Quiksilver Prologue Back Zip 5 / 4 / 3 Våddragt


Pris: 1.499,00 kr

Special Price 999,00 kr

Beskrivelse
Bedømmelser
Størrelsesguide

Våddragt størrelsesguide

En våddragt kan du bruge til mange forskellige vandaktiviteter, f.eks. kitesurfing, kajak og SUP. I Danmark skal du næsten altid bruge en våddragt, da vandet sjældent når så høje temperaturer, at man kan gå uden. Går man ud i koldt vand kan det meget hurtigt blive farligt. Så husk altid at tjekke op på vejret og at bruge våddragt. 

Vi har lavet en guide, som skal hjælpe dig med, at finde den rigtige størrelse våddragt, som passer til din krop. Ligesom en sko for eksempel skal gås til, bliver en våddragt også løsere med tiden, når den kommer i kontakt med vand. Derfor er det vigtigt, at den hverken er for stor eller for lille. Er den for stor til at starte med kommer man nærmest til at svømme i dragten, og vand får lettere ved at komme ind gennem ærmerne og buksebenene. Er den derimod for lille bliver den praktisk talt umulig at få på, da en våddragt ofte er lidt stram fra starten af og kan være vanskelig at få på for begyndere. 

Du kan se vores store udvalg af våddragter her.

*Bemærk denne tabel kun er vejledende.

sizechart for wetsuits

Årgang:

For hvert år der går bliver kvaliteten af våddragter bedre og bedre. Derfor er det optimale valg, at købe en ny våddragt, så du er sikker på at kvaliteten er med. Hos Kitedanmark anbefaler vi at du kun kigger på våddragter som er nyere end 2 år. Ældre modeller af våddragter er ikke med på de nyeste teknologier, og derfor har de ikke den samme flexibilitet og komfort.

Tykkelse:

Det er vigtigt at du vælger den rigtige tykkelse våddragt. Tykkelsen af neoprenen bliver skrevet i millimeter, og oftest er der forskellige tykkelser neopren forskellige steder på våddragten. En våddragt er altid tykkest på maven og benene, da her skal du have masser af varme. Det tyndeste sted på våddragten er typisk under armene, da det er vigtigt for at opnå en god fleksibilitet. En tyk våddragt er varm, men ikke så fleksibel som de tyndere våddragter. En tynd våddragt er ikke ligeså varm som de tykke våddragter, men har en bedre komfort og fleksibilitet. De fleste helårs våddragter er 5 mm tykke.

Sæson:

Når du skal købe en ny våddragt, så skal du huske at tage stilling til hvilke sæsoner på året du skal bruge din våddragt. De tynde våddragter er lavet til sommeren, og de tykke våddragter som typisk også har indbygget huer, er lavet til vinter sæsonen. Det er muligt at finde våddragter som kan bruges hele året rundt, disse er typisk 5/4/3 mm og i god kvalitet.

Type:

Der findes forskellige typer af våddragter: shorty, fullsuit, long john, fullsuit med indbygget hue. Til sommerbrug er en shorty våddragt et rigtigt godt valg, da de typisk er fleksible og rigtig behagelige at have på. En fullsuit er som navnet siger, en våddragt der dækker hele kroppen op til halsen. Denne våddragt er den mest populære og kan bruges hele året rundt. Fullsuit hooded er også en våddragt som dækker hele kroppen op til halsen, dog er der på denne type våddragt tilføjet en indbygget hue. Dette er en rigtig smart detalje når man skal bruge sin våddragt om vinteren. Når huen er indbygget i våddragten, så er det begrænset hvor meget vand der slipper ind i våddragten, og derfor er den ideel til brug om vinteren. En Long John er en våddragt uden ærmer, hvilket giver dig masser af bevægelighed og flexibilitet i overkroppen. Dette er en meget populær våddragt hos især SUP surfere.

Køn:

De fleste store våddragts mærker producere våddragter til både kvinder og herrer. En kvinde våddragt er specielt lavet til at passe en kvinde krop, derfor er det mest optimalt for kvinder at gå efter disse kvinde våddragter. En herrer våddragt er ikke rigtigt kønsbestemt da den faktisk kan bruges af både mænd og kvinder.

Lynlås System:

Der findes forskellige lynlås systemer på våddragter: backzip, frontzip, zipperless. En typisk gammeldags våddragt har Backzip, som stadig kan ses på moderne våddragter. På billige våddragter sidder der altid en backzip lynlås, dog er der også nogle producenter som vælger at have dette lukkesystem på deres topmodeller. På en backzip våddragt har du lynlås siddende på ryggen. Dette gør våddragten utroligt nem og hurtig at komme ind og ud af, men fleksibiliteten er ikke den bedste da lynlåsen giver en hvis stivhed i ryggen. Derudover kan der også sive en lille smule vand og kold luft ind gennem den lange lynlås på våddragten. En våddragt med Frontzip er typisk et kendetegn for en god kvalitets våddragt. En våddragt med frontzip har lynlåsen siddende ovenover brystet. Dette gør at du har massere af fleksibilitet i din våddragt, og det er meget begrænset hvor meget vand der slipper ind i din våddragt. Vi anbefaler hos KiteDanmark, at du køber en våddragt med frontzip til de fleste sportsgrene. Det relative nye system hedder Zipperless, og som navnet lyder så er det en våddragt uden lynlås. Dette er der kun nogle få våddragt producenter som bruger, og der er mange skeptikere omrking dette lynlås system. Fordelen ved zipperless er at du hurtigt kan få din våddragt af og på, da der er et stort og fleksibelt hul foroven af våddragten. Ulempen ved dette er at der kommer en del vand ind i din våddragt, da våddragten ikke kan lukke tæt ligesom våddragter med lynlås.

Indvendigt materiale:

Kvaliteten af det indvendige materiale i din våddragt gør en stor betydning. De helt billige våddragter som man fx kan finde i byggemarkeder, har utroligt ringe kvalitet af indvendigt materiale. Nogle af disse våddragter har faktisk bare neopren på hver side af våddragten. De våddragter vi sælger hos Kitedanmark er nøje udvalgt, og de våddragter af ringe kvalitet er slet ikke kommet med i vores sortiment af våddragter. De store producenter indlægger et blødt fleece lag på indersiden af deres våddragter, hvilket gør at man kan holde ud at have en våddragt på i flere timer.
Specifikationer
Årgang 2019
Tykkelse 5 / 4 / 3 mm
Sæson Efterår, Forår, Sommer
Type Fullsuit
Køn Mand
Lynlås System Backzip
Indvendigt materiale Nej