NKX Top Notch?! Freestyle BMX


3.499,00 kr

Pris: 3.499,00 kr

Special Price 1.499,00 kr WILD WEDNESDAY

Beskrivelse
Detaljer


Bedømmelser
Størrelsesguide
Størrelsesguide til BMX Cykler - Hvilken størrelse BMX er den rigtige?

Størrelsen af den BMX cykel man skal vælge kommer an på højden af rytteren. Mindre faktorer som man kan tage med er BMX cyklens ramme længde, selve cyklens længde og størrelsen af hjul.
Ofte er størrelsen af en ramme på en BMX cykel 20", dette ville karakteriseres som BMX cykler hørende til den mellemstore af slagsen.
Hjulstørrelsen til Freestyle BMX er ofte variende mellem 16", 18" og 20", hvorimod Race BMX hjulstørrelserne generelt er 20". Hjul i størrelserne 16" og op til 20" er bedst passende til de fleste BMX cykler til børn. Hvor hjulstørrelsen 20" typisk er den størrelse langt de fleste voksne ryttere vælger.

Totale højde:

BMX cyklens totale højde. Højden på din BMX afhænger meget af rytterens højde, herefter spiller faktorer som hjulstørrelse og top tube ind. Dog kan størrelsen på din BMX variere alt efter riding style. Bliver den totale højde for høj vil det påvirke din manøvre performance til det dårligere, men omvendt bliver den for lav vil den med tiden blive ubehagelig at cykle på.

Vægt:

Den totale vægt for BMX. Det har stor betydning for følelsen og evnen til at udføre tricks. Jo lettere din BMX er jo bedre kvalitet er den også, da det netop er det dyre, høj kvalitets materialer, der vejer mindst. Konkurrere du f.eks. i BMX races er det essentielt at du har en let BMX, det samme gælder også hvis du gerne vil have lettere ved at lave tricks og flippe rundt. 

Headset type:

Ved valg af headset til din BMX er der to standardmodeller du kan vælge imellem og det er det integrated headset og det non-integrated headset. Det integrated headset er bedre beskyttet og mere holdbart end det non-integrated, da der er dele af headsettet på både indersiden og ydersiden af headtuben. Derfor har et integrated headset også en længere levetid.

Bar materiale:

Barer til BMX laves almindeligvis enten af stål eller af aluminium. Stål er et meget stærkt og holdbart materiale, hvorimod aluminium lettere bliver slidt op og har ikke samme styrke. Barer lavet af stål er derfor både stærkere, men også markant tungere end barer af aluminium. Det er dog værd at nævne at aluminiumsbarer er meget almindelige til BMX, da de netop er billigere. 

Klinge materiale:

Klingen på en BMX er for det meste lavet af forkromet stål, fordi det netop er det mest kvalificerede materiale til en klinge. Dog findes der også billigere alternativer, som f.eks. aluminium, hvilket ikke er nær så holdbart.

Gear forhold:

Gearforholdet er bestemt efter hvor mange tænder der er på henholdsvis klingen og baghjulsklingen. Er der flest tænder på fortandhjulet bliver det hårdere at træde fordi gearingen er hård. Hvis der derimod er flest tænder på bagtandhjulet, er gearingen lav og det bliver ligeledes også betydeligt lettere at træde. 

Kranksæt:

Et kranksæt er vigtigt, da det har til opgave at videregive kraften fra dine pedaltråd til selve BMX'en og på den måde få dig frem, uden selvfølgelig at spilde for meget kraft på f.eks. modstand. Der findes derfor forskellige kranksæt og jo færre dele det har jo mere smooth er det. En typisk krank til en BMX er Two-Piece eller Three-Piece.

Hjuldiameter:

Hjulenes størrelse bør afhænge af din riding style. Har du meget fokus på kørselsoplevelse med lækkert flow og god hastighed, så skal man gå efter større hjul. Hvorimod man skal vælge mindre hjul, hvis man går efter hurtig reaktion og bedre kontrol. De fleste Race BMX cykler har hjul der er 20", mens freestyle BMX cykler variere mellem 16", 18" og 20". 

Sæde

Der er forskellige slags sæder til BMX. Der er Pivotal, Combo, Tripod og Rail. Pivotal kan ændre vinkel ved at den bliver sat på ved toppen af BMX’en. Combo sædet er et sæde, som er blevet sat sammen med en sadelpind permanent. Tripod er et sæde som ikke kan rettes på fordi det er blevet monteret i bunden af BMX'en. Rail bliver sat på BMX'en med et par skinner og en tilhørende sadelpind. Efter at have valgt hvilket slags sæde du vil have er det også en ide at vurdere hvor bredt du vil have det. Der findes her 3 muligheder: smalle sæder, mellembredde sæder og brede sæder. Kører du race, foretrækker du nok et smalt sæde, da det ikke kommer i vejen, når du pedalere, mens en rytter der laver mange tricks højt sandsynligt foretrækker det brede sæde til netop at holde fast med lårene, når der laves tricks uden hænder. Det mellembrede sæde tilbyder dog et fint kompromis mellem de to og er derfor også det de fleste vælger. 

Samling

Ved modtagelse af en BMX, kan du få en af tre slags: samlet, ikke samlet og delvis samlet. Denne oplysning vil du kende inden levering og du vil på baggrund af det dermed vide hvor meget af din BMX du selv skal samle. BMX'er der ikke er samlet på forhånd er relativ nemme at samle og alt nødvendigt udstyr til dette følger også med. 
Specifikationer
Totale højde 95 cm
Frame størrelse 20"
Vægt 12,3 kg
Top Tube længde 20" (50,8 cm)
Headset type Integrated
Bar højde 9" (22,86 cm)
Bar bredde 25.6" (65 cm)
Bar Materiale Forkromet stål
Klinge Materiale Forkromet stål
Gear forhold 25/9
Krank 2-Piece
Driver side Højre
Bremse Inkluderet
Pedal materiale Plastik
Hjuldiameter 20"
Hjul bredde 2"
Pegs Inkluderet
Klinge materiale Forkromet stål
sæde Combo
Sadelklemme Umbraco
Samling Delvis samlet