Beskrivelse
Detaljer
Linx baren er vores helt nye opdaterede kontrolsystem for 2019! Vi har taget alt det bedste fra vores Monolith Bar og tilføjet nogle fede features for at skabe den ultimative forbindelse til din kite. Linx baren fås i to størrelser, 52/45 og 45/38 cm; Dette gør det muligt for dig at vælge den helt rette størrelse til dig og dine behov. Vores nye integrated floats på enden giver ikke bare et godt og mere rent look, de giver også rum til mekanismen som gør det muligt at justere størrelsen af din bar.

Et ny One Line Flag out sikkerhedssystem udkom i år og er nu standard for alle F-ONE kites. Der er en højkvalitets korrosionssikret Inox stål hub på frontlinjerne, som samler til en enkelt linje. De første 6 meter af frontlinjerne har en større diameter for holdbarhedens skyld. En stopper er sat på for at forhindre at baren går for langt væk for dig, dette virker når safety mode er slået til. Vi har også tilføjet en manuel drejer på toppen af chicken loopet i år. Den bruger en højkvalitets kugleleje der gør det let at rotere selv med stor kraft. Dette giver dig mulighed for at snurre dine frontlinjer fri efter udførelsen af roterende tricks og det er en feature alle kitesurfere vil komme til at forelske sig i!
Lifeline safety forbindelsen har en tilføjet drejer, så der ingen fare i forhold til at twists skulle påvirke under slip af kiten, og det samme gælder for snoren. Sikkerheden kan sættes til suicide mode for freestyle rytterne, mens der stadig bevares fuld funktionalitet, når chicken loopet slippes. Da loopet kan glide gennem Lifeline safety forbindelsen med lethed. Der er en Inox stål ring på frontlinjerne; kitesurfere kan vælge at køre disse gennem ringen og derved give kiten et kort V på fronten. Eller du kan køre dem udover ringen for at få et fuld front V. Kites som Furtive er bedre med fuld front V, mens en Bandit kite flyver bedre med det korte V. Denne feature på baren betyder at du kun skal bruge en kitebar uafhængigt af dine kites.
Vi har bevaret muligheden til at tune endens linjerne, så hvis en linje strækker, kan du stadig tune baren så alle linjer er lige, og derved stadig kunne flyve ordentligt med din kite. Linx baren kommer med en mindre diameter så den føles bedre i dine hænder og reducerer udmattelse. Vi har selvfølgelig også anvendt friske nye farver til den nye kitebar for året 2019!
Bedømmelser
Størrelsesguide

Kitebar guide

Størrelsesguide til kitesurfing bar

Det er vigtigt at du bruger den rigtige størrelse bar til din kite, når du kitesurfer. En lille kite skal bruge en lille bar, og en stor kite bruger en stor bar. Med en lille kitebar bliver ens drej og sving hurtigere, hvis man f.eks drejer en vinkel på 45 grader vil kitebaren nå denne vinkel langt hurtigere end en større kitebar. Omvendt er større kitebare langsommere om at nå f.eks samme vinkel, da afstanden dertil vil være længere. Nedenunder ses en tabel der viser det overordnede princip der gælder for valg af en kitebar.


*Bemærk denne tabel kun er vejledende for kitesurfere der freerider.

Som det fremgår i tabellen ovenfor skal man altså have en større bar til en større kite. Dog er overstående tabel kun gældende i forhold til kitesurfere der freerider. Størrelsen af ens kitebar afhænger også af riding stilen man har valgt at udøve som kitesurfer. Hovedsageligt findes der tre kitesurfing rider stile, nemlig Wave, Freeride og Freestyle.

Kitebar valg i forhold til kitesurfer riding stilene 

En kitesurfer der udøver wave kitesurfing har brug for en mindre bar, da de gerne vil følge bølgerne og derfor har behov for at kunne lave nogle hurtige sving og drejninger. Freestyle kitesurfere har modsat brug for større kitebare, da de ønsker en langsommere dreje hastighed for deres kite. Dette ønsker de fordi at de fokuserer på tricks og derfor ikke vil komme ud for at deres kite svinger midt under et vildt stunt eller trick. Er man derimod til lidt af begge og/eller bare interesseret i noget mere almindelig kitesurfing, så er man freerider, og vil kunne bruge den vejledende tabel ovenover bedre end dem der enten er til freestyle eller wave.

For at give et mere klart overblik over hvad der er vigtigt inden for de tre forskellige kitesurfing stile har vi udformet en tabel/et scoreboard her forneden. Dette fremviser de væsentligste punkter inde for hver riding stil. De højere tal-værdier illusterer hvor vigtigt det givne er for den pågældende riding stil. En lavene tal-værdi viser det omvendte.

*Bemærk tabellen nedeunder kun er vejledende.

Kitestyring Power Grunt
Wave 5 3 2
Freeride 4 4 3
Freestyle 3 5 5

Der er ligeledes tre vigtige punkter, som der er tre riding stile inden for kitesurfing. Den første er kitestyring, som er af absolut højeste vigtighed for wave kitesurferne, grundet deres behov for hurtige sving. Derfor er de oplagte kitebare store af slagsen. Som det fremgår ovenover i tabellen/scoreboardet, så er freeride stilen meget allround inden for kitesurfing, og derfor den mest udbredte blandt kitesurfere. Ønsker man at udøve freeride, afhænger valget af en kitebar mest af hvor stor eller lille en kite du selv vil have. Til sidst for dem der freestyle kitesurfer, ses det at power og grunt er det vigtigeste. Det er de fordi at de to ting gør det muligt at lave de tricks man som freestyle kitesurfer gerne vil lave. Man har behov for meget kraft og styrke for at kunne få vind nok i sin kite til at komme op og lave sine tricks. Derfor er de oplagte kitebare til freestyle kitesurfere meget store så ens drej og sving bliver langsommere og ikke pludselig svinger mens man er igang med et stunt.

Justerbar kitebar

Nogle kitebare kommer i to størrelser. Det vil sige at man kun vil have behov for en kitebar, hvis man er freeride eller freestyle kitesurfer. Dette fungerer ved hjælp af en justerings funktion barene bliver fremstillet med. Udover det vil nogle kitebare også blive indbygget med en sikkerhedsforanstaltning der vil virke som en slags stopper. Denne stopper forhindrer at ens bar kommer for alt for langt væk fra dig. Dog kan man som freestyle kitesurfer justere denne til en såkaldt "suicide mode" mens sikkerheden stadig bevares.

Har du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os her.

Specifikationer
Årgang 2019
Liner 4 liner
Line længde 24 m
Leash Inkluderet
Udløser system Quick release
Kan anvendes til Bandit / Diablo / Breeze / Furtive