NKD Nitro V3 Løbehjul


2.999,00 kr
2.999,00 kr
Beskrivelse
Detaljer
Dette er den 3. model i serien af Naked Nitro.
I et tæt samarbejde med Naked's designteam og professionelle løbehjul riders er de kommet frem til den skarpeste model, nemlig Nitro V3!
Dette løbehjul er blevet højere en de forrige modeller, og samtidligt også lettere. Naked Nitro V3 er bleveret udstyret med det ultimative freestyle deck, som kan stå de hårdeste slag! Det har en solid grind base med kanaler igennem decket, som giver dig et fast greb når du rammer rails i skateparken!


Naked Nitro V3 trick løbehjulet er valget til den kræsne løbehjuls rider. Dette trick løbehjul har et virkeligt sprødt letvægts deck, med en ekstra forstærket neck så den har en længere levetid. Løbehjulet har en høj og bred freestyle bar, som har nogle gode tricks orienteret grips på. Der sidder 110mm solide hjul på løbehjulet, som giver dig den bedste freestyle feeling på ramperne. Udover det sidder der ABEC-9 kuglelejre i hjulet, som giver dig et hurtigt ride!
Nitro V3 løbehjulet fra Naked Skatelife kan fås i to forskellige farver, som begge to er utroligt flotte med et meget stilrent design.


Bedømmelser
Størrelsesguide

Køb af løbehjul

Når du skal købe et løbehjul er der en masse ting du skal være opmærksom på. I denne guide har vi samlet nogle af de bedste tips, så du får nemmere ved at vælge det rigtige løbehjul til dig.

Løbehjul kan bruges af alle aldersgrupper, og alle størrelser. Primært bliver et løbehjul brugt som et transportmiddel, eller til leg og tricks.

Har du nogle spørgsmål, er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os her.

all kind of scooters


Løbehjul til tricks

Skal du bruge dit løbehjul til at lave tricks og freestyle, så skal du bruge et løbehjul, som er egnet til at kunne klare dette. Et trick løbehjul er mere holdbart end almindelige løbehjul, og kan derfor klare de hårde slag den får på ramperne.

Disse ting skal du være særligt opmærksom på, når du leder efter et løbehjul til tricks:

- Er der monteret et ordenligt kompression system? Et kompression system afgør hvor godt baren spinnes, og hvor let det er at lave tricks.
- Hvad er kvaliteten af headsettet? Et godt headset er typisk integreret, og er med til at få baren til at spinne godt.
- Er det et letvægtsløbehjul eller standard løbehjul? Et letvægtsløbehjul er lettere end almindelige løbehjul, og er derfor også nemmere at lave tricks med. Dog er holdbarheden ikke lige så god.

Se også vores udvidede guide omkring trick løbehjul.

Se vores store udvalg af løbehjul til tricks her.


Løbehjul til transport

Et løbehjul som du bruger til transport, har større hjul end normalt og er mere komfortabelt at køre lange ture på end de andre typer af løbehjul.

Når du vælger dit løbehjul til transport, er det disse ting du skal være opmærksom på:

- Kan løbehjulet foldes sammen? Et løbehjul som kan foldes sammen, er praktisk når man skal efterlade det på arbejdet eller have det under armen når du tager bussen.
- Er hjulene lavet af PU gummi eller plastik? Blødt gummi er mere behageligt at køre på, og har en højere kvalitet samt holdbarhed.
- Kan løbehjulet justeres i højden? Det er praktisk at kunne justere højden på dit transport løbehjul, så det passer perfekt til dig.
- Hvilken kvalitet er kuglelejerne? Finheden af kuglelejer bliver opdelt i ABEC, f.eks. kan man få ABEC-5, som er det man betegner som "standard". Vi anbefaler, at du bruger ABEC-5 eller derover.
- Kan løbehjulet holde til din vægt? Den maksimale brugervægt på løbehjulet må ikke overskrides.

Se mere omkring løbehjul til transport på vores udvidede guide.

Se alle vores transport løbehjul her.


Vedligeholdelse af dit løbehjul

Et løbehjul skal altid vedligeholdes, ligesom alt andet. Jo grundigere du vedligeholder dit løbehjul, jo længere vil det holde. Der er intet løbehjul, som er lavet til at køre i sand, vand eller mudder. Vi anbefaler derfor, at du skiller dit løbehjul ad en gang imellem for at få en længere holdbarhed på dit løbehjul. Et trick løbehjul har ekstra forstærkninger end andre typer løbehjul, men kan stadig godt gå i stykker, hvis man ikke plejer det. Vi anbefaler, at du regelmæssigt spænder alle bolte/skruer efter, samt renser alle kuglelejerne. 

Se hele vores udvalg af løbehjul.

Læs mere omkring løbehjul, på denne udvidede guide.

Street

Street er et begreb for gadekørsel med dit løbehjul. Det betegner cruising i gaden eller på skaterbanen, med tricks i alle afskygninger – kun din fantasi stopper dig her. Street er den mest anvendte form for kørsel indenfor trick løbehjul og stiller ofte store krav til løbehjulets konstruktion og kvalitet. En robust konstruktion gør at du kan modstå enhver udfordring gaden kan byde dig, samt føle dig mere sikker på dig selv, når du er på eventyr, om det er første gang du er ude eller om du har gjort det 100 gange før.

Ramper

Ramper = kørsel på ramper. Man kører ofte på ramper for at lære at lave nye tricks med sit tricks løbehjul. Dette giver dig hurtigt mere selvtillid på løbehjulet og helt generelt! Du finder ofte ramper på skaterbaner. Skulle du dog ikke være så heldig at have sådan en i nærheden, kan vi anbefale at du anskaffer en af vores NKD-ramper, som gør at du kan øve alle steder både indendørs og udendørs. Der er uendelige modeller indenfor ramper, som du kan køre dit trick løbehjul på og det er en super måde at udfolde sig på, til at blive rigtig god.

Slide

Slide, og så kendt som Grind er betegnelsen for tricks der bliver udført ved at glide hen af noget. Det kunne for eksempel være et rør, et gelænder, et trappetrin, ja faktisk stort set alt du kan komme i tanke om. Med det rette løbehjul kan alle lære slide. Det kræver blot at du er opmærksom på at decket på dit tricks løbehjul har en grind-base dvs. udskæringer, der tillader dig at slide på ting. Denne kørselsform er super populær og du kan dyrkes med vennerne alle steder.

Transport

Transport betegner løbehjulets evne som transportmiddel. Hvor godt kommer du fra A til B og hvor let er det at tage med sig? At transportere sig via løbehjul er de seneste år blevet populært i mange europæiske storbyer, om det er til skole eller arbejde. Det er også super smart på ferier, hvor cyklen er for stor og uhandy, da gode transport løbehjul ofte kan klappes sammen og tages over skulderen.

Kvalitet

Kvalitet. Dette er et udtryk for vores professionelle vurdering af løbehjulet som helhed. Der dømmes her ud fra løbehjulets materialer, konstruktion, ydeevne og estimeret levetid. Med en høj vurdering her, har du anskaffet dig et super godt løbehjul, der er værd at vise frem.

Totale højde:

Den totale højde af hele løbehjulet. I forhold til højden af et løbehjul er der ikke noget der er mere rigtigt end noget andet. Dog kan man generelt sige at de lavere løbehjul egner sig mere til det tekniske ved tricks, hvor højere løbehjul anvendes til transport og komfort. Der kan fås justerbare løbehjul, som kan tilpasses netop dig og din højde.

Vægt:

Den totale vægt af det samlede løbehjul. Tungere løbehjul er oftere lavet af et materiale, såsom stål, der forøger holdbarheden og levetiden, hvor løbehjul af lettere materialer, som eksempelvis aluminium, er lettere at have med sig og transportere rundt omkring. Om det er det ene materiale frem for det andet afhænger både af hvor dyrt løbehjulet må blive og hvad du ønsker at bruge det til. Et trick løbehjul skal eksempelvis kunne holde til lidt af hvert og vil derfor være smart at købe i et mere holdbart materiale.

Deck design:

Der findes to typer deck design: one-piece og two-piece. One-piece decks er meget holdbare da de er lavet af sammensvejsede dele, hvorimod two-piece decks er sat sammen med bolte. Fordelen ved two-piece decks er, at de ofte er foldbare, og visse modeller har endda headtubes der giver mulighed for forskellige vinkler.

Deck materiale:

Løbehjuls deck er som oftest lavet af aluminium, da det er et utroligt holdbart materiale og heller ikke så tungt som andre materialer. Da aluminium er relativt blødt bliver det blandet med andre metaller. Aluminium opdeles i alloys, hvor værdien bestemmes af det blandingsmetal som aluminium er blandet med. Højere alloy betyder mere holdbart produktmateriale.

Deck længde:

Den totale længde af deckets overflade. Længden på decket er med til at bestemme hvor meget plads du har til dine fødder på løbehjulet. Jo længere et deck jo mere plads har du selvfølgelig at stå på, hvor jo kortere en længde, desto mindre plads har du.

Deck bredde:

Den totale bredde af decket på løbehjulets overflade. Bredde bestemmer ligeledes som længde hvor meget plads du har at gøre med til dine fødder på løbehjulets overflade. Om du eksempelvis kan stå med begge fødder ved siden af hinanden eller ej. Derudover skal der også være tilstrækkelig med plads når der accelerers med den ene fod, så du ikke pludselig mister balancen.

Konkav:

Konkaven er med til at gøre det lettere for dig at holde balancen. Den hjælper ved at dine fødder kan stå mere fast og få bedre greb på løbehjulets deck. Konkav på et løbehjul er der hvor overfladen på løbehjulet krummer indad. Uden dette vil det være lidt sværere at stå fast og mere stabilt.

Kompression:

Kompressions systemet er det system der holder din forgaffel stramt fast til deckets headtube og reducerer det slør som alle løbehjul vil blive mærket af med tiden, ligesom alt andet der aktivt bliver brugt udendørs.

Forgaffel:

Forgafler kan deles op i to hovedgrupper. One-piece og two piece forgafler. One-piece forgafler er støbt eller udskåret af et stykke metal, som giver forgaflen færre svage punkter i forhold til two-piece forgafler der er sammensat af flere dele. Yderligere kan forgaflerne opdeles i forgafler med eller uden gevind. Forgafler med gevind strammes med gevindet. Forgafler uden gevind kræver et kompressionssæt.

Headset type:

Headtuben på decket afgør hvilken headset-type ens løbehjul anvender. Et integrated headset er langt mere beskyttet og holder derfor også i længere perioder end et non-integrated, da headset henholdsvis sidder indeni headtuben og udenpå headtuben.

Bar materiale:

Stål er et meget kraftigt og holdbart materiale. Barer som er lavet af stål er meget stærke, men også markant tungere end barer af eksempelvis aluminium. Stålbarer henvender sig mere til løbehjul som virkelig kommer ud og bliver kørt hårdt, hvilket et trick løbehjul eksempelvis kommer ud for. Derfor vil det være oplagt at ens trick løbehjul er lavet af et mere holdbart materiale såsom stål.

Bar højde:

Den totale bar højde målt fra toppen af styret til bunden af baren. Nogle løbehjul kan justeres i højden så du selv kan tilpasse den til dig selv og din højde, hvor eksempelvis tricks løbehjul købes med en bestemt bar højde. Grunden for dette er at tricks løbehjul bliver brugt en del hårdere i forhold til hvad de skal kunne klare af slag og stød ved og under tricks. Derfor, hvis baren kunne justeres på et tricks løbehjul ville det gøre baren svagere imod slag og stød, hvilket give en del vanskeligheder ved brug.

Bar bredde:

Forskellige bredder af barer egner sig til forskellige riding styles. Ved air tricks har du langt mere kontrol over tricket med en bred bar, hvor en smallere bar egner sig bedre til tekniske tricks. Dermed har barens bredde en betydning for dine færdigheder, og det kan dermed være værd at overveje, hvad løbehjulet primært skal anvendes til.

Clamp størrelse:

Clamp størrelsen afhænger af antallet af bolte clampen strammes med. Jo flere bolte, desto større er størrelsen af clampen. Ligeledes gælder det så at desto færre bolte der bliver anvendt, jo mindre er størrelsen af clampen.

Ydre diameter:

Den ydre diameter af baren bestemmer hvilken clamp der passer til. Dermed anbefales det at barens ydre diameter passer til clampens indre. Bemærk dog at nogle clamps kan benyttes til både standard og til oversized bars.

Indre diameter:

Barens indre diameter bestemmer hvilken forgaffel der passer til. Om det er en one-piece forgaffel eller two-piece forgaffel afhænger i første omfang af hvad man ønsker med sit løbehjul. Det smarte ved en two-piece forgaffel er at den oftes kan foldes sammen, hvilket er praktisk for transporterings løbehjul, hvor en one-piece forgaffel er langt stærkere og derfor kan holde til det et tricks løbehjul bruges til.

Hjuldiameter:

Størrelsen på hjulene bør afhænge af din riding style. Har du meget fokus på kørselsoplevelse med behagelig kørsel og god hastighed, skal man gå efter de større hjul, derimod bør man vælge mindre hjul, hvis man går efter hurtig reaktion og bedre kontrol over løbehjulet. Dog er det vigtigt at hjuldiameteren passer sammen med forgafflen, decket og bremsen på løbehjulet.

Hjulhårdhed:

For at kende hårdheden på et hjul bruger man durometer skalaen. Den går fra 0 - 100A. Nul er her det blødeste og hundrede det hårdeste der kan fås af hjul. Hårdere hjul har bedre holdbarhed, men giver tydligere stød på ujævnt underlag. De hårde hjul ruller hurtigere og er derfor ideelle til skateparker med ramper, hvor underlaget er jævnt. Blødere hjul har kortere levetid, og er mere tilgivende overfor ujævnt underlag. Blødere hjul er derfor ideelle til cruising og andet gade kørsel.

Kerne materiale:

Aluminiumshjul og nylonhjul har hver deres kvaliteter. Aluminiumshjul er de stækerste, men nylonhjul er samtidig de letteste. Om det skal være det ene frem for den anden, afhænger om man vil lave tricks med sit løbehjul eller bare bruge det som transportmiddel. Det er smart at hjulene er stærkere hvis der bliver kørt udendørs.

Hjul design:

Der findes forskellige hjul designs. De to hovedgrupper kaldes for solid og spoked. Solid core hjul er relativt tunge hjul for et løbehjul, men har samtidig forbedret holdbarhed. Spoked hjul er et lettere løbehjuls hjul, men har derfor også en mindre holdbarhed.

Hjul profil:

En flad profil giver den bedste og det maksimale greb der kan opnås for et løbehjul, hvorimod den smallere profil giver en del mere fart i hjulene. Forgaflens facon på løbehjulet skal stemme overens med løbehjulets hjulprofil.

Kuglelejer:

Kvaliteterne af kuglelejer inddeles i ABEC og bliver givet et tal som en værdi. Jo højere en værdi er, desto bedre kvalitet er kuglelejerne af. Det betyder at ABEC-7 kuglelejer er af bedre kvalitet end ABEC-5 kuglelejer. Dog i forhold til løbehjul anbefales det at ABEC-værdien er højere til høje hastigheder og lavere til hjul der får mange slag.

Bremse type:

Der findes forskellige bremsetyper- bolt, fjeder og flex fender bremser. Bolt og fjederbremser larmer generelt lidt mere, hvis man ønsker mere lydløse bremser skal man gå efter flex fender bremser. Dog formindskes levetiden af hjulet en smule.

Samling:

Kontroller altid løbehjulet før brug, og vær opmærksom på at det er forskelligt, hvordan du modtager dit løbehjul. Kommer dit løbehjul samlet, er det fuldstændig klar til brug, hvorimod hvis det kun er delvist samlet, så vil der være få dele, som skal strammes og samles, hvilket kan gøres med alment værktøj. Er dit løbehjul derimod slet ikke samlet, skal alle dele af løbehjulet samles.
Specifikationer
★ Street ★★★★★
★ Ramper ★★★★☆
★ Slide ★★★★★
★ Transport ★★★☆☆
★ Kvalitet ★★★★☆
Total højde 88 cm
Vægt 3930 g
Deck design One-Piece
Deck materiale Aluminium
Deck længde 555 mm
Deck bredde 120 mm
Konkav Lille
Kompression type HIC
Forgaffel One-Piece
Headset type Integrated
Bar materiale Chromoly 4130
Bar højde 640 mm
Bar bredde 640 mm
Clamp størrelse Triple
Ydre diameter 35 mm
Indre diameter 32 mm
Hjul diameter 110 mm
Hjul hårdhed 88 A
Kerne materiale Aluminium
Hjul design Solid
Hjulprofil Medium
Kuglelejer ABEC-9
Bremse type Flex Fender
Samling Delvist samlet