Aztron afviser ALLE reklamationer

En stor del af vores kunder har haft en dårlig oplevelse med mærket Aztron. For hver reklamation vi har fået af en kunde, har Aztron afvist sagen, og nægtet et problem i forhold til deres produkter. Dette har stillet os i en svær situation, men vi løser altid problemet for kunden og hjælper med penge retur eller erstatning til andet produkt.
Ud fra de mange reklamationer vi har fået tilsendt til os fra vores kunder overalt i verden, og Aztrons manglende respons og ansvarsfølelse over for deres produkter er vi nødsaget til at melde ud om Aztrons dårlige kvalitet. Der er ingen garanti på deres produkter, de leverer ikke som aftalt med os og som nedenstående billeder vil fremvise er deres produkter i elendig tilstand - både før og efter brug.

Aztron SUPs - Dårlige syninger, luftbobler og buler

Som nævnt er Aztron afvisende over for alle reklamationer vi har fået fra vores kunder. Det gælder både nykøbte SUPs med uhyre dårlige syninger, ridser, huller og luftbobler. Nogle af vores kunder har endda oplevet at når de pumper deres SUP anden gang, så flyder det ud med brusende vand. Kigger vi på billedet forneden, ses dette tydeligt - Billedet er fra en reklamation en af vores kunder har sendt til os på Aztrons model AS-102. Herunder har vi en kunde som har en enorm bule midt i deres Aztron Neptune SUP model AS-30D, bulen går langs hele midten. På nedenstående billede af en Aztron Titan, har kunden fået en SUP med nogle forfærdelige syninger, som det kan ses midt i SUPen. Et tættere kig på syningerne her forneden viser hvor skrækkeligt det er reelt er. For billedet herunder ses en kæmpe luftboble på en SUP af Aztron, som en kunde har lavet reklamation for. De overstående billeder er blot nogle af de mange reklamationer vi har fået fra kunder, som har købt Aztron SUPs. Vi vil understrege at selvom Aztron har afvist reklamationen og ydeligere ikke hjulpet vores kunder eller os, så har vi håndteret hver og en af disse sager med penge retur eller anden form for kompensation. Vi hjælper og løser altid problemer som disse, også selvom Aztron afviser sagen for os.

Aztron udstyr - knækkede padler og taske spænder

Det er ikke kun Aztrons SUPs som er af dårlig kvalitet, vores kunder oplever også at padler de har købt er knækkede eller at en taske spænde/remme går i stykker med det samme. På billedet her forneden af ses en kundes SUP padle, knækket og ødelagt. Og på dette nedenstånde billede ses en Aztron SUP taske med en knækket spænde, så den ikke kan bruges. Mange af vores kunder har haft samme problemer med deres SUP tasker, padler eller lignende og ved hver reklamation har Aztron afvist sagen og fortalt at de ikke kan vide hvordan skaderne er sket på deres produkter. Ydeligere kan Aztron heller ikke garantere at hvis der loves en finne med i købet af en SUP, følger denne finne med i alle køb af deres SUP pakker. Mange af vores kunder har nemlig ikke haft denne finne inkluderet.

Vi gør alt vi kan

Selvom Aztron har sat os i en svær situation gør vi alt vi kan for at komme vores kunder til hjælp. Vi løser alle reklamationssager uanset om Aztron samarbejder eller afviser sagen. Vi beklager ulejlighederne mærket Aztron har haft for alle kunder med reklamationer på deres dårlige kvalitets produkter, og håber at komme sagen nærmere fremadsigtet.