Hjul

1 til 24 af 229

pr. side
Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

1 til 24 af 229

pr. side
Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Hjul til Løbehjul

Hjul til almindelige trickløbehjul er lavet af urathane og er oftest 100mm eller 110mm. Nogle hjul har en diameter på helt op til 120mm eller 125mm, og bruger specielle forgafler, som er beregnede til de store hjul.

Hjulets diameter bestemmer hvor let det ruller hen over ujævnheder i asfalten. Store hjul ruller lettere hen over ujævnheder, mens mindre hjul let kan stoppes af en lille revne eller miste farten på ujævn asfalt. Derfor er store hjul hurtigere end små hjul, hvilket er perfekt, hvis man ofte kører til og fra skole eller bare godt kan lide at tage en aftentur, når vejret tillader det. De mindre hjul er som nævnt mere sårbare overfor ujævn asfalt og ruller langsommere, men er mere adrætte. Dette skyldes, at de har en mindre vægt, som bevirker at hjulet lettere kan skifte retning, når du laver 180, barspin, tailwhip, eller grinder.

Hjulets fælg er monteret med et dæk af urathane, som har en hårdhed, der måles på durameterskalaen, fx 88a. Hårdhed har også betydning for hvor let det kører hen over ujævnheder og hvor godt greb, det har i vejen. Et blødt hjul kører let hen over sten og har et godt greb i vejen, mens et hårdt hjul er mere følsomt overfor ujævnheder og vil have et dårligere greb i vejen.

Kernematerialet i hjulet kan være enten plastik (nylon) eller aluminium, og vil være designet som solid eller spoked. Kernens materiale har stor betydning for dets holdbarhed, da et aluminiumshjul er meget kraftigt og har en længere levetid, hvis du eksempelvis laver mange tricks. Plastikhjul kan være gode nok til børn eller unge, som ikke presser udstyret til det yderste. Om kernen er solid eller skåret ud med eger, er mest et design- og stilspørgsmål, men hvis man går helt ned i detaljen, er den solide kerne stærkest, og spoked lettest.

Ønsker du at lære mere om, hvordan du selv kan samle dit løbehjul eller hvad du skal vælge, så kan du læse vores løbehjulsguide. Ellers er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice, som sidder klar til at besvare dine sprøgsmål.