Beskrivelse
Bedømmelser
Størrelsesguide

Decket på dit løbehjul er en af de vigtigste dele, og du skal derfor vælge nøje det deck der passer til dig og dit løbehjul.
Der er mange forskellige størrelser på decks til løbehjul. Transport løbehjul har typisk et smalt deck, som er lavet til høj fart. Decket på et trick løbehjul er forskelligt, alt afhængigt af din fodstørrelse.
Jo større fødder du har, jo bredere skal decket være, fx bruger en str 44 typisk 120mm bredt deck - men dette er en smagssag.

Kvaliteten på et løbehjuls deck er også meget væsentligt, og holdbarheden afhænger af den. Dog vil alle løbehjuls deck blive slidt op med tiden. Men et godt deck til dit løbehjul, som har en lang levetid, er typisk lavet i et one-piece design i et stærkt aluminiums materiale. Derudover er det også vigtigt at kigge på headset typen, da det er den del som får din bar til at spinne når du laver tricks. Et godt deck har et integrated headset type, som beskytter headsettet bedre end almindelige non-integrated headsets.

Headset type:

Et deck kan enten være fremstillet med et integrated headset eller et non-integrated headset. Det der gælder de decks med et integrated headset er, at denne type af headsets er integreret inde i headtuben og derved også er langt bedre beskyttet end de mere almindelige non-integrated typer af headsets.

Deck bredde:

Der findes mange størrelser af decks til løbehjul. Det mest almindelige for de fleste løbehjul er, at jo større fødder du har, desto bredere bør dit deck også være, da du gerne skulle kunne stå stabilt på decket med begge fødder. Dog er det en smagssag afhængig af dine egne behov og ønsker. Typisk gælder det, at transportløbehjul har et smallere deck, da dette skaber mest mulig fart.

Deck Længde:

Decks til løbehjul fås i mange forskellige størrelser. For længden af decket på et løbehjul gælder det, at jo større dine fødder er, desto længere skal dit løbehjul også være, for at du bedst muligt kan stå stabilt og have plads til dine fødder. Overordnet set er det dog smag og behag.

Deck dropouts:

Der findes to Dropout-designs, Box-cut og Peg-cut.  Box-cut er det mest moderne til trickløbehjul. Langt de fleste nyere trickløbehjul bruger box-cut. Dette giver nemlig mere stabilitet ved grinds, og øger deckets overflade, så du nemmere kan lande tricks.  Peg-cut er der stadig mange løbehjul, der bruger, og nogle vil også mene, at det er bedre til visse tricks.

Deck vægt:

Vægten af decket til løbehjul afhænger af hvilket materiale decket er lavet af. Oftest er de fleste løbehjul, såvel transportløbehjul som trickløbehjul fremstillet af enten aluminium eller stål. Løbehjul af stål er stærkere og har derfor en længere levetid end løbehjul lavet af aluminium, dog er de også en del tungere. Det mest almindelige for trickløbehjul i høj kvalitet er, at decket er lavet af aluminium. Oftest er de billigere trickløbehjul lavet af stål.

Deck materiale:

Materialet, som decket er lavet af. Langt de fleste løbehjul er lavet af materialerne aluminium eller stål. Aluminium er et lettere materiale, og er derfor at finde på trickløbehjul i høj kvalitet. Stål er et billigere materiale, og vejere også en del mere end aluminium. Dog er stål en lille smule stærkere.

Materiale, styrke og kvalitet:

Styrken af aluminium bliver målt i ton, hvor mange ton aluminiummet er presset under. Et løbehjuls deck af T4 aluminium er produceret under 4 tons pres, hvor T6 betyder, at det er blevet presset under 6 tons. Jo flere tons metallet er blevet presset under, jo stærkere er dit løbehjuldeck.

Deck design:

Et deck kan være produceret som One-Piece eller Two-Piece. One-Piece decks består af dele, som er svejset sammen. Dette er klart at foretrække, hvis du har et trickløbehjul, da One-Piece har den bedste holdbarhed. Two-Piece decks er oftest set på transport løbehjul, som gør det muligt at folde løbehjulet.

Deck konkav:

Konkaven er den krumning, der går indad på decket. Konkav giver stabilitet i dine landinger, og gør det lettere for dig at holde balancen på dit løbehjul. Derudover gør konkaven også det, at det er lettere at udføre bestemte slags tricks. De fleste kvalitetsdecks til trickløbehjul er lavet på denne måde.

Headtube længde:

Længden på headtuben bestemmer hvilken forgaffel der kan monteres på decket. En lang headtube giver bedre kontakt med forgaflens hals, samt giver et stærkere design. Dog skal du være opmærksom på at headtuben ikke er for lang, så forgaflen ikke kan monteres.

Headtube vinkel:

Headtuben har standard en vinklet på 82,5 grader. Det gør at hjulet er placeret længere fremme og baren tættere på rideren. Det giver retningsstabilitet.

Deck bremse:

Der er i alt tre slags bremser til løbehjul. Fjederbremsen består af to dele, og findes typisk på transport løbehjul eller billige trickløbehjul. Flex Fender er lavet af enten aluminium eller stål, og er en meget stærkere bremse end fjederbremsen. Brakeless er til dig, som går 100% op i tricks. Dette er nemlig en bremse, som du IKKE kan bremse på! Dette er optimalt til dig, som laver tricks, og gerne vil undgå at dine fødder lander på baghjulet. Det er vigtigt, at du undersøger om den bremse, du vælger, er kompatibel med decket, som dit løbehjul har.

Hjuldiameter:

Hvilken størrelse hjul kan jeg montere på mit løbehjuls deck? Hvis dit deck har monteret en bremse, så kan du ikke sætte alle størrelser hjul på, da dette skal kunne passe sammen. Hvis der ikke er nogen bremse monteret, så kan du sætte alle størrelser hjul på.

Hjulbolt

Følger der hjulbolt med til dette løbehjulsdeck? Hvis der ikke medfølger hjulbolt, så skal du selv købe sådan en. Her er det vigtigt, at du vælger den rigtige størrelse.

Deck spacers

Følger der spacers med til dette løbehjulsdeck? Hvis der ikke medfølger spacers, så skal du selv købe sådan nogle. Her er det vigtigt, at du vælger den rigtige størrelse.

Deck griptape:

Er griptape inkluderet? Det, som griptape sørger for, er at holde dig stabilt og fast stående ovenpå decket af dit løbehjul. Uden griptape bliver det langt sværere at stå fast, og derved øges risikoen for at miste balancen og glide af.

Hjul nav bredde:

Langt størstedelen af løbehjuls hjul har en nav bredde på 24 mm, og passer de fleste decks. Selve bredden på deckets udskæring er større end 24mm, men der følger spacerer med, så hjulet passer.

Aksel diameter:

Beskriver diameteren på den aksel/bolt som skal holde hjulet. Hullet i decket til akslen/bolten er beregnet til en bestemt diameter.
Specifikationer
Headset type Integrated
Deck bredde 115 mm
Deck længde 520 mm
Dropout Form Peg-Cut
Vægt 125 g
Materiale Aluminium
Materiale styrke kvalitet Nej
Deck design One-Piece
Konkav Lille
Headtube længde 110 mm
Headtube vinkel Ikke tilgængelig
Passer til bar: Nej
Bremse Flex Fender
Hjuldiameter 100 mm, 110 mm, 120 mm
Hjulbolt Inkluderet
Hjul nav bredde Ikke tilgængelig
Aksel diameter Ikke tilgængelig
Deck spacers Inkluderet
Griptape Indkluderet