NKD 100% Carbon paddle


Pris: 2.999,00 kr

Special Price 749,00 kr RED DEALS - SALE

Beskrivelse
Detaljer
NKD levere lækre kvalitets paddler lavet af carbon. Disse letvægts paddle giver dig et godt greb og fuld kontrol på vandet. 
Med en V formet konkav er denne NKD paddle let at skære igennem vandet med og bryder let vandoverfladen hvilket giver en mere behagelig oplevelse og komfort.
Carbon er et stærkt matriale som holder i mange år uden at blive slidt, og samtidigt er mere skåendene for selve boardet, i forhold til aldmindelige aluminiums paddles. NKD paddles er justerbar og kan justeres fra 170 - 221cm i længden så de passer til en hver situation og person. Med det T-formet håndtag får du et fast og solidt greb, som giver en bedre SUP oplevelse og meget mere kontrol over dit board. NKD´s paddles har et lækkert finnish og et neutralt look. 
Bedømmelser
Størrelsesguide

Guide til valg af SUP paddle

what size to choose your paddle for SUP

Størrelsesguide for SUP paddles

Når du skal vælge din SUP paddle og skal til at bruge den, er det meget vigtigt at den har den rigtige størrelse. En paddle som ikke passer dig kan skabe overbelastninger i musklerne eller gøre din SUP tur noget hårdere. Derfor er det vigtigt at du nøje vælger en SUP paddle, som har en størrelse der passer dig. 

Bemærk at nogle paddles er justerbare og at du derfor har mulighed for at indstille den til din højde.

Du finder den rigtige længde på din SUP paddle ved at måle din egen højde og herefter lægge 10 eller 20 cm til, alt efter om du skal padle i bølger eller ej. Padler du en dag hvor der ingen bølger er, står du højst sandsynligt med strukkede ben og din SUP paddle skal derfor være ca. 20 cm højere end dig. Padler du derimod på bølger, er du nødsaget til at bukke knæene lidt for at holde balancen og din SUP paddle skal dermed kun være ca. 10 cm højere end dig.

Materiale

Når man skal vælge en SUP paddle er det vigtigt, at du er opmærksom på hvilke muligheder du har at vælge i mellem. De tre typiske er aluminium, fiberglas og carbon. Her nedenfor ses hvilket prisniveau du som kunde kan forvente på det gældende produkt.

Bemærk at denne tabel kun er vejledende.

Aluminium 400-600 kr.
Fiberglas 800-1000 kr.
Carbon - henholdsvis 20%, 70% og 100% 1000-3500 kr.


Effekt

Når du skal vælge hvilket materiale din SUP paddle skal være, er det værd at vide hvilke materialer, der skaber bedst muligvis effekt på vandet.

Bemærk at nedenstående figur kun er vejledende.Modeller af SUP paddles

Udover de forskellige materialer findes der også flere forskellige modeller af SUP paddles. Henholdsvis en one-piece, two-piece og en three-piece. De tre SUP paddle modeller har hver især deres fordele og ulemper, som du skal overveje inden dit valg af en SUP paddle.

Fordele Ulemper
One-piece En one-piece SUP paddle er den mest dynamiske af de tre muligheder, da den ikke har nogle justeringshåndtag, som skaber friktion når du er ude og padle. En one-piece SUP paddle er ikke justerbar, hvilket gør den svær at transportere, samt rejse med.
Two-piece Med en two-piece SUP paddle kan du justere længden til at passe med din højde. Samtidigt kan toppen tages af. Two-piece SUP padlen kan skilles i to, men kan for nogen stadig være besværlig at rejse med. Samtidigt kan dens justeringshåndtag også medføre irritation, hvis paddlen bruges over lang tid, afhængig af typen. Nogle SUP paddle justeringshåndtag laver nemlig friktion hver gang man tager et tag med padlen, dette ødelægger dynamikken og kan i længden irritere en del.
Three-piece En three-piece SUP paddle kan justeres og skilles ad både i toppen og i bunden, hvilket gør den optimal at rejse med. Three-piece SUP padlen har to justeringshåndtag, som medfører en del friktion på vandet og dermed forringer dynamikken.


Justeringshåndtag på two-piece og three-piece SUP paddles - Top og bund

Hvis du har valgt en two-piece eller three-piece SUP paddle, skal du være opmærksom på hvilke slags justeringshåndtag din gældende SUP paddle har.

Der findes i alt 4 forskellige slags håndtag, to i toppen og to i bunden.

Håndtag i toppen - Lige klik lukning og låse lukning:

Hvis din SUP paddle har en lige klik lukning, vil du opleve at dit skaft aldrig vil sidde helt fast efter det er blevet justeret. Dette kan medføre en enorm irritation, hvis du f.eks skal padle en længere tur.

SUP paddles med låse lukning er dem som føles allerbedst. Her skal du bare åbne låsen og tage skaftet henholdsvis højere op eller lavere ned og derefter låse igen. Dette kan du gøre uden at bekymre dig om overskydende plads, som vil irritere dine arme.

Håndtag i bunden - Lige klik lukning og skæv lukning:

Lige klik lukning findes også i bunden og medfører de samme komplikationer som i toppen. Skaftet kan aldrig sidde helt fast med denne slags lukning, men har i stedet overskydende plads som skaftet kan bevæge sig på. Dette forstyrrer ikke kun dynamikken, men kan også irritere dit greb på skaftet.

En SUP paddle med skæv klik lukning har i modsætning til den lige klik lukning mulighed for at lave en såkaldt konisk lukning, hvilket betyder at den ikke har lige så meget overskydende plads, som på sigt vil skabe irritation.


Skulle der være noget du er tvivl om er du altid velkommen til at kontakte os her.