Filtrering
Modtag RSS

Skateboard

1 til 24 af 649

pr. side
Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

1 til 24 af 649

pr. side
Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Quick Skateboard Guide

Skateboarding er en gammel sport som er blevet udøvet af skatere i alle aldre. Gennem tiden har sporten ændret sig en del, hvad ang.. skateboardets form, udseende og bygningskonstruktion. Idag har skateboardere lavet deres egen subkultur som nyder godt af hinanden selskab. Når du skal vælge et skateboard er det vigtigt du gør klart for dig selv, hvad du vil bruge det til. Et klassisk skateboard er beregnet til tricks, mens longboards er mere lavet til cruising. Plastik (penny) skateboards er lidt en blanding mellem skateboards og longboards, fordi de er små med bløde hjul. Herunder vil vi fokusere på det klassiske trick skateboard.

Konstruktionen af decket er vigtig for holdbarheden. Træet er ofte lavet af Canadisk Ahorn som er den stærkeste træsort. De enkelte træfiner er holdt sammen af lim. Varme hærdet lim er svagere end kold hærdet lim.
Størrelsen af skateboard decket størrelse skal afhænge af dine fødders størrelse. Små skostørrelser (under str 38) bør have et skateboard der er omkring 7". Mellemstørrelse (str 38-43) skal kigge efter et skateboard deck på 7-7,5". Har du større fødder, skal du have et deck over 7,5".

Når du skal vælge skateboard trucks, skal de matche deckets bredde (se vores skateboard guide for mere). Kvaliteten af trucken følger ofte prisen, og det er en fordel at vælge anerkendte mærker. En truck skal kunne grinde, men må ikke være så tung at den gør det svært at poppe skateboardet.

Hårdhed og størrelse er nøgleordene når du skal vælge et skateboard hjul. Hårdheden på skateboard hjul måles på durometer skalaen (fx 100A). Hårde hjul ruller hurtigere og holder længere, til gengæld er de mere følsomme overfor ujævnheder. Bløde skateboard hjul giver en mere ensartet kørsel og foretrækkes til street skateboarding. Store hjul ruller hurtigere og vælges af rampe skateboardere, mens mindre hjul giver bedre balance (mindre tyngdepunkt) og foretrækkes derfor af street skateboardere.

Du skal have 8 kuglelejer til dit skateboard (2 i hvert hjul). Kuglelejers kvalitet rangeres globalt på ABEC skalaen. ABEC 3-5 er standarden og bruges på mange skateboard. ABEC 7-9 bruges tit til boards der skal rulle hurtigt og af rampe skateboardere. Jo højere ABEC værdi, desto mere præcist er kuglelejet konstrueret. Dette gør at det ruller bedre.

Ønsker du at lære mere om skateboards så læs vores store skateboard guide. Ellers er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice som sidder klar til at besvare dine spørgsmål.