<

NKD Instinct Oppustelig SUP


Pris: 4.999,00 kr

Special Price 2.499,00 kr

Pris: 5.499,00 kr

Special Price 2.799,00 kr

Pris: 5.999,00 kr

Special Price 2.999,00 kr

Beskrivelse
Detaljer
Dette er en god SUP til allround! NKD Instinct fås i tre forskellige størrelser, hvor den lille SUP egner sig til lette surfere, og den store SUP egner sig til tunge surfere. I denne pakke medfølger der en justerbar paddle, som kan bruges af alle højder. Derudover er der også en praktisk rygsæk, som du kan fragte din SUP og tilbehør i. Der medfølger også en pumpe med trykmåler, en leash, samt et reparationskit.

Det er et Lightweight Design, som betyder at denne SUP er meget let. Dette design giver dig mere kontrol over din SUP når du padler. Derudover er det også praktisk når du skal fragte den frem og tilbage til stranden, at den ikke er så tung og du derfor sagtens kan pakke den sammen i rygsækken og have den hængende på ryggen.
NKD er kendt for at lave gode og holdbare produkter indenfor skate og vandsport. Et SUP board fra NKD kan du kun blive glad for!
En allround SUP er bred, hvilket giver en fantastisk stabilitet når du padler i bølger og vind. Et allround SUP board er nemt at lære at surfe på.

Fordelen ved en oppustelig SUP er, at du kan pakke den ned i en rygsæk og nemt transportere den rundt. Bor du i en lille lejlighed, så kan du stadig sagtens finde plads til en oppustelig SUP. Hvis du pumper din oppustelige SUP op til 15 psi, så glider den meget bedre igennem vandet, og den vil derfor også være mere stabil. Dog er det ikke tilladt at pumpe din SUP mere end 15 psi!
Yderligere information

Paddle:

En paddle kan købes med en bestemt længde, hvilket egner sig bedre til de mere øvede paddleboardere der dyrker SUP som deres sportsgren. En paddle kan også købes til at være justerbar, som er oplagt for dejlige ture på vandet eller alment leg med sit SUP board. Der findes mange forskellige typer padler. De mest almindelige padler er de billigere aluminium padler som oftest er 3 delt eller 2 delt. Derudover findes der glasfiber og carbon padler, hvor en glasfiber padle er en del billigere end carbon padler. Grunden for dette er at carbon padler er lettere og meget stivere end både padler af aluminium og glasfiber. Jo højere en procent carbon der er, desto lettere og stivere er padlen. For både aluminium, glasfiber og carbon padler gælder det at jo flere led padlen er sammensat af, desto større friktion. Hvilket medfører mindre ydeevne og fremdrift.

Pumpe:

En nyere trend er de oppustlige SUP boards, da de er lettere at opbevare samt lige så lette at transportere rundt med. For at kunne benytte denne form for et SUP board, skal man have en pumpe egnet til at få pumpet luft ind i ens SUP board. Kan fås med trykmåler og inkluderet slange. Der findes flere slags pumper. De bedste pumper vil virke ved at pumpe luft både ved tryk op og ned. Denne type pumpe er nem at anvende og hurtig ved brug. En oppustelig SUP skal have pumpet op til 15 bar for at kunne bruges effektivt.

Leash:

En ganske glimerende ekstra ting at have ved hånden, når man har købt et SUP board og gerne vil ud på vandet og paddle afsted, er en leash. En leash er smart at have så dit SUP board ikke driver væk fra dig mens du er ude på vandet. Det anbefales at den har den samme længde som din SUP. En SUP leash er specielt vigtig i bølgen så din SUP ikke driver væk med bølgerne. Derudover hvis det blæser kraftigt kan vinden også godt hive din SUP med sig, hvis du er uden en SUP leash. Der findes to typer for en SUP leash. En længere snor i forskellige længder, som egner sig bedst til Race og Wave paddleboarding. Den anden er en slags dreje snor, der egner sig bedre for Touring og almindelig paddleboarding sjov.

Reparationssæt:

Det er rigtig godt at passe på sit SUP board, så der ikke lige pludselig går hul i det, så man ikke kan komme ud på vandet og padle. Et reparationssæt indeholder normalt nogle lapper, lim til at lappen fast med samt værktøj til at spænde ventilen. Så den altid er hundrede procent tæt. Det er meget vigtigt at få spændt ventilen så stramt som overhovedet muligt.

Taske:

En SUP taske er god til at beskytte din SUP når du skal transportere den med dig ud til vandet. Uden en taske vil dette være en meget større og besværlig opgave, så en SUP taske er en rigtig god ting at få anskaffet sig med, ved køb af sit første SUP board.

Deck materiale:

Overordnet findes der to grupper for SUP boards. Hard SUP boards og Oppustelige SUP boards. Det er de færreste der vælger at købe hard SUP boards nu til dags. Grunden til dette er at de to hovedsagelige udgaver er utrolig dyre og af ringere kvalitet, som medfører at de går lettere i stykker. Ligeledes er de alt for tunge og meget besværlige at have med sig rundt i forhold til de oppustelige SUP boards. Derfor anbefaldes det klart at vælge en oppustelig SUP i stedet. Det gode ved en oppustelig SUP er at den er let at transportere, lavet af noget mere holdbart materiale og generelt også langt bedre ude på vandet. Der findes to typer af oppustelige SUP boards. Enkelt lags SUP og to lags SUP. En to lags SUP er dyrere, men også mere holdbar og med bedre ydeevne i forhold til en enkelt lags SUP.

Længde:

Længden er den totale længde af boardet. Længden har stor indflydelse på volumen og har derfor også stor betydning for boardets stabilitet. Dog er det vigtigt at nævne at længden ikke alene er hvad giver boardet stabilitet. Det er en kombination af både længden, bredden og tykkelsen.

Bredde:

Den totale bredde af SUP boardet. SUP boards findes i mange bredder og former. Når du skal vælge en SUP er selve bredden i sig selv ikke så vigtig at tænke meget over, da den ofte vil følge tilstrækkeligt med volumen og SUP boardets shape, som begge betyder langt mere for valget af en SUP. Med andre ord skal bredde, længde og tykkelse vurderes i forhold til hinanden.

Tykkelse:

Den totale tykkelse målt af SUP boardet. Der er typisk ikke de store forskelle mellem tykkelserne på SUP boards. Tykkere SUP boards vil ligeledes veje lidt mere, hvilket vil resultere i at man kan have sværere ved at opnå sammen hastigheder ligeså hurtigt som et SUP board med mindre tykkelse. Tykkere boards har også en større volumen, hvilket giver en bedre balance.

SUP vægt:

Den totale vægt af SUP boardet. Forskellige størrelse SUP boards vil veje forskelligt. Afhængigt af hvad SUP boardet skal anvendes til spiller vægten en rolle for større ydeevne. Skal man sejle bølger er vægt af stor betydning. Skal man blot sejle tursejlads er vægten ikke så vigtig. For de oppustelig SUP boards findes der enkelt og to lags typer. To lags SUP boards er noget tungere end enkelt lags, men også stivere, hvilket gør dem markant bedre til at yde godt på vandet.

Volumen:

Volumen af SUP boardet. Volumen er en meget vigtig faktor når man skal vælge en SUP. Det er den fordi den er en indikator for hvor meget opdrift en SUP har. Er man af de tungere paddleboardere skal man have en SUP med meget opdrift. Omvendt gælder det samme for dem der vejer mindre. SUP boards med høj volume er ikke lige så manøvredygtige, så det er rigtigt vigtigt at få valgt den helt rette SUP med en volumen passende til din vægt. Men overordnet kan man sige, at skal man blot bruge sit SUP board til cruising er det normalt en god ide at vælge et SUP board med en relativ høj volume. Man vil nemlig opnå en god høj stabilitet.

Anbefalet belastning:

Dette er den anbefalede belastning, altså vægt, som dette SUP board kan håndtere. Det er vigtigt at have valgt den rette SUP med den passende volumen til dig, så man ikke kommer ud for at veje for meget eller have noget meget tungt med sig ude på vandet. Sker det kan SUP boardet ikke flyde ordentligt og vil sandsynligvis være svær at holde balancen på. Derfor anbefales det ligeledes at hvis man vil bare benytte sit SUP board til cruising og touring er for store SUP boards rigtigt godt, da man derved vil undgå at miste balancen så let og falde i vandet. En mere detaljeret beskrivelse af valg af SUP board og størrelse vil kunne findes i vores SUP købsguide.
Yderligere information
Paddle Inkluderet
Pumpe Inkluderet
Leash Inkluderet
Reparationssæt Inkluderet
Taske Inkluderet
Deck Pad Ja
Længde 305 cm / 320 cm / 325 cm
Bredde 76 cm / 84 cm / 86 cm
Tykkelse 10 cm / 15 cm
Vægt 11 kg / 12 kg / 13 kg
Volume 210 L / 290 L / 300 L
Maks belastning 75 kg / 100 kg / 120 kg
Bedømmelser
Størrelsesguide

Størrelsesguide til SUP - Stand Up Paddle boards

Når du skal vælge et SUP board, så er det vigtigt at du vælger et board med den rigtige volume, som passer til din vægt. Dog, som en generel regel for dem der blot ønsker en SUP til hyggelige ture på vandet, vil en SUP der umiddelbart virker for stor for ens vægt og størrelse være rigtig smart. Grunden til dette er, at man dermed vil opnå en god balance og herved undgå at falde i vandet så tit. Derudover findes der også mange forskellige stilarter, som hvert shape på et SUP board specialiserer sig i.

Denne størrelsesguide er med til at hjælpe dig med at finde et SUP board som passer til dig.

 Vi anbefaler, at du kontakter os inden dit køb af en SUP, så du får den rigtige størrelse.

*Bemærk at denne tabel kun er vejledende.

sizechart for sup boards

De mange forskellige shapes kan godt være en jungle at finde rundt i, men vi har prøvet at gøre det så let som muligt for dig at finde den rigtige SUP.

shapes of SUP boards

Er du i tvivl om hvilken type SUP du skal have, så er en Allround SUP altid et godt valg. Denne SUP er en blanding af det hele, og kan derfor lidt af hvert. 

Hvis du er typen som gerne vil bruge din SUP til mere end blot leg, og gerne tage på ture langs kysten, så er en Touring SUP et godt valg til dig.

Skal du opnå høj fart, og kun padler på fladt vand, så er en Race SUP ideel til dit behov.

Bor du tæt på store bølger, og planen er at surfe på dem med dit SUP board, så skal du bruge en Bølge SUP.

Se vores store udvalg af Stand Up Paddle SUP board her.