Hvordan man reparerer et ødelagt Skateboard eller Longbaord

Selvom din entusiasme for skateting er unbreakable, så er dit skateboard det altså ikke. Volder dine trucks eller hjul dig problemer, så følge med her, og lær hvordan du fikser problemerne.

Min truck drejer for meget eller for lidt

Hvis du oplever at det er svært at styre dit skateboard, skal du have fokus på dine trucks. Måske det er svært for at dig dreje, eller dine trucks piver og larmer når du drejer? Måske det er alt for nemt at dreje på dit skateboard og det virker uroligt når du får fart på? Det er helt normalt at opleve disse ting, og det er nemt at fikse! Hvis det er svært for dig at dreje på dit skateboard, enten fordi det drejer for meget eller for lidt, kan du gøre én af følgende ting:
  • Løsne eller stramme dine trucks, ved at skrue på kingpinen. Hvis du løsner kingpinen, behøves du ikke så meget vægt til at dreje boardet. Hvis du strammer kingpinen, skal der mere vægt til at dreje boardet.
  • Skifte til en bushing med en anden hårdhed. Alle bushings har en bestemt hårdhed - jo blødere bushingen er, desto lettere er boardet at dreje på.

  Læs mere om trucks til longboards her

   læs mere om trucks til Skateboards her

   Deck Bredde Skateboard
    

   Mine Hjul ruller dårligt - Kuglelejer

   Hvis dine hjul ruller dårligt, skal du være opmærksom på om dine kuglelejer er defekte eller blevet så beskidte at de ikke kan dreje. Du kan enten rense dine kuglelejer eller købe nye og sætte i (du skal bruge 2stk til hver hjul - ialt 8 kuglelejer til et skateboard). Her ser du hvordan man gør:
    • Skru hjulmøtrikken af og tag hjulet af trucken.
    • Skub kuglelejerne ud af hver hjul, og gem spaceren som sad mellem kuglelejerne (hvis der var en) - du skal bruge den senere.
    • Hvis du vil rense kuglelejerne gør du følgende (hvis du har nye kuglelejer går du direkte til punkt 5):
    • Hvis der er aftagelige "shields" på kuglelejerne kan disse tages af. Kuglelejerne lægges i rensebenzin natten over. Med jævne mellemrum kan du komme tilbage og ryste beholderen for at renset bedre ud. Når de er rene, gives lidt olie og shields sættes på igen.
    • Nu skal du sætte dine kuglelejer på hjulene igen. Det gør du ved at presse ét kugleleje på i den ene side. Derefter lægges spacernen (fra tidligere) ind i hjulet, hvorefter det sidste kugleleje kan presses på plads
    • Sæt hjulene på boardet og kør afsted.

   Læs mere om kuglelejer til longboards her

    Læs mere om kuglelejer til skateboards her