Beskrivelse
Detaljer
Linx Freestyle baren er det helt nye og forbedrede kontrolsystem for 2018! Ved at tage de bedste elementer fra vores Monolith Bar og tilføje nogle ekstra fede features har vi formået at skabe den ultimative freestyle bar til kites. Linx Freestyle baren fås i størrelserne 42 cm – 35 cm. Sammen med vores nye integrated floats ved ende linjerne, som også giver et meget mere stilet look, og giver plads til den mekanisme som gør det muligt for dig at justere størrelsen af baren.

I år lancerede et nyt One Line Flag out safety system. Sikkerhedssystemet er nu standard for alle kites af F-ONE. En hub af høj kvalitet og korrosionssikret Inox stål er sat på frontlinjerne. Denne samler dem til en linje. Frontlinjernes første 6 meter har en højere diameter, da dette øger holdbarheden. Når man aktiverer safety mode vil en stopper virke således at den forhindrer baren i at gå for langt ud fra dig. I år har vi også valgt at tilføje en manuel drejer øverst på kitens chicken loop. Ved brug af en top kvalitets kugleleje bliver det lettere at rotere rundt, også når der er meget kraft på. Du kan derved også snurre frontlinjerne frie efter dine rotationstricks. En feature alle kitesurfere vil elske!

Med denne Linx Freestyle Bar kan man tune enderne af linjerne. Så sker det at en linje strækker vil man stadig kunne tune baren så linjerne bliver lige, og derved kan man så flyve ordentlige med denne kite. Denne Linx Freestyle bar er fremstillet med en mindre diameter så den føles bedre i hænderne og derved formindske udmattelse. For virkelig at imponere har vi anvendt masser af nye og livlige farver til denne kitebar, så år 2018 både bliver farverigt og for vildt!
Bedømmelser
Størrelsesguide

Kitebar guide

Størrelsesguide til kitesurfing bar

Det er vigtigt at du bruger den rigtige størrelse bar til din kite, når du kitesurfer. En lille kite skal bruge en lille bar, og en stor kite bruger en stor bar. Med en lille kitebar bliver ens drej og sving hurtigere, hvis man f.eks drejer en vinkel på 45 grader vil kitebaren nå denne vinkel langt hurtigere end en større kitebar. Omvendt er større kitebare langsommere om at nå f.eks samme vinkel, da afstanden dertil vil være længere. Nedenunder ses en tabel der viser det overordnede princip der gælder for valg af en kitebar.


*Bemærk denne tabel kun er vejledende for kitesurfere der freerider.

Som det fremgår i tabellen ovenfor skal man altså have en større bar til en større kite. Dog er overstående tabel kun gældende i forhold til kitesurfere der freerider. Størrelsen af ens kitebar afhænger også af riding stilen man har valgt at udøve som kitesurfer. Hovedsageligt findes der tre kitesurfing rider stile, nemlig Wave, Freeride og Freestyle.

Kitebar valg i forhold til kitesurfer riding stilene 

En kitesurfer der udøver wave kitesurfing har brug for en mindre bar, da de gerne vil følge bølgerne og derfor har behov for at kunne lave nogle hurtige sving og drejninger. Freestyle kitesurfere har modsat brug for større kitebare, da de ønsker en langsommere dreje hastighed for deres kite. Dette ønsker de fordi at de fokuserer på tricks og derfor ikke vil komme ud for at deres kite svinger midt under et vildt stunt eller trick. Er man derimod til lidt af begge og/eller bare interesseret i noget mere almindelig kitesurfing, så er man freerider, og vil kunne bruge den vejledende tabel ovenover bedre end dem der enten er til freestyle eller wave.

For at give et mere klart overblik over hvad der er vigtigt inden for de tre forskellige kitesurfing stile har vi udformet en tabel/et scoreboard her forneden. Dette fremviser de væsentligste punkter inde for hver riding stil. De højere tal-værdier illusterer hvor vigtigt det givne er for den pågældende riding stil. En lavene tal-værdi viser det omvendte.

*Bemærk tabellen nedeunder kun er vejledende.

Kitestyring Power Grunt
Wave 5 3 2
Freeride 4 4 3
Freestyle 3 5 5

Der er ligeledes tre vigtige punkter, som der er tre riding stile inden for kitesurfing. Den første er kitestyring, som er af absolut højeste vigtighed for wave kitesurferne, grundet deres behov for hurtige sving. Derfor er de oplagte kitebare store af slagsen. Som det fremgår ovenover i tabellen/scoreboardet, så er freeride stilen meget allround inden for kitesurfing, og derfor den mest udbredte blandt kitesurfere. Ønsker man at udøve freeride, afhænger valget af en kitebar mest af hvor stor eller lille en kite du selv vil have. Til sidst for dem der freestyle kitesurfer, ses det at power og grunt er det vigtigeste. Det er de fordi at de to ting gør det muligt at lave de tricks man som freestyle kitesurfer gerne vil lave. Man har behov for meget kraft og styrke for at kunne få vind nok i sin kite til at komme op og lave sine tricks. Derfor er de oplagte kitebare til freestyle kitesurfere meget store så ens drej og sving bliver langsommere og ikke pludselig svinger mens man er igang med et stunt.

Justerbar kitebar

Nogle kitebare kommer i to størrelser. Det vil sige at man kun vil have behov for en kitebar, hvis man er freeride eller freestyle kitesurfer. Dette fungerer ved hjælp af en justerings funktion barene bliver fremstillet med. Udover det vil nogle kitebare også blive indbygget med en sikkerhedsforanstaltning der vil virke som en slags stopper. Denne stopper forhindrer at ens bar kommer for alt for langt væk fra dig. Dog kan man som freestyle kitesurfer justere denne til en såkaldt "suicide mode" mens sikkerheden stadig bevares.

Har du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os her.

Specifikationer
Årgang 2019
Passer til Ikke tilgængelig
Liner 5 liner
Line længde 24 m
Leash Inkluderet
Udløser system Quick release
Kan anvendes til WTF?!