NKX Element Aluminium SUP Paddle 3-Piece


Pris: 599,00 kr

Special Price 334,57 kr POWER SALE

Pris: 599,00 kr

Special Price 334,57 kr POWER SALE

Beskrivelse
Detaljer
NKX Element Aluminum SUP Paddle er den oplagte All-round paddle for begyndere, såvel for de mere øvede paddleboardere. Padle typedesignet er en tredelt paddel, hvilket gør det muligt for dig at justere den til din højde og personlige præferencer. Denne mulighed gør produktet smart for begynderen, der ikke endnu har låst sig fast på en bestemt type for paddleboarding. Derudover får vil du også få en bedre følelse af sporten i stedet for at begrænse dine valg fra begyndelsen. Afhængigt af din stil og type af SUP skal længden af din SUP paddel være omkring 10-20 cm længere end din totale højde. Dette kan du nemt og hurtigt finde frem til ved hjælp af de viste mål på toppen af padlen. Så hvis du er klar til at slutte dig til elementerne vil denne NKX Element SUP Aluminum Paddle være lige noget for dig!

Lavet af aluminium er NKX Element Aluminum SUP Paddle af de lettere og mere stive SUP paddles, hvilket gør den et godt valg for dem der ønsker at prøve kræfter med vandelementet som SUP boarder. Med et blad af hård plast og en gummi kant, for at undgår ridser, er du klar til at glide afsted med lethed og god flex. Alt imens du nyder dine vandeventyr på dit paddleboard. Og bare rolig, håndtaget føles fantastisk i din hånd da det er ergonomisk fremstillet til undgå unødig belastning allerede ved starten af dine ture. NKX Sports tænker på det hele.
Som tredelt SUP paddel kan den deles til tre dele, hvilket gør padlen ideel til transport. Hvordan overgår man den fede feature, jo, læs du bare videre. NKX Element SUP Paddle lavet med et genialt luk- og låsningssystem. Dette system er forbedret så der kan strammes meget smartere og bedre på den øvre del af padlen. Det som gør denne feature så genial er at dine paddle ture vil være meget mere stille, da du undgår en mindre, men stadig irriterende klikke lyd efter hvert træk i vandet. Som noget andet mere overordnet bliver din oplevelse også forbedret markant, idet dine træk med padlen generelt får bedre dynamik i vandet.

Så skulle du stå og mangle en rigtig god All-round SUP paddle er denne paddel lige noget for dig. Med et svedigt og kontinuert design for både aksen og bladet, også i henholdsvis til de fine skårede linjer i bladet, der forøger dit tag i vandet en del, er denne SUP paddle et rigtigt godt valg. Så når den dag kommer hvor det blå element får lokket dig med alt dens vilde ånd og vidunder, så bliver du fuldt klar med denne NKX Element Aluminum SUP Paddle!
Bedømmelser
Størrelsesguide

Guide til valg af SUP paddle

what size to choose your paddle for SUP

Størrelsesguide for SUP paddles

Når du skal vælge din SUP paddle og skal til at bruge den, er det meget vigtigt at den har den rigtige størrelse. En paddle som ikke passer dig kan skabe overbelastninger i musklerne eller gøre din SUP tur noget hårdere. Derfor er det vigtigt at du nøje vælger en SUP paddle, som har en størrelse der passer dig. 

Bemærk at nogle paddles er justerbare og at du derfor har mulighed for at indstille den til din højde.

Du finder den rigtige længde på din SUP paddle ved at måle din egen højde og herefter lægge 10 eller 20 cm til, alt efter om du skal padle i bølger eller ej. Padler du en dag hvor der ingen bølger er, står du højst sandsynligt med strukkede ben og din SUP paddle skal derfor være ca. 20 cm højere end dig. Padler du derimod på bølger, er du nødsaget til at bukke knæene lidt for at holde balancen og din SUP paddle skal dermed kun være ca. 10 cm højere end dig.

Materiale

Når man skal vælge en SUP paddle er det vigtigt, at du er opmærksom på hvilke muligheder du har at vælge i mellem. De tre typiske er aluminium, fiberglas og carbon. Her nedenfor ses hvilket prisniveau du som kunde kan forvente på det gældende produkt.

Bemærk at denne tabel kun er vejledende.

Aluminium 400-600 kr.
Fiberglas 800-1000 kr.
Carbon - henholdsvis 20%, 70% og 100% 1000-3500 kr.


Effekt

Når du skal vælge hvilket materiale din SUP paddle skal være, er det værd at vide hvilke materialer, der skaber bedst muligvis effekt på vandet.

Bemærk at nedenstående figur kun er vejledende.Modeller af SUP paddles

Udover de forskellige materialer findes der også flere forskellige modeller af SUP paddles. Henholdsvis en one-piece, two-piece og en three-piece. De tre SUP paddle modeller har hver især deres fordele og ulemper, som du skal overveje inden dit valg af en SUP paddle.

Fordele Ulemper
One-piece En one-piece SUP paddle er den mest dynamiske af de tre muligheder, da den ikke har nogle justeringshåndtag, som skaber friktion når du er ude og padle. En one-piece SUP paddle er ikke justerbar, hvilket gør den svær at transportere, samt rejse med.
Two-piece Med en two-piece SUP paddle kan du justere længden til at passe med din højde. Samtidigt kan toppen tages af. Two-piece SUP padlen kan skilles i to, men kan for nogen stadig være besværlig at rejse med. Samtidigt kan dens justeringshåndtag også medføre irritation, hvis paddlen bruges over lang tid, afhængig af typen. Nogle SUP paddle justeringshåndtag laver nemlig friktion hver gang man tager et tag med padlen, dette ødelægger dynamikken og kan i længden irritere en del.
Three-piece En three-piece SUP paddle kan justeres og skilles ad både i toppen og i bunden, hvilket gør den optimal at rejse med. Three-piece SUP padlen har to justeringshåndtag, som medfører en del friktion på vandet og dermed forringer dynamikken.


Justeringshåndtag på two-piece og three-piece SUP paddles - Top og bund

Hvis du har valgt en two-piece eller three-piece SUP paddle, skal du være opmærksom på hvilke slags justeringshåndtag din gældende SUP paddle har.

Der findes i alt 4 forskellige slags håndtag, to i toppen og to i bunden.

Håndtag i toppen - Lige klik lukning og låse lukning:

Hvis din SUP paddle har en lige klik lukning, vil du opleve at dit skaft aldrig vil sidde helt fast efter det er blevet justeret. Dette kan medføre en enorm irritation, hvis du f.eks skal padle en længere tur.

SUP paddles med låse lukning er dem som føles allerbedst. Her skal du bare åbne låsen og tage skaftet henholdsvis højere op eller lavere ned og derefter låse igen. Dette kan du gøre uden at bekymre dig om overskydende plads, som vil irritere dine arme.

Håndtag i bunden - Lige klik lukning og skæv lukning:

Lige klik lukning findes også i bunden og medfører de samme komplikationer som i toppen. Skaftet kan aldrig sidde helt fast med denne slags lukning, men har i stedet overskydende plads som skaftet kan bevæge sig på. Dette forstyrrer ikke kun dynamikken, men kan også irritere dit greb på skaftet.

En SUP paddle med skæv klik lukning har i modsætning til den lige klik lukning mulighed for at lave en såkaldt konisk lukning, hvilket betyder at den ikke har lige så meget overskydende plads, som på sigt vil skabe irritation.


Skulle der være noget du er tvivl om er du altid velkommen til at kontakte os her. 

Længde:

Længden på din SUP paddle anbefales at passe din højde, så du får mest ud af dine SUP ture. Din SUP paddles længde skal typisk være mellem 10 og 20cm længere end din højde, dog kan der være forskel på dette, alt afhængigt af din riding style på vandet. På en SUP tur uden bølger anbefales det, at din SUP paddle er ca. 20 cm højere end dig, mens ca. 10cm passer bedre til en tur i bølgerne, da det kræver en mere bøjet stilling. 

Vægt:

Det er vigtigt at din SUP paddle ikke vejer for meget. En let SUP paddle gør det meget sjovere at padle. De lette SUP paddles er typisk lavet af carbon. De letteste paddles er lavet af 100% carbon, men er dog også dyrere end paddles med fx 70% eller 20% carbon. Langt de fleste SUP paddles er lavet af aluminium, som er holdbart, men også meget tungere end carbon. Et mellemliggende alternativ er fiberglas SUP paddles, som er tungere end carbon, men lettere end aluminium.

Skaftmateriale:

Der findes flere forskellige materialer, som skaftet på din SUP paddle kan være lavet af. Den typiske SUP paddle er lavet af aluminium, som er holdbart, men også tungt. Der findes også lettere skaft, som fx fiberglas eller carbon. Et skaft i carbon er meget let, afhængig af om du køber et bestående af 20%, 70% eller 100% carbon og giver også en større tilfredshed når du padler på dit SUP board.

Bladmateriale:

Der findes flere forskellige materialer, som bladet på din SUP paddle kan være lavet af. Den typiske SUP paddle er lavet af aluminium, som er holdbart, men også tungt. Der findes også lettere blad, som fx fiberglas,carbon eller plastik. Et blad i carbon eller fiberglas er lettere end aluminium og giver også en større tilfredshed når du padler på dit SUP board. Ved køb af en carbon paddle er det dog vigtigt, at være opmærksom på hvor mange % af din paddle, som rent faktisk er carbon, da nogle carbon paddles har plastik blade. 

Paddle Type:

Når du vælger en SUP paddle, så er det vigtigt at du finder ud af hvad den er beregnet til. Nogle paddles er beregnet til bølger, andre til race, men de fleste er beregnet til allround/cruising. En SUP paddle til race har typisk et større blad, da den netop skal kunne trække mere vand med hver tag. En SUP paddle til bølger derimod, har oftest et lille blad, da den skal være lettere at håndtere, når bølgerne tvinger dig til at bevæge dig hurtigt. De fleste SUP paddles vil dog have et mellemstørrelse blad, som egner sig til den største gruppe af Paddlers, da det er mere alsidigt. 
Specifikationer
Længde 175 cm - 215 cm
Type 3 delt
Vægt 985 g
Skaft materiale Aluminium
Blad materiale PP with Protection Edge
Blad størrelse 44.5 cm X 21 cm