Beskrivelse
Bedømmelser
Størrelsesguide

Størrelsesguide for skateboards

Når du skal købe et skateboard er det decket du skal kigge på for at måle hvilket du skal købe. 

Er din skostørrelse varierende mellem str 35-40 anbefaler vi, at du køber et skateboard hvis deck ligger mellem 7.25-7.5

Hvis du ligger mellem 40-45 i skostørrelse anbefaler vi så at du køber et board der ligger mellem 7.5-7.8 da det passer med størrelsen.

Skulle du derimod have større fødder end en størrelse 45 anbefaler vi så, at du køber et board som ligger mellem de 7.8-9 tommer, så har du bedre kontrol over boardet når du laver tricks og kører på ramper. 

For at se vores udvalg af skateboards Tryk her 

sizechart for your stunt skateboard

Længde:

Et decks totale længde er en af de faktorer der har bestemmelse for et skateboards kørselsegenskaber. Er man en større skater skal man gå efter et længere skateboard, og omvendt er man en af de mindre skatere vil et lille skateboard være fint. Hvis du regner med at bruge dit skateboard til gadekørsel vil du også have behov for et langt skateboard. Hvorimod, hvis du kun kører med det i skaterparken er et mindre board tilstrækkeligt nok.

Bredde:

Dit skateboards deck bredde afhænger af størrelsen på dine fødder. Det er rart at have plads til fødderne på sit skateboard, så er du storfodet skal du derfor have et bredere skateboard. En anden ting er at de breddere boards typisk egner sig bedre til manøvre, hvor nødvendigheden af et fast greb på overflade betyder en del. Det bliver også en del sværere at accelere ordenligt med den anden fod, hvis der ikke er tilstrækkelig med plads på skateboardet.

Akselafstand:

Den afstand der er mellem de to trucks på skateboardet kaldes for akselafstanden. Det akselafstanden gør er skateboardets mulighed for retningsskift. En akselafstand der er kort gør skateboardet bedre til hurtigere at skifte retninger. En akselafstand der er lang gør skateboardets kontrol over disse skift en del bedre. Afhængigt af dit valg af kørestil vil det ene være bedre for dig end den anden. Er du til tricks og manøvre vil en hurtigere reaktion være det bedste.

Deck materiale:

Det materiale decket består af bestemmer hvor fleksibelt og holdbart boardet er, samt niveuaet af kvalitet. Ønsker man sig et meget fleksibelt deck materiale er bambus lige sagen. Dog hvis man er mere interesseret i et stivere skateboard er ahorn bedre end bambus. Et bambus deck kan sagtens blive gjort mere holdbart, måden for dette er ved hjælp af lag, bestående af glasfibre og/eller carbon. Afhængigt af tykkelsen af lagene får man enten stivere eller mere fleksible decks. For at få det bedste mulige skateboard, som egner sig perfekt til det man ønsker at bruge sit skateboard til, er der mange forskellige kombinationer af materialerne. De dyre materialer er også de bedste når det kommer til ydeevnen. Det absolut billigeste materiale er boards lavet af genbrugstræ/spån træ og det dyreste er glasfiber, som også er i markant højere kvalitet af et produkt.

Konkav:

For at dine fødder skal få endnu bedre greb på skateboardets deck er det vigtigt med konkav, især for trick skateboards. Det konkaven er på et skateboard er der hvor overfladen på skateboardet krummer indad. Uden dette ville det være en del sværere at udøve tricks med sit skateboard.

Flex:

Man bruger udtrykket flex for stivheden af decket. For stivere skateboards gælder det at man generelt har bedre styring, samt en forbedret kontrol og forøget stabilitet. Omvendt gælder det så for et flexy board at stabiliteten formindskes, men da skateboardet lettere giver efter for ens bevægelser oplever man en mere behagelig køretur.

Vægt:

Vægten af det samlede skateboard. For at du skal have en chance for overhovedet at få dit skateboard til at lave tricks i luften, er det vigtigt dit skateboard ikke vejer alt for meget. Dog er holdbarheden og levetiden på de lettere skateboards kortere end de tunge skateboards.

Hjul profilen:

Hjulets profil handler om hjulets kant. Kanten på hjulet spiller en rolle for egenskaberne det har. Hjul med runde kanter er bedst egnet til gadekørsel og til ramper, hvor det i stedet anbefales at vælge skarpere kantede hjul hvis man vil bruge sit skateboard som transportmidddel. Derfor kan det derfor generelt siges at er man til freestyle kørsel, bør man have hårde og mindre hjul med runde kanter. Er man istedet mere for at bruge sit skateboard til freeride eller cruising, så vil store og bløde hjul med kantede kanter være bedst.

Hjulstørrelse:

Afhængigt af dit valg for brug af dit skateboard, kan du enten få en bedre oplevelse med større hjul eller mindre hjul. For de større hjul gælder det at komforten, hastigheden og grebbet forøges. For de mindre hjul forbedres manøvre og tricks. Derudover gælder der det samme for bredden af hjulene. Jo breddere hjul, desto bedre komfort og hastighed, samt greb, og så igen for de smallere hjul forøges evnen til manøvre og selve udførelsen af tricks.

Hjulhårdhed:

Hårdheden for hjul fås ved brug af en skala for durometer. Skalaen går fra 0 - 100A. Nul er det absolut blødeste og hundrede er det hårdeste der fås af hjul. For bløde hjul gælder det at man får forbedret komfort, da hjulene bedre tager imod eventuelle slag fra de mange ujævnheder på gaderne. De hårdere hjul er dog langt bedre til at holde hastigheden og give slip fra jorden.

Kuglelejer:

For at holde styr på kvaliteten af kuglelejer inddeler man dem i ABEC og giver dem et tal som en værdi. Jo højere denne værdi er, desto bedre kvalitets kuglelejer er det. Det betyder at ABEC-7 kuglelejer er bedre end kuglelejer af ABEC-5 eksempelvis. Bedre kvalitets kuglelejer er bedre til at holde og få fart på. Der findes også bushings af lavere eller højere kvaliteter, men gældende for dem alle vil nogle egner sig mere til den ene eller den anden kørestil.

Truck:

Der findes mange forskellige slags varianter af trucks med vinkler der ligeledes varierer. For de høje vinkler gælder det at de generelt er bedre egnet til at håndtere flere sving, og omvendt for de lave vinkler gælder det så at de er bedst til færre svingninger. Det er vigtigt at ens trucks passer med deck størrelsen af ens skateboard. Der er to måder trucks kan monteres. Den ene kaldes topmounted og den anden hedder drop through. En top mounted truck er monteret på undersiden af skateboardet, hvilket kan være en fordel hvis man gerne vil undgå at have en truck i vejen for ens fødder på skateboardet. Dog er det en mindre fordel når det kommer til stabiliteten. Denne truck type anvendes ofte til dem der ønsker at cruise eller køre freestyle. For drop through monterede trucks er fordelen at trucken monteres således at den går igennem boardet, hvilket medfører et lavere tyngdepunkt som forøger stabiliteten af skateboardet. Dog er det at have en truck på overfladen af sit skateboard en belastning i forhold til at have plads til ens fødder. Denne truck type kan bruges til alle kørestile.

Griptape:

Griptape er det der får dig til at stå bedre på skateboardet og kommer i mange forskellige niveauer af grovhed. For de grovere typer grip tape står man bedre og mere fast på sit board, men ens sko bliver også hurtigere slidt ned. Som det er nævnt er der flere slags grip tape. En af disse kalder man for clear sand "grip tape", og en anden er almindeligt sand papir lignende tape, som holder fødderen godt fast på skateboardet.
Specifikationer
★ Street ★★☆☆☆
★ Rampe ★★★☆☆
★ Park ★★★★☆
★ Freestyle ★★☆☆☆
★ Cruising ★★☆☆☆
Vægt 2000 g
Længde 71,37 cm (28.1")
Bredde 18,41 cm (7.25")
Akseafstand 42 cm (16.53")
Deck materiale Canadian Maple
Hjulprofil Rund
Hjul diameter 50 mm
Hjulbredde Ikke tilgængelig
Hjul hårdhed 99 A
Konkav Medium
Kuglelejer ABEC-5
Truck 127 mm (5")
Griptape Medium