Story Division Inline Rulleskøjter


Pris: 1.486,61 kr

Special Price 594,42 kr

Beskrivelse
Detaljer
Story Division er et par fede inline rulleskøjter. De er til lidt af det af hele indenfor rulleskøjtesporten. Alt fra korte ture, til mindre hop og lettere typer tricks. Mere teknisk for disse rulleskøjter især, er støvlen, hjulene og materialet af klingen værd at nævne.

Støvlen består nemlig af en lækker kombination af holdbart tekstil, blødt skum og robust plast for en stærk og beskyttende rulleskøjte. Disse materialer medvirker alle til en solid støvle med lang levetid, af høj komfort og god åndbarhed for fødderne.
For at kunne yde dit bedste på baner og på alle dine ture, kræves der nogle hjul af en vis kaliber. Derfor har Story Division 84 mm hjul, med en hårdhed på 82 A og ABEC-7 kuglelejer. Disse tre dele giver de 4 hjul alt de skal bruge for at kunne bruges til lidt af hvert indenfor rulleskøjtesporten. Hjulene ruller både hurtigt og godt, og størrelsen gør dem velegnede til lettere slags tricks og hop på baner.
Klingen er lavet aluminium. For dig betyder dette at du får en klinge, som både er stærk og let samtidigt. Til allround inline rulleskøjter er dette alfa omega, da du vil kunne nyde godt af dem i markant længere tid - samt opnå tilfredsstillende hastigheder på alle rides.

Med en super nem spænde og nogle snørrer, er disse Story Division rulleskøjter nemme at få på og af. Så pasformen er let at finde til dig, som hårdt brænder for et par kvalitets rulleskøjter til lidt af det hele!
Bedømmelser
Størrelsesguide

De fleste rulleskøjtestørrelser passer med din normale skostørrelse. Så hvis du normalt bruger 42 i hverdagssko, vil størrelse 42 på en rulleskøjte sandsynligvis passe dig.

Når du prøver rulleskøjten (mest voksne):
Det kan måske føles som om rulleskøjten sidder lidt for stramt, men hvis du følger disse tips, kan du være sikker på, at rulleskøjten passer dig. Du skal mærke efter, hvor langt dine tæer kommer frem i støvlen. Hvis de lige akkurat rører spidsen, siger vi at de passer dig. Hvis dine tæer er klemt sammen eller ikke kan strækkes, er rulleskøjten for lille. For at være sikker på, at skøjten sidder rigtigt og stadig vil passe efter den er ”gået til”, bør du tage en skate-position med lettere bøjede knæ og revurdere hvor langt dine tæer når frem.

Tips til børnestørrelser:
Inden dit barn har strammet rulleskøjten, skal de sparke deres fod frem i støvlen. Dette giver lidt rum ved hælen. Hvis der er en kuglepens bredde så passer rulleskøjten perfekt. Hvis der er en fingerspids bredde vil der også være plads til at vokse. Der må aldrig være mere plads end en fingerspids til en kuglepensbredde – så er rulleskøjten for stor.

Justerbare rulleskøjter:
Her justerer du skøjtens længde, så den stemmer overens med de ovenstående tips for børn – igen uden at stramme den.

Rulleskøjter skal også ”gås til”
Selve støvlens materiale er relativt stift, men vil sætte sig efter dine fødders kurver. Dette tager som oftest et par ture.

Hjulstørrelsen:

Det er meget vigtigt at størrelsen på hjulene på et sæt rulleskøjter, bliver valgt nøje. Mindre hjul er hurtige til at reagere, og giver mere kontrol. De større hjul giver stabilitet og høj hastighed. Det kan være en idé at vælge sin hjulstørrelse efter hvor langt man skal rulle. Hvis man skal ud på en lang tur, er større hjul helt klart en fordel, da de holder farten bedre og dermed mindsker dit energiforbrug. På en kortere tur er det derimod smartere med små hjul, fordi de er lettere at manøvrere rundt med og samtidigt lettere at stoppe. Hjul størrelsen afhænger også af selve rulleskøjten og hvad den skal bruges til. I freestyle kørsel bruger man f.eks. ofte små hjul, mens hockey har mellemstørrelse hjul og freeride og race enten har store eller meget store hjul. 

Kuglelejer:

Kuglelejerne er dem som får hjulene på dine rulleskøjter til, at dreje rundt. Kuglelejets kvalitet bliver opdelt i ABEC-værdier, og jo højere værdien er, jo bedre er kvaliteten. ABEC-5 er standard på kuglelejer, og så findes der både bedre og dårligere kuglelejer end dette. På et par rulleskøjter bruger man ofte ABEC-7, -9 eller -11. Hvor ABEC-11 er det bedste. Man bruger 16 kuglelejer på et par rulleskøjter.

Hjulhårdhed:

Hårheden på dine hjul til rulleskøjter bliver målt på Durometeren, som går fra 0 - 100 A. Her er 100 A det hårdeste. Hårde hjul har en god holdbarhed, og kommer hurtigere op i fart. Bløde hjul bliver hurtigere slidt, og er meget mere stabile end de hårde hjul.

Klinge materiale:

Ved valg af klinge har du to muligheder: aluminium og hård plast. En aluminiums klinge er meget holdbar, og meget stiv. Den giver ikke så meget friktion og er derfor langt bedre end en klinge der er lavet af hård plast. Aliminiums klinger er selvfølgelige dermed også dyrere. 

Støvlemateriale:

Dette er det yderste lag på rulleskøjte støvlen. Læder er noget af det fineste en støvle kan være lavet af, og er derfor meget holdbart. En læderstøvle er også den mest komfortable. En støvle i plast er også holdbar, og vejer heller ikke så meget, den har bedre stabilitet og giver dermed dig mere kontrol, men er ikke lige så behagelig som en læderstøvle. Nogle støvler bliver lavet i mesh, som anvendes for at minimere opvarmningen.

Indersål mål:

Dette er målet på indersiden af rulleskøjten. Hvis du måler længden på din fod, så skal din fods længde være mindre en rulleskøjtens indermål. Er længden på din fod den samme som indermålet på rulleskøjten, så vil dine tæer ramme rulleskøjten, hvilket ikke vil være behageligt. Vi anbefaler at din fods længde er 0,2 - 1 cm kortere end indermålet på rulleskøjten. Er du et barn som vokser meget, så kan du sagtens vælge en størrelse større end normalt.

Vægt:

Den totale vægt på en af dine rulleskøjter. En let rulleskøjte er nemmere at manøvre med, end de tunge rulleskøjter. Dog er en let rulleskøjte typisk dyrere end tunge rulleskøjter.
Specifikationer
Type Rulleskøjter
Hjuldiameter 84 mm
Hjulhårdhed 82 A
Kuglelejer ABEC-7
Klinge materiale Aluminium
Støvlemateriale Tekstil & Skum
Indersål mål 39 = 25,4 x 8,3 cm / 40 = 26 x 8,5 cm / 41 = 26,1 x 8,5 cm / 42 = 27,2 x 8,8 cm / 43 = 28 x 8,8 cm / 44 = 28,2 x 9,4 cm / 45 = 29,5 x 9,6 cm / 46 = 29,5 x 9,4 cm
Vægt 1375 g