Beskrivelse
Bedømmelser
Størrelsesguide

Købsguide til Mini BMX


Der er nogle få ting, som du skal tjekke op på, inden du går ud og køber en mini BMX.
F.eks. spiller vægten på din mini BMX en stor rolle, når du skal lave tricks. Har du en meget let mini BMX, så bliver det også betydeligt nemmere at spinne BMX'en rundt i luften, når du laver dine tricks.
Derudover er det også en god idé at tjekke op på gearforholdet på din BMX, da der både findes mini BMX'er som er lavt gearet, og nogle som er meget højt gearet. Kører du street, som er små tekniske tricks på gaden, så anbefales det at din BMX er lavt gearet. Skal du bruge din mini BMX på store ramper, så anbefales det at du har en højt gearet BMX, så du kan få meget fart på. Generelt anbefales det at vælge en almindelig Freestyle BMX, som er specielt lavet til hurtige hastigheder, hvis du gerne vil køre stærkt. Mini BMX cyklen er mere egnet til tricks og indendørs-/gadekørsel.

Se vores store udvalg af mini BMX her.

Totale højde:

Den totale højde for mini BMX. Din mini BMX' højde anbefales at skulle passe din højde. De afhænger faktisk af hinanden. Bliver den totale højde for høj mindskes manøvre performance og bliver den omvendt for lav, vil det påvirke komforten og dermed ende med at blive ubehagelig at køre på. Højden på din mini BMX kan selvfølgelig også variere fra en kørestil til en anden.  .

Vægt:

Den totale vægt af din BMX har stor betydning fordi, lette materialer ofte er bedre end de tunge, idet de mindsker modstanden. Man kan dermed sige således at jo lettere din mini BMX er, jo bedre kvalitet er den. En let mini BMX er ligeledes også nemmere at lave tricks og flippe rundt med. 

Sæde:

Når du skal vælge sæde til din mini BMX, har du fire muligheder: Pivotal, Tripod, Rail og Combo.
Pivotal kan drejes og ændre vinkel, fordi den bliver sat på ved toppen af mini BMX’en.
Tripod monteres i bunden af BMX'en og er derfor et sæde som ikke kan rettes på overhovedet.
Rail sædet derimod, er et sæde, der bliver sat på med et par skinner med en sadelpind.
Afslutningsvis findes Combo sædet, er sammensat med en sadelpind permanent. Det fungerer dermed også som en slags kombination af de andre sæder, som navnet også indikerer. 

Bar højde:

Den totale højde fra bunden til midten af styret. Barhøjden på mini BMX anbefales, på samme måde som med den totale højde, at passe rytteren så den netop er nemmere at kontrollere. 

Bar bredde:

Forskellige bredder af barer egner sig til forskellige riding styles f.eks. om du laver air tricks eller tekniske tricks. Ved air tricks har du langt mere kontrol over tricket med en bred bar, hvor en smallere bar egner sig bedre til tekniske tricks. Dermed har barens bredde en betydning for dine færdigheder, og det kan dermed være værd at overveje, hvad din mini BMX primært skal anvendes til.

Kranksæt:

Det kranksæt du vælger til din mini BMX er helt essentielt for følelsen af dine tråd. Kranksættets opgave er nemlig at overføre din kraft som du træder til selve cyklen og på den måde sørge for at du kommer fremad. Dette skal det også gerne gøre uden at spilde for meget kraft på modstand, derfor findes der kranksæt til mini BMX med forskellige antal dele, typisk 2 eller 3. Her er færre dele bedre end mange, da det hjælper med at holde bevægelserne smooth. 

Gear forhold:

Gearforholdet bestemmes af hvor mange tænder der er på baghjulsklingen og hvor mange der er på klingen. Når der er flest tænder på fortandhjulet er det hårdere at køre på grund af at gearingen er hård. Når der omvendt er flest tænder på bagtandhjulet, er det naturligvis ikke lige så hårdt, da gearingen nu er lav.  

Klinge materiale:

En klinge til mini BMX er typisk lavet af forkromet stål, da dette er det bedste materiale at bruge. Der findes dog naturligvis billigere og ikke nær så gode alternativer, som også kan købes, heriblandt et materiale som almunium. 

Bar materiale:

Barer til BMX er som regel lavet af stål, da det er et meget kraftigt og holdbart materiale, dog findes der også alimuniums barer. Barer, som er lavet af stål er tungere, mere stabile og en del mere holdbare end barer lavet af aluminium. En aluminiumsbar er dog et billigere og også fint fungerende valg til din mini BMX, det holder dog bare ikke lige så længe som stål. 

Headset type:

Man kan enten få et integrated headset eller et non-integrated headset til headtuben på sin mini BMX. Headsettet er essentielt for BMX'ens styreevne, så du rent faktisk kommer i den retning du gerne vil. Det integrated headset er mere beskyttet og holdbart end det non-integrated, da headsettet henholdsvis sidder indeni og udenpå headtuben på mini BMX'en. 

Pedaler:

Der findes 3 forskellige pedaler til mini BMX. Der er stål pedaler, som er meget solide og holdbare, hvilket også gør at de er dyrere end f.eks. plastik pedaler, som fordi de er så billige også hurtigt bliver slidt op. Tredje mulighed er klik pedaler, men de bruges primært til race eller mountainbike.

Hjuldiameter:

Størrelsen på hjulene bør afhænge af din køre stil og lige som den totale højde også din højde. Fokusere du meget på kørsels oplevelse, komfort, lækkert flow og god hastighed, er de større hjul helt klart det rette valg for dig. Går du derimod mere efter hurtig reaktion og knivskarp kontrol over din mini BMX, er det lidt mindre hjul noget for dig. 

Hjultype:

Der findes flere typer for hjul til mini BMX cykler. Dog har langt de fleste hjul dæk med luft. Dette gør at man, ligesom med andre cykler, skal have en pumpe til at pumpe luft i dækket, også kaldt slangen. Ellers vil hjulene med tiden blive for flade til at man effektivt vil kunne benytte sin mini BMX cykel. Det gode er at man vil opleve behageligere landinger ved tricks og generelt køre rigtig godt.

Samling:

Når du har bestilt en mini BMX kan du modtage den i en af de tre følgende tilstande: samlet, ikke samlet og delvis samlet. Du vil kende denne information om din mini BMX inden leveing og vil derfor også vide, hvor meget af din mini BMX du selv skal salme, hvis noget overhovedet. Du skal dog ikke bekymre dig, for mini BMX'er der ikke er samlet er ikke særlige svære at samle selv og du får ovenikøbet også det nødvendige udstyr med i leveringen. 
Specifikationer
Total højde 67 cm
Vægt 10 kg
Sæde Combo
Bar højde 9" (22,86 cm)
Bar bredde 26" (66 cm)
Krank 2-Piece
Gear forhold 28/12
Klinge matriale Forkromet stål
Bar Materiale Forkromet stål
Headset type Non-Integrated
Pedaler Aluminum
Hjul diameter 25,4 cm (10")
Hjul type Luft dæk
Samling Delvis samlet