NKD Nitro V4 IHC Løbehjul Forgaffel


Lagerstatus: På lager

Pris: 799,00 kr

Special Price 520,45 kr RED WEEK

{"attributes":{"148":{"id":"148","code":"choose_size","label":"V\u00e6lg st\u00f8rrelse","options":[{"id":"3089","label":"160 mm","price":"0","oldPrice":"0","products":["15789"]}]}},"template":"#{price}\u00a0kr","basePrice":"520.446","oldPrice":"799","productId":"15788","chooseText":"V\u00e6lg venligst...","taxConfig":{"includeTax":true,"showIncludeTax":true,"showBothPrices":false,"defaultTax":25,"currentTax":25,"inclTaxTitle":"Inkl. moms"}}

* Påkrævede felter

Beskrivelse
Bedømmelser
Størrelsesguide
Ved køb af en forgaffel til dit løbehjul, så skal du være opmærksom på at forgaflen passer til dit løbehjul.
Som standard er forgafler 28 mm i diameter, medmindre andet er nævnt.
Det er vigtigt at du vælger den rigtige størrelse forgaffel, som passer til dine hjul. Alle forgafler passer til 100 mm hjul, og de fleste kan også bruges til 110 mm eller højere - men dette kan du læse under Yderligere Information, på den ønskede forgaffel.

Kvalitet:
Der findes også forskellige former af kvaliteter af løbehjuls forgafler.
Det billigste er en Stål forgaffel. Denne type forgaffel er meget tung, og findes oftest på de billigere løbehjul.
Er du ude efter en god kvalitets forgaffel, så skal du kigge efter et Aluminiums forgaffel. Disse er meget lettere end stål, og er derfor set på dyrere løbehjul.
Dog findes der 2 forskellige slags aluminiums forgafler; One-Piece og Two-Piece. Two-Piece er en billigere forgaffel, og One-Piece er den mest robuste da den er støbt i ét stykke aluminium.

Kompressions System:
HIC - Hvis dit løbehjul bruger HIC, så er baren oftest oversized (32 mm indre diameter). Dette vil sige at din forgaffel skal bruge en Shim, som du sætter udenpå forgaflen for at opnå de 32 mm. Denne shim sidder på nogle forgafler, og kan også købes separat her.
SCS - Et løbehjul med SCS system bruger enten en indre diameter på 28 mm eller 32 mm. Dette variere dog oppe ved clamp/bar sammensætningen - Her kan du komme til at bruge en Shim hvis din bar er oversized (32 mm indre diameter).

Kompatibel med:

Der findes flere forskellige typer og designs for forgafler til løbehjul. Derfor er det absolut vigtigt at du tjekker op på om lige netop den forgaffel du ønsker også er kompatibel til dit løbehjul. Der er nemlig nogle bestemte faktorer der skal passe med hinanden for at det kan lade sig gøre at samle det ordentligt. En af disse faktorer er kompressionsystemet. Den skal være kompatible. En anden er hjuldiameteren, da der er nogle løbehjul der begrænser det åledes at kun er bestemte størrelser kan monteres på.

Hjul diameter:

Hjuldiameteren afhænger af hvad du gerne vil bruge dit løbehjul til. Ønsker du et transport løbehjul vil større hjul gøre din køre oplevelser markant bedre, da det vil hjælpe mod de mange ujævnheder der kan være på vejene eller stierne. Derimod vil mindre hjul veje mindre og derved give bedre muligheder til tricks for dem som hellere vil have et trick løbehjul. Dog i forhold til forgaflen, skal man huske at være sikker på at både hjul og forgaffel er kompatible og passer med hinanden.

Hjulbolt:

Du har brug for en hjulbolt, for at kunne montere dit forhjul på forgaflen. Hvis hjulbolten ikke er inkluderet, så skal dette købes separat.

Hjul offset:

Forgafler set fra siden, har et lodret midtpunkt. Offset beskriver hvorvidt hjulet er placeret i midtlinjen eller foran midtlinjen. Langt størstedelen af forgafler er designet med lidt offset, for at øge retningsstabiliteten. Fordelen ved Zero offset er at barspins og nose manuals gøres lettere, fordi hjulet er placeret i forgaflens midtlinje.

Compression System:

Varen levers enten med eller uden kompressions kit. Kompressionskittet til HIC- og IHC-systemer består af enten en HIC- eller IHC shim og bolt. Kompressionskittet for SCS er en del af clampen, hvori en bolt og skive komprimerer clampen direkte til forgaflen.

Forgaffel længde:

Den totale længde af forgafflen. Forgaffler til løbehjul kan komme i en del forskellige længder. Længden af forgafflen afhænger både af din riding style, altså om du vil have et løbehjul til transport eller til tricks, og hvad du selv ønsker mest, da nogle helst vil have kortere forgaffel, mens andre hellere vil have en længere forgaffel.

Forgaffel design:

Der findes overordnet to forskellige designs for forgaffler. En one-piece og en two-piece, hvad dette betyder er hvor mange dele forgafflen består af. Designet betyder mest for hvor holdbart en forgaffel er. Dog betyder materialet også meget for holdbarheden af forgafflen. Eksempelvis hvis man har en one-piece designet forgaffel, som er lavet af aluminium eller stål, har man en meget høj kvalitets forgaffel til løbehjul.

Forgaffel type:

Man kan også inddele de overordnede designs af forgaffler, det vil sige one-piece designet og two-piece designet, ind i to ekstra grupper. Nemlig om forgafflen er med gevind eller uden gevind. Her er det vigtigt at vide at forgaffler med gevind kun kan bruges til headsets der også har gevind, og omvendt kan forgaffler uden gevind kun anvendes med headsets der ligeledes er uden gevind.

Forgaffel Materiale:

Oftest er de højeste kvalitets løbehjul af aluminium eller stål, og ligeledes er forgafflen af enten det ene eller det andet materiale. For aluminium gælder det at det er et lettere, men stadig stærkt og holdbart materiale. Dog ikke så stærkt som stål, som så også vejer en del mere på grund af sin høje holdbarhed. Trick løbehjul vil generelt altid holde længere hvis de har forgaffler lavet ud af stål.

Forgaffel Vægt:

Det er materialet der spiller den største rolle for er kvaliteten og selve hvor tung forgafflen er. En forgaffel af aluminium vejer ikke lige så meget som en forgaffel af stål, dog er den heller ikke så stærk og holdbar. Et løbehjul af stål egner sig især til tricks, da den langt bedre vil kunne klare udførelsen af forskellige tricks og stunts.

Aksel Diameter:

Beskriver diameteren på den aksel/bolt som skal holde hjulet. Hullet i forgaflen til akslen/bolten er beregnet til en bestemt diameter.

Hjul nav bredde:

Det er vigtigt at du kender bredden på dine løbehjuls hjul inden du bestiller en ny forgaffel. Langt størstedelen af løbehjuls hjul har en nav bredde på 24 mm, som passer til forgafler med ligeledes 24 mm nav bredde.

Frame Spacer type:

Frame spacers sørger for, at hjulet altid er centreret på forgaflen. Nogle løbehjuls forgafler har svejset spændeskiver monteret som frame spacers. Dette er den billige løsning, men en løsning der virker. De fleste topmodeller indenfor forgafler har indbyggede frame spacers. Dette er den bedste løsning, da det er fræset i ét stykke metal sammen med forgaflen, så du derfor opnår den højeste præcision.

C-Ring:

En c-ring er en del af headsettet på et løbehjul. Denne bruges til at holde forgaflen centreret i headsettet. I de fleste headsets medfølger der en c-ring.

Crown Race:

En crown race er placeret i mellem forgaflen og bunden af headsettet. Denne hjælper forgaflen med at sidde centreret i midten af headsettet. Nogle crown race er indbygget i forgaflen. Dette er klart det bedste da den er CNS-fræset sammen med forgaflen, og der derfor opnås den højeste præcision.

Starnut:

Bolten fra kompressionskittet skrues ned i starnutten. En starnut et en slags skive som har modhagere i kanten og et gevind i midten. Begrebet startnut bruges til alle forgafler med et gevind i toppen (fordi indbygget gevind fungerer som en starnut, selvom det i realiteten ikke er en starnut).

Kompressoinsbolt:

Bolten som bruges til kompressionssystemet. Nogle forgafler har en speciel kompressionsbolt, som kun passer til den forgaffel. Derfor kan det være vigtigt, at den er inkluderet.
Specifikationer
Kompatibel med IHC Compression
Hjul diameter 100 mm, 110 mm, 120 mm
Hjulbolt Inkluderet
Forgaffel længde 160 mm
Forgaffel design One-piece
Forgaffel type Uden gevind
Forgaffel materiale Aluminium 6061 T5
Vægt 321 g
Aksel Diameter Nej
Hjul nav bredde 24 mm
Hjul offset 10 mm
Kompression system Inkluderet
Frame Spacer type Indbygget
C-Ring Inkluderet
Crown Race Indbygget
Passer til Nej