Beskrivelse
Bedømmelser

Egnet til:

De fleste løbecykler er egnet til børn fra 2-4 års alderen. Dog afhænger det mest af alt af dit barns størrelse. En god tommelfingerregl lyder at dit barn skal kunne komme af og på løbecyklen selv, og nemt røre jorden med fødder, når de sidder på sædet af deres løbecykel.

Længde:

Den totale længde på løbecyklen, fra baghjulet til forhjulet. Ikke så vigtig i forhold til dit valg af en løbecykel til dit barn, men fortæller stadig noget om løbecyklens størrelse. Jo længere en løbecykel er, desto højere eller større vil den sandsynligvis også være.

Sædehøjde:

Det er vigtigt at du vælger en løbecykel hvor sædehøjden passer til dit barns højde. Nogle løbecykler har et sæde som kan justeres i højden, hvilket gør at dit barn vil kunne benytte løbecyklen i længere tid. Dette er i sær smart, da børn i alderen 2-4 år vokser hurtigt og derfor også vil få behov for et sæde i en højere højde.

Total højde:

Den totale højde på løbecyklen måler fra jorden og op til toppen af styret. Det er vigtigt at vælge en løbecykel af en højde, som passer til dit barns størrelse. Typisk kan man gå ud fra at hvis dit barns skridtlængde er 25 cm fra skridt til jorden, så skal løbecyklens højde være 23 cm - altså 2 cm lavere.

Materiale:

Materialet siger noget om kvaliteten og holdbarheden for løbecyklen. Da løbecykler er til børn bør materialene de er lavet af dog heller ikke være for tunge. Derfor er et materiale som aluminium et godt materiale til en kvalitets løbecykel, som samtidig skal kunne klare lidt af hvert et legesygt barn kan udsætte den for. De billigste løbecykler er typisk af en eller anden form for plastik, og selvom dette er yderst let materiale, er løbecykler af dette ikke nær så holdbare som dem af aluminium.

Vægt:

Den totale vægt af løbecyklen målt i gram. Produkter som løbecykler er til små børn, og derfor er det essentielt at vægten ikke bliver for høj, da barnet kan få sværere ved at styre rundt med løbecyklen. Vægten fortæller også noget om kvaliteten for løbecyklerne, da en letvægtig løbecykel af plastik vejer mindre end et af materialet aluminium. Dog er holdbarheden højere for løbecyklen af aluminium. Vægten kommer dog an på flere ting end materialet, da visse design teknikker kan styrke og/eller gøre en løbecykel lettere i vægt.

Maks. Belastning:

Den maksimale belastning målt i kilo, som løbecyklen kan håndtere. Denne maksimale belastning for løbecyklen er producentens egen anbefaling for hvad løbecyklen kan klare af vægt. Overskrides denne kan det betyde at produktet ikke vil køre så godt som ellers, eller i værste tilfælde går i stykker ved kontinuerlig overbelastning.

Antal hjul:

Løbecykler fås med forskellige antal hjul. I starten når dit barn er omkring 1 års alderen vil de få mest ud af en løbecykel med 4-3 hjul. Dette skyldes at deres balanceevner skal trænes en smule før de vil være paratte og store nok til en 2-hjulet løbecykel. 2-hjulede løbecykler kan få mere fart på, så det kan være smart at starte ud på noget blødere underlag såsom græs eller lignende.

Hjul diameter:

Diameteren på hjulene målt i millimeter. Større hjul giver generelt bedre køreegenskaber i forhold til komfort og hastighed. Hvorimod hjul som er mindre har nemmere styring og hurtigere reaktion ved pludselige drej og/eller svingninger. Til løbecykler for børn er det godt med nogle større hjul, så barnets køreglæde og komfort bevares.

Hjulmateriale:

Hjulmaterialet for løbecykler variere meget. Det kan være almene dæk, som skal pumpes op eller af slidstærke plast materialer, såsom EVA. Fordelen ved EVA er fleksibiliteten og blødheden for materialet. EVA vejer ligeledes ikke så meget som andre hjulmaterialer kan, hvilket er godt for børn, når de skal benytte en løbecykel.

Kerne materiale:

Kerne materialet for løbecyklers hjul er typisk af nylon eller aluminium. Begge materialer har hver deres kvaliteter i forhold til løbecyklen som helhed. Aluminium er stærkere og mere holdbart, men nylon er betydelig lettere i vægt. I forhold til løbecykler til børn, er nylon godt hvis man vil have en lettere løbecykel til almen sjov og leg.

Kuglelejer:

Kvaliteten af kuglelejer findes ved at kigge efter inddelingen i ABEC og den givne tal-værdi. Jo højere en tal-værdi er, desto bedre kvalitet er kuglelejerne også af. Eksempelvis er ABEC-7 kuglelejer af bedre kvalitet end ABEC-5 kuglelejer. Dog afhænger kuglelejer også af dit brug og behov.

Samling:

Løbecykler kan komme i forskellige niveuaer af samlinger. Typisk køber man enten en løbecykel som delvist samlet eller komplet samlet. Delvist betyder at enkelte skruer og andet skal skrues på eller spændes fast. Hvis en løbecykel er komplet samlet, kan det dog stadig være en god ide at tjekke efter løse skruer eller andet, som følge af forsendelsen af din løbecykel.
Specifikationer
Egnet til Børn 3-4 år
CE-Godkendt Ja
Total højde 48 cm
Længde 93 cm
Sædehøjde 32 - 43 cm
Materiale Aluminium
Vægt 4800 g
Maks. belastning 30 kg
Antal hjul 2
Hjul diameter 305 mm
Hjulmateriale Gummi
Kerne materiale Aluminium
Kuglelejer Inkluderet
Samling Samlet