm
*Bemærk at overstående guide kun er vejledende.

Egnet til:

De fleste løbecykler er egnet til børn fra 2-4 års alderen. Dog afhænger det mest af alt af dit barns størrelse. En god tommelfingerregl lyder at dit barn skal kunne komme af og på løbecyklen selv, og nemt røre jorden med fødder, når de sidder på sædet af deres løbecykel.

Længde:

Den totale længde på løbecyklen, fra baghjulet til forhjulet. Ikke så vigtig i forhold til dit valg af en løbecykel til dit barn, men fortæller stadig noget om løbecyklens størrelse. Jo længere en løbecykel er, desto højere eller større vil den sandsynligvis også være.

Sædehøjde:

Det er vigtigt at du vælger en løbecykel hvor sædehøjden passer til dit barns højde. Nogle løbecykler har et sæde som kan justeres i højden, hvilket gør at dit barn vil kunne benytte løbecyklen i længere tid. Dette er i sær smart, da børn i alderen 2-4 år vokser hurtigt og derfor også vil få behov for et sæde i en højere højde.

Total højde:

Den totale højde på løbecyklen måler fra jorden og op til toppen af styret. Det er vigtigt at vælge en løbecykel af en højde, som passer til dit barns størrelse. Typisk kan man gå ud fra at hvis dit barns skridtlængde er 25 cm fra skridt til jorden, så skal løbecyklens højde være 23 cm - altså 2 cm lavere.

Materiale:

Materialet siger noget om kvaliteten og holdbarheden for løbecyklen. Da løbecykler er til børn bør materialene de er lavet af dog heller ikke være for tunge. Derfor er et materiale som aluminium et godt materiale til en kvalitets løbecykel, som samtidig skal kunne klare lidt af hvert et legesygt barn kan udsætte den for. De billigste løbecykler er typisk af en eller anden form for plastik, og selvom dette er yderst let materiale, er løbecykler af dette ikke nær så holdbare som dem af aluminium.

Vægt:

Den totale vægt af løbecyklen målt i gram. Produkter som løbecykler er til små børn, og derfor er det essentielt at vægten ikke bliver for høj, da barnet kan få sværere ved at styre rundt med løbecyklen. Vægten fortæller også noget om kvaliteten for løbecyklerne, da en letvægtig løbecykel af plastik vejer mindre end et af materialet aluminium. Dog er holdbarheden højere for løbecyklen af aluminium. Vægten kommer dog an på flere ting end materialet, da visse design teknikker kan styrke og/eller gøre en løbecykel lettere i vægt.

Maks. Belastning:

Den maksimale belastning målt i kilo, som løbecyklen kan håndtere. Denne maksimale belastning for løbecyklen er producentens egen anbefaling for hvad løbecyklen kan klare af vægt. Overskrides denne kan det betyde at produktet ikke vil køre så godt som ellers, eller i værste tilfælde går i stykker ved kontinuerlig overbelastning.

Antal hjul:

Løbecykler fås med forskellige antal hjul. I starten når dit barn er omkring 1 års alderen vil de få mest ud af en løbecykel med 4-3 hjul. Dette skyldes at deres balanceevner skal trænes en smule før de vil være paratte og store nok til en 2-hjulet løbecykel. 2-hjulede løbecykler kan få mere fart på, så det kan være smart at starte ud på noget blødere underlag såsom græs eller lignende.

Hjul diameter:

Diameteren på hjulene målt i millimeter. Større hjul giver generelt bedre køreegenskaber i forhold til komfort og hastighed. Hvorimod hjul som er mindre har nemmere styring og hurtigere reaktion ved pludselige drej og/eller svingninger. Til løbecykler for børn er det godt med nogle større hjul, så barnets køreglæde og komfort bevares.

Hjulmateriale:

Hjulmaterialet for løbecykler variere meget. Det kan være almene dæk, som skal pumpes op eller af slidstærke plast materialer, såsom EVA. Fordelen ved EVA er fleksibiliteten og blødheden for materialet. EVA vejer ligeledes ikke så meget som andre hjulmaterialer kan, hvilket er godt for børn, når de skal benytte en løbecykel.

Kerne materiale:

Kerne materialet for løbecyklers hjul er typisk af nylon eller aluminium. Begge materialer har hver deres kvaliteter i forhold til løbecyklen som helhed. Aluminium er stærkere og mere holdbart, men nylon er betydelig lettere i vægt. I forhold til løbecykler til børn, er nylon godt hvis man vil have en lettere løbecykel til almen sjov og leg.

Kuglelejer:

Kvaliteten af kuglelejer findes ved at kigge efter inddelingen i ABEC og den givne tal-værdi. Jo højere en tal-værdi er, desto bedre kvalitet er kuglelejerne også af. Eksempelvis er ABEC-7 kuglelejer af bedre kvalitet end ABEC-5 kuglelejer. Dog afhænger kuglelejer også af dit brug og behov.

Samling:

Løbecykler kan komme i forskellige niveuaer af samlinger. Typisk køber man enten en løbecykel som delvist samlet eller komplet samlet. Delvist betyder at enkelte skruer og andet skal skrues på eller spændes fast. Hvis en løbecykel er komplet samlet, kan det dog stadig være en god ide at tjekke efter løse skruer eller andet, som følge af forsendelsen af din løbecykel.
Specifikationer
Egnet til Børn 1-4 år
CE-Godkendt EN71
Total højde 51 cm
Længde 75.5 cm
Sædehøjde 33 cm
Materiale Træ
Vægt 3700 g
Maks. belastning 30 kg
Antal hjul 2
Hjul diameter 220 mm
Hjulmateriale Gummi
Kerne materiale Stål
Kuglelejer ABEC-9
Samling Delvist samlet