Landyachtz

Landyachtz

Landyachtz - Hvordan det begyndte:

Landyachtz startede i 1997, da Michael Perreten og Thomas Edstrand mødte hinanden på universitetet i Victoria, efter land tid uden at have set hinanden. De kendte hinanden fra folkeskolen, hvor de skatede sammen. Da de mødte hinanden på uni, skatede Mike på et hjemmelavet board til transport rundt på campus. Mike havde boet i Whistler og lavet nogle boards i sin fritid.

Tom havde for nylig været i Californien og set nogle longboards, han gerne ville have. Han fik lyst til at købe et, men tænkte i stedet at han selv kunne lave et. Siden Tom var lille tegnede han altid og var glad for kunst. Mike var virkelig fingernem og god til at bygge ting. Derfor var de det perkekte match, og de besluttede sig for at gå sammen og lave nogle ting i Toms kælder.

De brugte det første stykke tid til at lære at lave skateboard - dog med en masse fejl som resulterede i mange prototyper. I sommerferien tog Mike tilbage til Whistler og Tom fik et job, hvor han skulle lave skite.

Halvvejs igennem sommeren droppede de deres job og fokuserede kun på at bygge boards. De flyttede til Whistler hvor de lejede kælderen hos Blackcomb ski club cabin. De vidste at de skulle producere boards som var bedre end konkurenterne, så de producerede utallige prototyper og testede dem på den nærmeste bakke.

Jody Wilcock lavede på dette tidspunkt dropped skateboards under navnet Highway longboards. Nogle år senere mødte de Jody (aka Shnitzel) og det var der dropped skateboards revolutionerede. De dannede et team, som producerede DH Race og Urban Assault. Disse boards var de første af sin slags, og det ville introducere verden til fordelene ved dropped skateboards.

Værkstedet flyttede meget, og på et tidspunkt, havde Mike og Tom deres setup I et lille redskabsskur. Her lavede og larkerede Tom boardsene. Selvom de ikke havde high tech faciliteter, gjorde de det muligt at producere meget innovative boards. Da Mike og Tom afsluttede universitetet, flyttede de tilbage til Vancouver. De lejede et 350 m2 lager fra et lokalt snowboard firma. Landyachtz fik endelig et hjem. Fabrikken var placeret på Northshore i Vancouver - de bedste longboarding spot i verden findes her. Disse spots udfordrede produkterne og var en vigtig del af Landyachtz fremgang.

I 2001 mødte de to fyre Bricin Lyons (aka Striker). 130 kg og kørende som en menneskelig bowlinge kugle, fik Bricin virkelig testede Landyachtz. Bricin tog til Coastlongboarding og har igennem tiden lavet utallige longboard event, bla. det vedenskendte Danger Bay. Ved at hjælpe og organisere longboarding events, har Landyachtz sponsoreret et ton a skatere igennem årene. I 2005 vandt Tom IGSA World Cup downhill skateboarding. Race succesen fortsatte med Frederick Lindstrom som vandt I 2006 og Scott’Scott Smith i 2008.

I 2005 Overtog Landyachtz endelig hele lagret på 2700 m2. Det blev hurtigt for småt. Der var et andet varehus overfor det nuværende lager. Dette lejede de brugte til at pakke i. Problemet var at få de nylavet boards over vejen for at blive samlet og sendt afsted.

I 2007, 10 år efter det hele startede, flyttede Landyachtz til 1221 Glen Dr. Den nye fabrik er placeret tæt ved Strathcona Park, I hjertet af smukke Vancouver. Bygningen var I dårlig stand, og det tog en masse tid og hårdt arbejde, men bygningen er nu en 9000 m2 skateboardfabrik med 20 skateboardere ansat. Med det meste af Landyachtz personale som nu bor indenfor skater afstand, var det en dejlig forandring. Pendling til arbejde blev en sjov skating - hver eneste ansat hos Landyachtz er passioneret omkring skateboarding og passionen går ind til hver eneste product.

Målet var altid at lave de bedste boards på markedet igennem innovativ design og fokus på holdbare produkter.
Det er stadig målet idag.

7 vare(r)

pr. side

7 vare(r)

pr. side