Trucks

1 til 24 af 27

pr. side
Side:
  1. 1
  2. 2

1 til 24 af 27

pr. side
Side:
  1. 1
  2. 2

Trucks til Skateboard

Hvad er trucks

Hvilke trucks skal du vælge til dit longboard? Trucks betyder meget for styringen af dit longboard, og du skal være opmærksom på om de passer til dit deck. Trucks til longboards er normalt bredere end trucks til skateboards, da de skal kunne matche de bredere longboarddecks. Der hvor hjulene sidder og det der afgør, hvor bred trucken er, er hangeren. Normalt er hangeren mellem 150 mm. til 180 mm., men de findes ned til 100 mm. og op til 210 mm. Som hovedregel kan man sige, at jo bredere hangeren er, jo mere stabilt vil longboardet blive, men til gengæld vil det få en dårligere drejeradius. Noget andet, der har betydning for hvordan trucks skal fungere, er bushings, som sidder inde i dine trucks.

Indstillinger

Dine trucks kan også få andre egenskaber, hvis deres baseplate bliver placeret anderledes. Baseplate er dér, hvor dine trucks bliver monteret, og bestemmer hvordan vinklen er i forhold til boardet og asfalten. Når du skal vælge dine trucks, er det vigtigt, at de er brede nok, ellers vil hjulene ramme deckets side, kaldet ”wheelbite”. For at undgå wheelbite, kan du tilføje risers som løfter dit longboard en smule op imellem trucks og deck. Dog skal dine trucks heller ikke være for brede, ellers er der risiko for, at du vil sætte dine fødder på hjulene, når du kører. På din truck er en kingpin, hvor dine bushings sidder. Du kan skrue på denne kingpin, så du kan styre, hvor meget longboardet skal dreje. Jo hårdere du strammer, jo sværere vil det blive at dreje.

NB: Vær opmærksom på, om dine trucks er brede nok, så de ikke rammer kanten af decket, men at de heller ikke er for brede, så du ikke sætter dine fødder på hjulene, når du kører.

Guide til hangerstørrelse

90mm – 110mm: for Boards med en længde på 65 – 80cm
110mm – 150mm: for Boards med en længde på 80 – 100cm
Større end 150mm: for Boards længere end 100cm