Filtrering

1 til 24 af 28

pr. side
Side:
  1. 1
  2. 2

1 til 24 af 28

pr. side
Side:
  1. 1
  2. 2

BMX- og Mini BMX cykel

Cykelsporten BMX har efterhånden eksisteret i en del år. I årene har BMX cyklen udviklet og ændret sig, men kendetegnet vil altid være et kraftigt stål- eller aluminiums stel og nogle kraftige dæk.

Alt efter hvilken sportsgren de skal bruges til, fås BMX cykler i forskellige størrelser og materialer. Ser man overordnet på det, kan cykelsporten BMX opdeles i to sportsgrene som hver især kræver to forskellige typer af cykler; Racing BMX og Freestyle BMX.
Udover de to overordnede typer af BMX er Mini BMX cykler også blevet meget populære og egner sig særligt til tricks i skateparkerne og på gaderne, men kan ikke bruges til racing. Mini BMX er især også populært hos de helt unge børn, da cyklen er meget lille. Selvom en Mini BMX er meget lille, er den stadig populær blandt både børn og voksne i street-mijøet da cyklen er hip og cool og ofte ses som et samlerobjekt.

Racing og Freestyle – BMX cykler til alle behov
BMX Racing er inspireret af motocross og er en cykelsport der køres på motocross-lignende baner, specielt lavet til formålet. BMX er en populær familiesport fordi den kan udføres af næsten alle aldersgrupper. BMX er de seneste år også blevet meget populær blandt piger og kvinder. Racing BMX cykler har typisk et aluminiums stel og en hjulstørrelse på 20".
Indenfor Freestyle BMX findes der forskellige måder at benytte sin BMX cykel på. Det kaldes bl.a. Street, Dirt og Flatland. Stellet på disse cykler kan variere en del og være lavet i forskellige materiale. Ofte er disse BMX-cykler lavet af et tungere materiale, men også et særdeles mere holdbart materiale end aluminium. Det er f.eks. stel lavet af chromoly og Hi-Ten stål.
Hjulstørrelsen findes fra 16’’-20’’, men 16’’-18’’ er tilset børne BMX cykler og hjulstørrelsen på 20’’ er beregnet til vokse.

Historien om BMX
I 1980’erne boomede det frem med BMX cykler overalt i England. Børnene begyndte at bruge deres almindelige cykler off-road og et helt nyt marked blev skabt! I 1985 kom Freestyle BMX særligt på banen og det var nu topfedt at style sin BMX med skinnende chrome, farvede håndtag og andet lir.
I California, USA var man hurtigere ude og allerede i 1970’erne var inspirationen fra motocross stor og BMX kom ind i billedet. I 1972 udkom filmen ”On any Sunday”, som er en dokumentar om motorcykel sport, der hurtigt blev populær og anerkendt. Denne film menes at være startskuddet til hele BMX-bølgen i resten af verden også!
BMX har igen fundet sin vej ind hos de unge mennesker og både Racing BMX og Freestyle BMX er meget populært.