Beskrivelse
Bedømmelser
Størrelsesguide

Købsguide Høretelefoner

Når du skal købe et par høretelefoner eller hovedtelefoner, er det vigtigt du har en god ide om hvad du tænker du mest vil bruge dem til. Der er nemlig forskel på hvad de forskellige typer kan og håndterer bedst. Her forneden har vi samlet de informationer vi mener er mest vigtige i forhold til at du kan få købt de helt rigtige høretelefoner eller hovedtelefoner for dig og dine behov.

Bemærk at det nedenstående kun er vejledende for dit valg af et par hovedtelefoner/høretelefoner og mange af tingene vedrørende valget af hovedtelefoner eller høretelefoner er en smagssag.

Typer

Der findes forskellige typer hoved-/høretelefoner og forskellen på dem handler mest om hvordan de sidder ved eller på øret. De klassiske hovedtelefoner sidder ude på ens ører og giver ofte den bedst mulige og optimale lyd af absolut højeste kvalitet. Derfor bruges de typisk i sammenhænge hvor lyden er det vigtigste for én, f.eks. til at høre musik. En anden type høretelefoner sidder rundt om øret og ligesom den tredje type, som sidder inde i øret, er disse høretelefoner mere oplagte til løbeturen og/eller andre aktiviteter udendørs eller indendørs. Dette er fordi de er væsentlige mindre og lettere, hvilket gør dem nemme at have med sig rundt i lommen til sit hverdagsbrug.

Udover de forskellige slags typer man kan få af hovedtelefoner eller høretelefoner fås de også enten som trådløse eller ikke trådløse versioner, dog kan man også købe trådløse hovedtelefoner, som også vil virke med det rette lydkabel. Både den trådløse og den ikke trådløse har fordele og ulemper af forskellige slags. For de trådløse er der større frihed, i det man med Bluetooth simpelt og enkelt kan oprette forbindelse og derfor ikke behøver at have den forbundet til sin telefon, computer osv. hver gang man vil bruge dem. Dog for at kunne gøre dette er Bluetooth en nødvendighed og en anden ting er at disse trådløse hovedtelefoner/høretelefoner skal oplades før de kan anvendes. Hvilket betyder de kan løbe tør for strøm, så husk altid at oplade dem før brug.

Derudover er nogle hovedtelefoner og høretelefoner fremstillet med eller uden mikrofon. Dette kan være smart for dem på farten, når de har den forbundet til sin mobil, da de så meget enkelt vil kunne besvare opkald hurtigt uden problemer. Eller for dem der ønsker at stemmechatte med andre ved computeren.

Kvalitet

Når man taler om kvalitet for hoved-/høretelefoner er ofte selve lydkvaliteten og for de trådløse også batteri levetiden. De fleste batteri levetider under brug er på omkring 12 timer, men kan være afhængigt af flere faktorere for de forskellige produkter. Dem af højere kvalitet dvs. længere levetid for batteriet koster generelt mere. Det samme er gældende for hovedtelefonerne og høretelefonerne med bedre lydkvalitet, vil man have en højere lydkvalitet bliver det typisk også en dyrere pris.

Type høretelefoner/hovedtelefoner:

Der findes en del typer for høretelefoner/hovedtelefoner. Den store forskel på de forkellige typer er hvordan de sidder på øret. Man kan få nogle der sidder inde i øret, udenom øret og på ørene. Hver af disse typer for hovedtelefoner/høretelefoner er bedre til enten det ene eller det andet i forhold til lydkvalitet og letheden ved brug. Når du skal vælge en type for hovedtelefoner/høretelefoner afhænger valget mest af hvad der lever bedst op til dig og dit behov.

Forbindelse:

Der findes hovedsagligt to slags forbindelsesmetoder, trådløs eller ikke trådløs. Dog er visse modeller af høretelefoner/hovedtelefoner designet til at kunne virke med begge to. For de trådløse fungerer forbindelsen oftest via en Bluetooth forbindelses type der nemt og hurtigt gør dem mulige at bruge. For de ikke trådløse skal man blot forbinde med det rette kabel til eksempelvis sin mobil eller computer.

Batteri Levetid:

De høretelefoner der er trådløse har et indbygget genopladelig batteri. Kvaliteten af de forskellige batterier variere efter hvor lang levetiden på batteriet er. De fleste høretelefoner har en batteri levetid på 3-5 timer. Dog er der nogle højkvalitets batterier, som kan holde i længere tid end dette. Bemærk at høretelefoner som bruger kabel, ikke er på batteri. Disse høretelefoner kan derfor spille i uendeligt tid.

Mikrofon:

Nogle hovedtelefoner/høretelefoner laves med en mikrofon inkluderet. Dette gør det muligt for dig at anvende stemmechat, som kan anvendes under samtaler over mobilen eller når du spiller på din computeren. At have en mikrofon indkluderet kan være smart for dem på farten, da de meget let vil kunne besvare deres opkald uden besvær.
Specifikationer
Type Earbud
Tilslutning Trådløst
Batteri Levetid 3 timer
Mikrofon Ja