Miller Division Surfskate


1.399,00 kr
1.399,00 kr
1.399,00 kr
1.399,00 kr
1.399,00 kr
1.399,00 kr
1.399,00 kr
1.399,00 kr
Ønsker du at modtage en besked, når vi igen har produktet på lager?
Beskrivelse
Detaljer
Godt cruiser SurfSkate fra Miller Division, som er et godt valg til dit til surf-feeling longboard. Miller Division er kendt for deres gode kvalitet i skateboard / longboards, og super svedige design! Longboardet er ikke særligt langt, og det har kicktails, så du kan lave småtricks! Super fedt board som ikke fylder så meget.
Mini cruiser longboards er det helt nye! De har store hjul, så du kan få den fedeste cruising feeling! Kort, men bredt deck, så du drible igennem byens smalle gader, og nemt at have under armen hvis du skal have det med på rejser eller med toget.

Specielt for dette board er det truck setup. En høj truck bagtil og lav fortil, giver et specielt hurtigt respons som et surfboard.

Bedømmelser

Længde:

Længden af longboard decket har stor indflydelse på kørselsegenskaberne for longboardet, samt hvor stabilt du står. Længere longboards er som regel lettere at stå på end kortere longboards, da man herved får en bredere fodstilling. Generelt siger man at et longboard med en længde der går fra 0 - 70 cm bedst egner sig til cruising og som transportmiddel. Et længere longboard fra 70 cm - 95 cm kan anvendes til carving, freeride og til freestyle. Et endnu længere longboard, med en længde fra 95 cm - 107 cm kan bruges til både carving, crusing, freestyle, og downhil. De længste longboards, som går fra 107 cm og op bruges oftest til cruising, downhill og sliding.

Bredde:

Dit longboards bredde afhænger af din fodstørrelse. Man skal have plads på longboardet til ens fødder. Det vil sige at har du store fødder skal du have et breddere longboard. Hvis man gerne vil udøve tricks og manøvre på sit longboard, så er breddere longboards typisk bedre egnet.

Akselafstand:

Afstanden der er mellem de to trucks på longboardet kaldes akselafstanden. Akselafstanden på truksene har stor indflydelse på hvor skarpt du kan dreje på dit longboard. Med en kort akselafstand vil longboardet kunne dreje skarpere og med en længere akselafstand vil longboardet  ikke kunne dreje så skarpt. Derimod giver en længere akselafstand højere stabilitet. Hvis du skal bruge dit longboard til at cruise, carve eller kører downhill vil en bred akselafstand være optimal, hvorimod at en kort akselafstand vil være bedre til freestyle og bykørsel hvor du skal lave mange små aggresive sving og retningsskift.

Deckmateriale:

Materialet som decket laves af bestemmer hvor fleksibelt, holdbart og i hvor høj en kvalitet longboardets deck er i. Går man efter et fleksibelt longboard deck er bambus et meget fleksibelt materiale, dog ikke særligt holdbart. For et holdbart materiale vil et longboard deck lavet af Canadisk ahorntræ være bedre. Dog findes der en metode for at styrke holdbarheden eller forøge stivheden. Dette går ud på at der eksempelvis kan være lag af glasfiber eller carbon tilføjet til materialerne. Tykkelsen af disse lag giver et deck mere holdbarhed eller stivhed. Der kan laves mange forskellige kombinationer af materialerne for at få det absolut bedste longboard til det man skal bruge det til. De bedste materialer er Canadisk ahorn træ kombineret med enten carbon eller glasfiber. Af dårlige materialer findes der genbrugstræ også kaldt spåntræ da disse træplader ikke har noget flex. Endvidere af mindre gode materialer findes der Kinesisk ahorntræ som heller ikke har særlig meget flex og derfor ikke er af særlig høj kvalitet. Generelt når man snakker om træ går man også op i kvaliteten af træet hvilket er defineret efter hvor mange knaster og urenheder der er i træet. Ved første sortering af træet får man det gode rene træ uden knaster og uden svagheder. Ved første sortering af træet opnår man det bedste flex og performance af longboardet. 

Konkav:

Konkav er en indadvendt krumming på longboardet af deckets overflade. Det den hjælper med er at holde dine fødder fast på decket og dermed give et bedre greb.

Flex:

Flex er et udtryk der bliver brugt for stivheden af decket. For longboards der er stivere gælder det at styringen generelt bliver forbedret. Ligeledes øges kontrollen og stabiliteten også. Omvendt gælder det at flexy longboards får formindsket stabilitet, men også en bedre og mere behagelig køreoplevelse. Longboards med meget flex er bedst egnet til kørestilene carving, freeride og cruising. Omvendt er stive longboarddeck bedre til downhill og freestyle 

Deck form:

Der findes mange former for longboard deck. En af dem kaldes for Twintip. Et longboards som er Twintip har et symmetrisk designet, dvs begge ender er ens og dermed kører longboardet også lige godt begge veje. Derfor egner et Twintip longboard sig specielt godt til freeride, bykørsel og freestyle. Et anden deck design til longboards er Directional. Et directional longboard er specielt velegnet til downhill eller surfskate samt en minicruiser longboards. Man får højere performance ved en directional men man kan desuden ikke køre begge veje på et directional longboard.

Vægt:

Vægten af hele longboardet. For at du skal have mulighed for at køre og lave tricks og andre svære longboard manøvre som sliding og aggresiv kørsel med hurtige retningsskift, skarpe sving osv, bør dit longboard ikke blive for tungt. Ligeledes bør dit longboard heller ikke være for let, da lettere longboards ofte har en lavere holdbarhed og nemmere går i stykker.  

Hjulets kant:

Kanterne på hjulet spiller en rolle for dets egenskaber. Hjul der har runde kanter egner sig bedst til gadekørsel og ramper. Hjul med kantede kanter egner sig derimod bedre til longboards der skal anvendes som transportmiddel. Generelt anbefales det således at kører man freestyle, så skal man bruge hårde små hjul med runde kanter. Derimod ønsker man at bruge sit longboard til freeride eller cruising vil bløde store og kantede hjul være det bedste valg.

Hjul diameter:

Hjulstørrelsen afhænger meget af dit valg af kørestil og hvad du vil bruge dit longboard til. Med større hjul gælder det at komforten, hastigheden og grebbet forbedres. For mindre hjul er manøvre og tricks udførelsen forøget. For bredden på hjulene gælder det samme, desto bredere hjulene er, jo bedre bliver komforten, hastigheden og grebbet bedre. Det samme gælder så omvendt igen, at de smallere hjul er bedre til manøvre og tricks.

Hjulhårdhed:

Man får hårdheden af hjul ved brug af skalaen for durometer. Den skala går fra 0 - 100A. Her er nul det blødeste og hundrede det hårdeste der kan fås af hjul. For bløde hjul gælder det at komforten bliver forbedret, da hjulene vil kunne tage imod slag fra, eksempelvis små sten på vejene, langt bedre. De hårde hjul holder dog hastigheden markant bedre og giver også slip fra jorden lettere.

Kuglelejer:

Man inddeler kuglelejer i ABEC og giver dem et tal som en værdi. Jo højere en værdi, jo højere er kvaliteten af kuglelejer. Det vil sige at kuglelejer med ABEC-7 er bedre end kuglelejer af ABEC-5. Generelt er kuglelejer af høj kvalitet egnet til at holde og få fart på hurtigere. Bushings kommer også i forskellige kvalitets niveauer, men ligeledes vil nogle bushings typer være bedre egnet for forskellige kørestile.

Truck:

Der findes flere forskellige former og størrelser af trucks. De større af slagsen egner sig markant bedre til kørestilen cruising. Hvor de små typer trucks er egnet til manøvre, tricks og freestyle kørsel.

Truck montering:

Der er to metoder hvorpå man kan montere trucks på. Den ene kaldes for topmounted, hvilket vil sige at trucken er blevet monteret på undersiden af longboardet. Dette er smart i den forstand at man undgår at have trucken i vejen for ens fødder på longboardet, når man skater. Dog er stabiliteten formindsket en smule. Denne type for trucks bruges oftest af dem der vil køre freestyle eller cruise. Den anden metode hedder drop through og monteres således at trucken går igennem longboardet. Dette forøger stabiliteten på grund af det lavere tyngdepunkt. Dog mener nogen at trucken kommer i vejen for ens fødder på longboardet. Denne type for trucks kan anvendes til alle kørestile.

Grip tape:

Grip tape kan fås i mange forskellige grovheder og slags. Jo grovere grip tape, desto fastere står man på longboardet. Dog med de grovere typer af grip tape går man på kompromis for levetiden af ens sko, da de bliver slidt ned af grip tapen over tid. Som nævnt findes der forskellige slags. En af dem kaldes for clear sand griptape som er et lag gennemsigtig epoxymaling hvori der bliver lagt sandkorn som så bliver lige så rug som sandpapir. Denne type grip på longboards anvendes ofte hvis man gerne vil kunne se træet igennem griptapen.  Derudover findes der også en mere amindelige griptape som er en slags grov sandparpir blot med klistre på bagsiden så man kan sætte det fast på sit longboard. Det er nødvendigt med griptape på sit longboard for at man kan stå ordentligt fast. 
Specifikationer
Længde Classic/Kirra: 80.01 cm (31.5") - Staff: 81.28 cm (32") - Miller Inn/Wheels&Fins: 76.2 cm (30") - Aguas Calientes/Miami Beach: 78.74 cm (31") - Lighthouse: 77.47 cm (30.5")
Bredde Classic/Kirra/Wheels&Fins: 25,4 cm (10") - Staff/Aguas Calientes: 24.89 cm (9.8") - Miller Inn: 24.13 cm (9.5") - Miami Beach: 24.68 cm (9.7") - Lighthouse: 24.38 cm (9.6")
Deck materiale Ahorn
Konkav Medium
Flex Stiv
Deck specifikationer Directional
Hjul diameter Classic/Wheels&Fins: 65 mm - Staff/Kirra: 70 mm - Miller Inn/Aguas Calientes/Miami Beach: 71 mm - Lighthouse: 69 mm
Hjulets kant Squared edge
Hjul hårdhed Classic/Staff/Miller Inn/Wheels&Fins/Aguas Calientes/Miami Beach: 80 A - Kirra: 78 A - Lighthouse: 81 A
Kuglelejer ABEC-9
Truck Xstreme Reverse King Pin - High Quality Steel 180 mm / Miller Special System 356 Premium Aluminum, press casting 160 - Miller Standard Skateboard Extra High, 356 Premium, Aluminum 160 mm
Truck type Topmounted
Griptape Medium