Star-Scooter SC-205-FA-XL Børne Løbehjul


549,00 kr
549,00 kr
549,00 kr
Beskrivelse
Bedømmelser
Størrelsesguide

Størrelsesguide til transportløbehjul

Vi anbefaler at den totale højde af dit løbehjul, er mellem din hofte og bunden af dit bryst (se venligst illustration nedenfor). Transportløbehjul kan indstilles i højden, og det er vigtigt at løbehjulet har én indstilling i intervallet angivet i guiden herunder.

Bemærk denne tabel kun er vejledende.

Personhøjde

Total Løbehjuls højde

Det anbefales at løbehjulet har én højdeindstilling i dette interval
85-110 cm 65-80 cm (max løbehjulsvægt: 3,6kg*)
105-125 cm 70-90 cm (max løbehjulsvægt: 4kg*)
120-140 cm 75-95 cm
135-155 cm 80-100 cm
150-170 cm 85-105 cm
165-185 cm 90-110 cm
180-195 cm 95-115cm
Mere end 190 cm mere end 100 cm

*Mindre børn har svært ved at håndtere tungere løbehjul. Derfor anbefaler vi en max-vægt af selve løbehjulet, til de mindste brugere mellem 85-125 cm (omkring 2-6 årige).

Højden på dit løbehjul kan have stor betyding for brugerglæden. Med et løbehjul i den rigtige højde, er det behageligt og afslappende at benytte. Brugeren står i en naturlig position med let bøjede arme. Herover finder du en størrelsesguide, der hjælper dig med at finde den rigtige højde på dit transportløbehjul ift. din personhøjde.

Street

Street er et begreb for gadekørsel med dit løbehjul. Det betegner cruising i gaden eller på skaterbanen, med tricks i alle afskygninger – kun din fantasi stopper dig her. Street er den mest anvendte form for kørsel indenfor trick løbehjul og stiller ofte store krav til løbehjulets konstruktion og kvalitet. En robust konstruktion gør at du kan modstå enhver udfordring gaden kan byde dig, samt føle dig mere sikker på dig selv, når du er på eventyr, om det er første gang du er ude eller om du har gjort det 100 gange før.

Ramper

Ramper = kørsel på ramper. Man kører ofte på ramper for at lære at lave nye tricks med sit trick løbehjul. Dette giver dig hurtigt mere selvtillid på løbehjulet og helt generelt! Du finder ofte ramper på skaterbaner. Skulle du dog ikke være så heldig at have sådan en i nærheden, kan vi anbefale at du anskaffer en af vores NKD-ramper, som gør at du kan øve alle steder både indendørs og udendørs. Der er uendelige modeller indenfor ramper, som du kan køre dit trick løbehjul på og det er en super måde at udfolde sig på, for at blive rigtig god.

Slide

Slide, og så kendt som Grind er betegnelsen for tricks der bliver udført ved at glide hen af noget. Det kunne for eksempel være et rør, et gelænder, et trappetrin, ja faktisk stort set alt du kan komme i tanke om. Med det rette løbehjul kan alle lære slide. Det kræver blot at du er opmærksom på at decket på dit trick løbehjul har en grind-base dvs. udskæringer, der tillader dig at slide på ting. Denne kørselsform er super populær og det kan dyrkes med vennerne alle steder.

Transport

Transport betegner løbehjulets evne som transportmiddel. Hvor godt kommer du fra A til B og hvor let er det at tage med sig? At transportere sig via løbehjul er de seneste år blevet populært i mange europæiske storbyer, om det er til skole eller arbejde. Det er også super smart på ferier, hvor cyklen er for stor og uhandy, da gode transport løbehjul ofte kan klappes sammen og tages over skulderen.

Kvalitet

Kvalitet. Dette er et udtryk for vores professionelle vurdering af løbehjulet som helhed. Der dømmes her ud fra løbehjulets materialer, konstruktion, ydeevne og estimeret levetid. Med en høj vurdering her, har du anskaffet dig et super godt løbehjul, der er værd at vise frem.

CE-Godkendt

Hvis et produkt er CE-godkendt betyder det at produktet overholder EU-logivningen i forhold til fælles krav og overensstemmelser for denne type af produkter. Et CE-Godkendt eller også kaldet CE-certificeret produkt har været gennem en række af tests og er vurderet til at leve op til dem alle fyldestgørende. Derfor kan du være sikker på en højere kvalitet og sikkerhed ved et køb af et CE-certificeret produkt.

SGS-Certifikat:

Et SGS-certifikat er en bekræftelse på produktets kvalitet og integritet udført af SGS, som er ledende verden over inden for certificering og produkt testning. Produkter med en CE-mærkning uddelt af SGS-certificeringens service indikerer at disse produkter er gået gennem en række af forskellige test og prøvningsmetoder, som er i overensstemmelse med diverse krav og standarder disse produktklasser/grupper skal overholde. Yderligere bekræfter et SGS-certifikat at hver enkelt del af produktet er blevet testet til det ypperste for at sikre en utrolig høj kvalitet af holdbarheden og funktionaliteten. Hvert produkt er del af en produktklasse eller produktgruppe, som hver har deres CE-mærknings ID-nummer. Dette ID-nummer kan benyttes af dig som forbruger til at legitimere certificeringen og finde yderligere informationer om hvad det produkt du køber, er godkendt til.

Totale højde:

Den totale højde af hele løbehjulet. I forhold til højden af et løbehjul er der ikke noget der er mere rigtigt end noget andet. Dog kan man generelt sige at de lavere løbehjul egner sig mere til det tekniske ved tricks, hvor højere løbehjul anvendes til transport og komfort. Der kan fås justerbare løbehjul, som kan tilpasses netop dig og din højde.

Vægt:

Den totale vægt af det samlede løbehjul. Tungere løbehjul er oftere lavet af et materiale, såsom stål, der forøger holdbarheden og levetiden, hvor løbehjul af lettere materialer, som eksempelvis aluminium, er lettere at have med sig og transportere rundt omkring. Om det er det ene materiale frem for det andet afhænger både af hvor dyrt løbehjulet må blive og hvad du ønsker at bruge det til. Et trick løbehjul skal eksempelvis kunne holde til lidt af hvert og vil derfor være smart at købe i et mere holdbart materiale.

Maks Belastning:

Maks belastning er producentens anbefalede belastning af vægt på produkt. Denne sat ud for deres viden og vurdering om produktet så levetiden ikke bliver forringet.

Deck design:

Der findes foreskellige typer deck design: one-piece, two-piece og sammenklappeligt design. One-piece decks er meget holdbare da de er lavet af sammensvejsede dele, hvorimod two-piece decks er sat sammen med bolte. Fordelen ved two-piece decks er, at de ofte er foldbare, og visse modeller har endda headtubes der giver mulighed for forskellige vinkler. Sammenklappeligt design gør det muligt at folde løbehjulet sammen, så det hurtig kan tages under armen eller på skulderen. Der findes mange forskellige funktioner og systemer til sammenklappelige løbehjul. Hvis du skal bruge dit løbehjul til transport fra bus, tog, bil eller blot til shopping er det en fordel med et hurtigt og let sammenklappeligt system. Du vil hurtigt opleve denne funktion gør en forskel om du bruger dit løbehjul til at tage med i tog, bus mv.

Deck materiale:

Løbehjuls deck er som oftest lavet af aluminium, da det er et utroligt holdbart materiale og heller ikke så tungt som andre materialer. Da aluminium er relativt blødt bliver det blandet med andre metaller. Aluminium opdeles i alloys, hvor værdien bestemmes af det blandingsmetal som aluminium er blandet med. Højere alloy betyder mere holdbart produktmateriale.

Materiale styrke:

Styrken af aluminium bliver målt i ton, hvor mange ton aluminiummet er presset under. Et løbehjuls deck af T4 aluminium er produceret under 4 tons pres, hvor T6 betyder, at det er blevet presset under 6 tons. Jo flere tons metallet er blevet presset under, jo stærkere er løbehjulet.

Deck længde:

Den totale længde af deckets overflade. Længden på decket er med til at bestemme hvor meget plads du har til dine fødder på løbehjulet. Jo længere et deck jo mere plads har du selvfølgelig at stå på, hvor jo kortere en længde, desto mindre plads har du.

Deck bredde:

Den totale bredde af decket på løbehjulets overflade. Bredde bestemmer ligeledes som længde hvor meget plads du har at gøre med til dine fødder på løbehjulets overflade. Om du eksempelvis kan stå med begge fødder ved siden af hinanden eller ej. Derudover skal der også være tilstrækkelig med plads når der accelerers med den ene fod, så du ikke pludselig mister balancen.

Konkav:

Konkaven er med til at gøre det lettere for dig at holde balancen. Den hjælper ved at dine fødder kan stå mere fast og få bedre greb på løbehjulets deck. Konkav på et løbehjul er der hvor overfladen på løbehjulet krummer indad. Uden dette vil det være lidt sværere at stå fast og mere stabilt.

Affjedring:

Affjedring på løbehjul fungerer på samme måde som ved biler. Der tillades bevægelse mellem selve løbehjulet og dets hjul. Dette medvirker til et løbehjul af langt højere kvalitet end hvis der ingen affjedring er, og giver dig en markant bedre køreoplevelse på alle dine ture. Til løbehjul kan det være bygget ved både forhjulet og baghjulet. Oftest har de dyreste kvalitetsløbehjul affjedring på forhjulet, mens de endnu dyrere har ved begge hjul.

Kompression:

Kompressions systemet er det system der holder din forgaffel stramt fast til deckets headtube og reducerer det slør som alle løbehjul vil blive mærket af med tiden, ligesom alt andet der aktivt bliver brugt udendørs.

Forgaffel:

Forgafler kan deles op i to hovedgrupper. One-piece og two piece forgafler. One-piece forgafler er cnc-fræset af ét stykke metal. Dette giver en meget stærkere forgaffel, da der ingen svejsninger er. Det er de færreste løbehjul producenter som laver one-piece forgafler da teknikken er meget dyr, men kvaliteten på en one-piece forgaffel er også betydeligt bedre. Ønsker du et PRO løbehjul, skal du have one-piece forgaffel. Two-piece forgafler er fremstillet af flere dele som er svejset sammen. Dette er den billige teknik som bruges på langt de fleste løbehjul på markedet. Ulempen ved two-piece er, at forgaflen ikke er ligeså stærk som one-piece, og har heller ikke den samme præcision.

Headset type:

Headtuben på decket afgør hvilken headset-type ens løbehjul anvender. Et integrated headset er langt mere beskyttet og holder derfor også i længere perioder end et non-integrated, da headset henholdsvis sidder indeni headtuben og udenpå headtuben.

Bar materiale:

Stål er et meget kraftigt og holdbart materiale. Barer som er lavet af stål er meget stærke, men også markant tungere end barer af eksempelvis aluminium. Stålbarer henvender sig mere til løbehjul som virkelig kommer ud og bliver kørt hårdt, hvilket et trick løbehjul eksempelvis kommer ud for. Derfor vil det være oplagt at ens trick løbehjul er lavet af et mere holdbart materiale såsom stål. Er man derimod interesseret i en løbehjulsbar der kombinerer både styrke og lethed, vil en titanium bar være værd at vælge. Titanium er et super stærkt materiale med en utrolig holdbarhed, som modsat stål ikke vejer særligt meget. Så det kan til dels siges at man med en titanium løbehjulsbar får letheden som ved aluminium og styrken som ved stål.

Bar højde:

Den totale bar højde målt fra toppen af styret til bunden af baren. Nogle løbehjul kan justeres i højden så du selv kan tilpasse den til dig selv og din højde, hvor eksempelvis tricks løbehjul købes med en bestemt bar højde. Grunden for dette er at tricks løbehjul bliver brugt en del hårdere i forhold til hvad de skal kunne klare af slag og stød ved og under tricks. Derfor, hvis baren kunne justeres på et tricks løbehjul ville det gøre baren svagere imod slag og stød, hvilket give en del vanskeligheder ved brug.

Bar bredde:

Forskellige bredder af barer egner sig til forskellige riding styles. Ved air tricks har du langt mere kontrol over tricket med en bred bar, hvor en smallere bar egner sig bedre til tekniske tricks. Dermed har barens bredde en betydning for dine færdigheder, og det kan dermed være værd at overveje, hvad løbehjulet primært skal anvendes til.

Clamp størrelse:

Clamp størrelsen afhænger af antallet af bolte clampen strammes med. Jo flere bolte, desto større er størrelsen af clampen. Ligeledes gælder det så at desto færre bolte der bliver anvendt, jo mindre er størrelsen af clampen.

Ydre diameter:

Den ydre diameter af baren bestemmer hvilken clamp der passer til. Dermed anbefales det at barens ydre diameter passer til clampens indre. Bemærk dog at nogle clamps kan benyttes til både standard og til oversized bars.

Indre diameter:

Barens indre diameter bestemmer hvilken forgaffel der passer til. Om det er en one-piece forgaffel eller two-piece forgaffel afhænger i første omfang af hvad man ønsker med sit løbehjul. Det smarte ved en two-piece forgaffel er at den oftes kan foldes sammen, hvilket er praktisk for transporterings løbehjul, hvor en one-piece forgaffel er langt stærkere og derfor kan holde til det et tricks løbehjul bruges til.

Hjuldiameter:

Størrelsen på hjulene bør afhænge af din riding style. Har du meget fokus på kørselsoplevelse med behagelig kørsel og god hastighed, skal man gå efter de større hjul, derimod bør man vælge mindre hjul, hvis man går efter hurtig reaktion og bedre kontrol over løbehjulet. Dog er det vigtigt at hjuldiameteren passer sammen med forgafflen, decket og bremsen på løbehjulet.

Hjul nav bredde:

Den mest almindelige hjul nav bredde for løbehjul er 24 mm. Nav bredden på løbehjulet bestemmer hvilken størrelse hjul der kan monteres på løbehjulet.

Hjulhårdhed:

For at kende hårdheden på et hjul bruger man durometer skalaen. Den går fra 0 - 100A. Nul er her det blødeste og hundrede det hårdeste der kan fås af hjul. Hårdere hjul har bedre holdbarhed, men giver tydligere stød på ujævnt underlag. De hårde hjul ruller hurtigere og er derfor ideelle til skateparker med ramper, hvor underlaget er jævnt. Blødere hjul har kortere levetid, og er mere tilgivende overfor ujævnt underlag. Blødere hjul er derfor ideelle til cruising og andet gade kørsel.

Kerne materiale:

Aluminiumshjul og nylonhjul har hver deres kvaliteter. Aluminiumshjul er de stækerste, men nylonhjul er samtidig de letteste. Om det skal være det ene frem for den anden, afhænger om man vil lave tricks med sit løbehjul eller bare bruge det som transportmiddel. Det er smart at hjulene er stærkere hvis der bliver kørt udendørs.

Hjul design:

Der findes forskellige hjul designs. De to hovedgrupper kaldes for solid og spoked. Solid core hjul er relativt tunge hjul for et løbehjul, men har samtidig forbedret holdbarhed. Spoked hjul er et lettere løbehjuls hjul, men har derfor også en mindre holdbarhed.

Hjul profil:

En flad profil giver den bedste og det maksimale greb der kan opnås for et løbehjul, hvorimod den smallere profil giver en del mere fart i hjulene. Forgaflens facon på løbehjulet skal stemme overens med løbehjulets hjulprofil.

Kuglelejer:

Kvaliteterne af kuglelejer inddeles i ABEC og bliver givet et tal som en værdi. Jo højere en værdi er, desto bedre kvalitet er kuglelejerne af. Det betyder at ABEC-7 kuglelejer er af bedre kvalitet end ABEC-5 kuglelejer. Dog i forhold til løbehjul anbefales det at ABEC-værdien er højere til høje hastigheder og lavere til hjul der får mange slag.

Bremse type:

Der findes forskellige bremsetyper- bolt, fjeder og flex fender bremser. Bolt og fjederbremser larmer generelt lidt mere, hvis man ønsker mere lydløse bremser skal man gå efter flex fender bremser. Dog formindskes levetiden af hjulet en smule.

Hjulaksen længde - Front:

Længden på dit løbehjuls hjulaksel er god at have, hvis du skal bestille pegs eller reservedele. Den forreste hjulaksel er typisk lidt kortere end den bagerste.

Hjulaksen længde - Bag:

Længden på dit løbehjuls hjulaksel er god at have, hvis du skal bestille pegs eller reservedele. Den bagerste hjulaksel er typisk lidt længere end den forreste.

Features:

Features er nogle specielle eller ekstra funktioner og elementer et produkt kan indeholde. Heridblandt kan det eksempelvis være at et løbehjul er udrustet med flere bremsesystemer, en justerbar bar, støtteben og bærestrop for lettere at kunne bære dit løbehjul med dig rundt. Derudover kan features også være smarte design valg, som dit løbehjul er udrustet med - eksempelvis om det er CNC-fræset eller om det skulle være el-drevet.

Samling:

Kontroller altid løbehjulet før brug, og vær opmærksom på at det er forskelligt, hvordan du modtager dit løbehjul. Kommer dit løbehjul samlet, er det fuldstændig klar til brug, hvorimod hvis det kun er delvist samlet, så vil der være få dele, som skal strammes og samles, hvilket kan gøres med alment værktøj. Er dit løbehjul derimod slet ikke samlet, skal alle dele af løbehjulet samles.
Specifikationer
★ Street ☆☆☆☆☆
★ Ramper ☆☆☆☆☆
★ Slide ☆☆☆☆☆
★ Transport ★★★☆☆
★ Kvalitet ★★★☆☆
Total højde 89 - 102 cm
Vægt 4700 g
Maks. belastning 100 kg
Deck design Two-Piece
Deck materiale Aluminium
Deck længde 620 mm
Deck bredde 170 mm
Konkav Lille
Kompression type Threaded
Forgaffel Two-Piece
Headset type Non-integrated
Clamp størrelse Double
Bar materiale Aluminium
Bar højde 50 - 65 cm
Bar bredde 330 mm
Ydre diameter 32 mm
Indre diameter 28 mm
Hjuldiameter 205 mm
Hjul hårdhed 85 A
Kerne materiale Aluminium
Hjul design Spoked
Hjulprofil Medium
Kuglelejer ABEC-5
Bremse type Fjeder
Samling Samlet