Beskrivelse
Detaljer
Fremragende selvtillidbyggende skateboard fra Arbor!
Dette cruiser skateboard er flot og let, meget manøvrerbart og den perfekte cruiser for begynderen der gerne vil have en nemmere start og gradvist få erfaret sig mere og mere mens morskaben aldrig stopper.
Bedømmelser
Størrelsesguide

Størrelsesguide til longboarding

Et valg af longboard kan sagtens se svært ud, og være en jungle at finde rundt i. Vi har samlet de vigtigste punkter du skal være opmærksom på, når du er på udkig efter et longboard. Der findes mange forskellige størrelser, shapes, forskellige typer hjul osv.

Inden du køber et longboard, skal du beslutte dig for hvad du gerne vil bruge det til. Der findes longboards perfekte til transport, og longboards designet specielt til at køre med høj fart ned ad stejle stigninger, og longboards som er formet efter et surfboard, så du opnår en fed surf-feeling.

Du er selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os, hvis du er i tvivl om hvilket longboard du skal vælge.

Longboard design

different shapes of longboards

Det rigtige longboard design vil gøre dine longboard oplevelser meget bedre. Det er vigtigt, at du vælger den rigtige longboard shape, som vil passe til din stil. Et Cruiser longboard er typisk formet ligesom et surfboard, og fungerer også på samme måde. Med dette slags longboard kan du få en fed surf-feeling. Der findes også et cruiser longboard i et lille format, som man kalder for Mini Cruiser. Dette board er et lille sjovt og praktisk longboard, som du nemt kan have under armen, når du f.eks. tager med toget eller bussen. Et longboard som er lavet til Downhill er noget stivere end de andre former, da det er lavet til at du kommer med høj fart ned ad stejle stigninger. Et downhill longboard er også perfekt til at lave slides pga. de stive materialer og shapen på decket. Et Freeride board er en god blanding af det hele, og er et ideelt board til begynderen. Disse typer longboards er som regel nemmere at lære at stå på end andre. Vi anbefaler, at du starter med et freeride longboard, så du får en forståelse af sporten. Derefter kan du begynde at specialisere dig i én type indenfor longboarding. Der findes også en helt speciel type longboard, nemlig et Surfskate. Dette longboard er monteret med nogle specielle trucks, som drejer helt vildt hurtigt og giver dig mulighed for at accelerere uden at røre asfalten med fødderne.

Trucks montering

trucks mounting of longboards

Der findes to standardtyper af trucks monteringer indenfor longboarding. Der er topmounted og drop through. 

På et topmounted longboard bliver longboardet hævet fra asfalten, og det er derfor mere livligt. Dette er fedt til dem, som vil have et surf-agtigt longboard, så de kan ride byens bølger igennem gaderne. Disse topmounted longboards er mere livlige at stå på, og er derfor ikke ideelt til begynderen som bare skal have noget nemt. Et topmounted longboard bruges til både lav fart med surf-feeling og downhill riding, og selv de bedste vælger også at bruge topmountede longboards. 

Et drop through longboard er meget mere alsidigt, og nemt at komme i gang med. Er du typen, der vil lege med dit longboard en gang i mellem, eller bruge det som transport, så er et longboard med drop through montering et godt valg for dig. De fleste folk som kører på longboards, vil ligeledes bedst være stillet med drop through longboard. Grunden til dette er den bedre og overordnede stabilitet man vil opleve ved longboardet. Trucks monteret på drop through måden har et lavere tyngdepunkt og longboardet bliver derved lettere at holde balancen på.

Når du kører på longboard er det vigtigt, at du har sikkerheden i top. Derfor råder vi dig til, at både køre med hjelm, knæ-, albue- og håndledsbeskyttere. Du kan se vores store udvalg af beskyttelsesudstyr til longboarding her.

all longboards

Længde:

Et decks totale længde er en af de faktorer der har bestemmelse for et skateboards kørselsegenskaber. Er man en større skater skal man gå efter et længere skateboard, og omvendt er man en af de mindre skatere vil et lille skateboard være fint. Hvis du regner med at bruge dit skateboard til gadekørsel vil du også have behov for et langt skateboard. Hvorimod, hvis du kun kører med det i skaterparken er et mindre board tilstrækkeligt nok.

Bredde:

Dit skateboards deck bredde afhænger af størrelsen på dine fødder. Det er rart at have plads til fødderne på sit skateboard, så er du storfodet skal du derfor have et bredere skateboard. En anden ting er at de breddere boards typisk egner sig bedre til manøvre, hvor nødvendigheden af et fast greb på overflade betyder en del. Det bliver også en del sværere at accelere ordenligt med den anden fod, hvis der ikke er tilstrækkelig med plads på skateboardet.

Akselafstand:

Den afstand der er mellem de to trucks på skateboardet kaldes for akselafstanden. Det akselafstanden gør er skateboardets mulighed for retningsskift. En akselafstand der er kort gør skateboardet bedre til hurtigere at skifte retninger. En akselafstand der er lang gør skateboardets kontrol over disse skift en del bedre. Afhængigt af dit valg af kørestil vil det ene være bedre for dig end den anden. Er du til tricks og manøvre vil en hurtigere reaktion være det bedste.

Deck materiale:

Det materiale decket består af bestemmer hvor fleksibelt og holdbart boardet er, samt niveuaet af kvalitet. Ønsker man sig et meget fleksibelt deck materiale er bambus lige sagen. Dog hvis man er mere interesseret i et stivere skateboard er ahorn bedre end bambus. Et bambus deck kan sagtens blive gjort mere holdbart, måden for dette er ved hjælp af lag, bestående af glasfibre og/eller carbon. Afhængigt af tykkelsen af lagene får man enten stivere eller mere fleksible decks. For at få det bedste mulige skateboard, som egner sig perfekt til det man ønsker at bruge sit skateboard til, er der mange forskellige kombinationer af materialerne. De dyre materialer er også de bedste når det kommer til ydeevnen. Det absolut billigeste materiale er boards lavet af genbrugstræ/spån træ og det dyreste er glasfiber, som også er i markant højere kvalitet af et produkt.

Konkav:

For at dine fødder skal få endnu bedre greb på skateboardets deck er det vigtigt med konkav, især for trick skateboards. Det konkaven er på et skateboard er der hvor overfladen på skateboardet krummer indad. Uden dette ville det være en del sværere at udøve tricks med sit skateboard.

Flex:

Man bruger udtrykket flex for stivheden af decket. For stivere skateboards gælder det at man generelt har bedre styring, samt en forbedret kontrol og forøget stabilitet. Omvendt gælder det så for et flexy board at stabiliteten formindskes, men da skateboardet lettere giver efter for ens bevægelser oplever man en mere behagelig køretur.

Vægt:

Vægten af det samlede skateboard. For at du skal have en chance for overhovedet at få dit skateboard til at lave tricks i luften, er det vigtigt dit skateboard ikke vejer alt for meget. Dog er holdbarheden og levetiden på de lettere skateboards kortere end de tunge skateboards.

Hjul profilen:

Hjulets profil handler om hjulets kant. Kanten på hjulet spiller en rolle for egenskaberne det har. Hjul med runde kanter er bedst egnet til gadekørsel og til ramper, hvor det i stedet anbefales at vælge skarpere kantede hjul hvis man vil bruge sit skateboard som transportmidddel. Derfor kan det derfor generelt siges at er man til freestyle kørsel, bør man have hårde og mindre hjul med runde kanter. Er man istedet mere for at bruge sit skateboard til freeride eller cruising, så vil store og bløde hjul med kantede kanter være bedst.

Hjulstørrelse:

Afhængigt af dit valg for brug af dit skateboard, kan du enten få en bedre oplevelse med større hjul eller mindre hjul. For de større hjul gælder det at komforten, hastigheden og grebbet forøges. For de mindre hjul forbedres manøvre og tricks. Derudover gælder der det samme for bredden af hjulene. Jo breddere hjul, desto bedre komfort og hastighed, samt greb, og så igen for de smallere hjul forøges evnen til manøvre og selve udførelsen af tricks.

Hjulhårdhed:

Hårdheden for hjul fås ved brug af en skala for durometer. Skalaen går fra 0 - 100A. Nul er det absolut blødeste og hundrede er det hårdeste der fås af hjul. For bløde hjul gælder det at man får forbedret komfort, da hjulene bedre tager imod eventuelle slag fra de mange ujævnheder på gaderne. De hårdere hjul er dog langt bedre til at holde hastigheden og give slip fra jorden.

Kuglelejer:

For at holde styr på kvaliteten af kuglelejer inddeler man dem i ABEC og giver dem et tal som en værdi. Jo højere denne værdi er, desto bedre kvalitets kuglelejer er det. Det betyder at ABEC-7 kuglelejer er bedre end kuglelejer af ABEC-5 eksempelvis. Bedre kvalitets kuglelejer er bedre til at holde og få fart på. Der findes også bushings af lavere eller højere kvaliteter, men gældende for dem alle vil nogle egner sig mere til den ene eller den anden kørestil.

Truck:

Der findes mange forskellige slags varianter af trucks med vinkler der ligeledes varierer. For de høje vinkler gælder det at de generelt er bedre egnet til at håndtere flere sving, og omvendt for de lave vinkler gælder det så at de er bedst til færre svingninger. Det er vigtigt at ens trucks passer med deck størrelsen af ens skateboard. Der er to måder trucks kan monteres. Den ene kaldes topmounted og den anden hedder drop through. En top mounted truck er monteret på undersiden af skateboardet, hvilket kan være en fordel hvis man gerne vil undgå at have en truck i vejen for ens fødder på skateboardet. Dog er det en mindre fordel når det kommer til stabiliteten. Denne truck type anvendes ofte til dem der ønsker at cruise eller køre freestyle. For drop through monterede trucks er fordelen at trucken monteres således at den går igennem boardet, hvilket medfører et lavere tyngdepunkt som forøger stabiliteten af skateboardet. Dog er det at have en truck på overfladen af sit skateboard en belastning i forhold til at have plads til ens fødder. Denne truck type kan bruges til alle kørestile.

Griptape:

Griptape er det der får dig til at stå bedre på skateboardet og kommer i mange forskellige niveauer af grovhed. For de grovere typer grip tape står man bedre og mere fast på sit board, men ens sko bliver også hurtigere slidt ned. Som det er nævnt er der flere slags grip tape. En af disse kalder man for clear sand "grip tape", og en anden er almindeligt sand papir lignende tape, som holder fødderen godt fast på skateboardet.
Specifikationer
★ Street Nej
★ Rampe Nej
★ Park Nej
★ Freestyle Nej
★ Cruising Nej
Vægt 2600 g
Længde 91.44 cm (36")
Bredde 21.59 cm (8.50")
Akseafstand 50.483 cm (19.875")
Deck materiale Ahorn
Hjulprofil Rund
Hjul diameter 65 mm
Hjulbredde Nej
Hjul hårdhed 78 A
Konkav Lille
Kuglelejer ABEC-5
Truck Paris Reverse 50° 180 mm
Griptape Medium